Ψωμί μπανάνα-σοκολάτα
Η συνταγή είναι του Σεφ Νίκου Σουφλέρη και τη βρήκα στο περιοδικό Gourmet. Είναι ιδανική για πρωινό, καθώς η μπανάνα και η σοκολάτα δίνουν ενέργεια που τη χρειαζόμαστε όλοι!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό θα είναι να το φτιάχνουμε από το προηγούμενο βράδυ για να το έχουμε έτοιμο το πρωί. Η σοκολάτα, όταν είναι ζεστό, ρέει υπέροχα από το ψωμί.
Υλικά
-
1 κουτ. γλ. βούτυρο
-
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
-
1 κουτ. γλ. baking powder
-
1 πρέζα αλάτι
-
150 γρ. γιαούρτι
-
1/2 φλ. ζάχαρη
-
2 μεγάλα αβγά χτυπημένα
-
3 μπανάνες πάρα πολύ ώριμες, λιωμένες
-
70 γρ. κουβερτούρα (65% κακάο), χοντροκοπανισμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ελαφρώς και αλευρώνουμε τη φόρμα (Αν είναι φόρμα της tupperware, σαν αυτή που έχω χρησιμοποιήσει στην εικόνα, δε χρειάζεται βουτύρωμα ή αλεύρωμα). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το baking powder και το αλάτι.
-
2
Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι και τη ζάχαρη για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό.
-
3
Απομακρύνουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ. Ομογενοποιούμε με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Προσθέτουμε τις λιωμένες μπανάνες.
-
4
Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα, προσθέτουμε την κουβερτούρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
-
5
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο. Τρυπάμε με ένα μαχαίρι το ψωμί και, αν η λεπίδα του βγει καθαρή, είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε το ψωμία πάνω σε υφασμάτινη πετσέτα κουζίνας ή σε σχάρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια