Ψωμί μπύρας με άνηθο
Εύκολο και νόστιμο ψωμάκι για κολατσιό!! Μπορείτε να το φτιάξετε και σε ατομικά φορμάκια για να τα παίρνουν μαζί τους τα παιδιά σας στο σχολείο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε το αλείφουμε με χτυπημένο αυγό ή γάλα 2-3 φορές - κατά διαστήματα για καλύτερη κρούστα!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν, ζάχαρη και αλάτι. Πασπαλίζουμε τον φρέσκο άνηθο, ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μας.
-
2
Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε σιγά σιγά την μπύρα ανακατεύοντας πάντα με σπάτουλα ή κουτάλι, δεν θέλει ζύμωμα γιατί θα γίνει σκληρή η ζύμη.
-
3
Ρίχνουμε τη ζύμη μας σε καλά λαδωμένο ταψί ή φορμάκια, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 30' έως 1 ώρα περίπου.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο {αέρα} στους 180β. 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά το ψωμάκι μας.
Σχόλια (7)