Ψωμί με τραχανά και φέτα
Ένα πρωτότυπο ψωμάκι...
Λίγα μυστικά ακόμα
Μια συνταγή του Megatv
Υλικά
-
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 1/2 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
-
1 κουπα τραχανά ξινό
-
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
-
40 γρ. μαγιά
-
10 λιαστές ντομάτες
-
1/2 κούπα λάδι απο τις ντομάτες
-
1/2 κούπα ελιές ροδέλες
-
1/2 κούπα φέτα
-
θυμάρι φρέσκο ή ξερή ρίγανη
-
2 κουταλιές Lurpak
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε τους 2 τύπους αλεύρι με τον τραχανά και τα ζυμώνουμε με το γάλα, τη μαγιά, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
-
2
Αφήνουμε το ψωμί να φουσκώσει για 30 λεπτά. Κόβουμε κομμάτια ζύμης και πλάθουμε μικρά πιτάκια και βάζουμε πάνω τους φέτα, λιαστή ντομάτα, ελιές και τα αρωματίζουμε με θυμάρι ή ρίγανη.
-
3
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά και τα φουρνίζουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια