Ψωμί με τρία αλεύρια
Ενα απλό ψωμί που διατηρείται αρκετά. Φυσικά για όσους προτιμούν τις σύνθετες γεύσεις.Δομιμάστε το με τυριά και σαλάτα.
Υλικά
-
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 κιλό κίτρινο αλεύρι
-
1/2 κιλό καλαμποκάλευρο
-
60 γραμμάρια μαγιά φρέσκια
-
40 γραμμάρια αλάτι
-
50 γραμμάρια ζάχαρη κατα προτίμηση καστανή
-
Νερό περίπου μισό λίτρο (όσο πάρει)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύετε όλα τα στερεά μαζί, πλήν της μαγιάς, την οποία διαλυετε σε ένα ποτήρι με νερό χλυαρό.
-
2
Ζυμώνετε για δεκαπέντε λεπτά και αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί δύο ώρες. Μετά, κόβετε την ζύμη σε 4 τεμμάχια και φτιάχνετε αντίστοιχα φρατζολάκια. Τα χαράζετε με μαχαίρι και τα βάζετε σε ελαφρώς λαδομένες φόρμες.
-
3
Τις τοποθετείτε (τις φόρμες) σε προθερμασμένο φούρνο ώς ακολούθωςγια 20 λεπτά στους 220 με αέρα, για άλλα 20 στους 180 και τέλος για τα τελευταία 20 λεπτά στους 170. Δεν θα σας διαψεύσει.!!!
Σχόλια (4)