Ψωμί ολικής άλεσης

Bαθμολογία: 4.5455
       
 
11 ψήφοι
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 26.01.08

Περιγραφή

Για όσους το προτιμούν, είναι μια ευκαιρία να το φτιάχνουν μόνοι τους!
Ψωμί ολικής άλεσης

Τι χρειαζόμαστε:

  • 800 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης των μύλων Αγίου Γεωργίου
  • 200 γρ. αλεύρι σκληρό των μύλων Αγίου Γεωργίου
  • 2 ποτήρια μπύρα ανακατεμένα με 2 φακελάκια μαγιά ξερή
  • 4 κουταλάκια αλάτι
  • 2 κουταλάκια γλυκάνισο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ψωμί
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Φτιάχνει: 1 κιλό ψωμί
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε λεκάνη βάζετε τη μπύρα με τη μαγιά, το αλάτι, το λάδι και το γλυκάνισο. Ανακατεύετε τα άλευρα και τα προσθέτετε στο μείγμα.
  2. Προσθέστε όσο χλιαρό νερό χρειαστεί να γίνει μαλακή ζύμη.
  3. Μοιράστε τη ζύμη σε 2 φόρμες ή ταψάκια που έχετε λαδώσει καλά.
  4. Πασπαλίστε με σουσάμι.
  5. Σκεπάστε τα σκεύη με πετσέτα και αφήστε τα μέσα στο φούρνο που έχετε ανάψει στους 40 βαθμούς, να φουσκώσουν, περίπου 3 ώρες (όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα, να φτάσει η ζύμη στο χείλος)
  6. Τρυπήστε σε διάφορα μέρη τα ψωμάκια και ψήστε τα στους 200 βαθμούς μέχρι που να τα χτυπάτε στην επιφανεια και να ακούγονται "κούφια".
  7. Μόλις ψηθούν, αλείψτε την επιφάνεια με ελαιόλαδο να μαλακώσει η κόρα.
  8. Φυλάξτε τα τυλιγμένα σε πετσέτα και μέσα σε σακούλα να μην ξεραθούν, ή με σακούλα στην κατάψυξη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Επειδή το ψωμί κατά τη διάρκεια του ψησίματος είναι έτσι κι αλλιώς σκουρόχρωμο, προσέξτε μην καεί.

Σχετικές συνταγές

    24 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 27-1-08  
    Ανάλογα με την προτιμηση σας, αντικαταστηστε τη μπυρα με ανθρακουχο νερο, και αυξομειωστε το αλατι..
    #
    Σχόλιο από Mariannaki2771989, 20-5-08  
    Να ρωτήσω κάτι?Γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνο με αλεύρι ολικής άλεσης?
    #
    Σχόλιο από mama, 20-5-08  
    Γιατί το αλεύρι ολικής άλεσης είναι βαρύ και το ψωμί θα είναι δύσκολο να φαγωθεί.
    Δεν φουσκώνει καθόλου και είναι πολύ βαρύ... Μια δοκιμή όμως μπορεί να σου δώσει να καταλάβεις τι εννοώ.. :o)
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 22-5-08  
    Το αλεύρι ολικής άλεσης δεν έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε γλουτένη. Η γλουτένη είναι η ουσία που βοηθά το φούσκωμα της ζύμης. Το σκληρό αλεύρι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε γλουτένη γι αυτό και το χρησιμοποιούμε για οποιαδήποτε ζύμη. Και στο φούρνο που φτιάχνουν μαυρο ψωμί, βάζουν και σκληρό!
    #
    Σχόλιο από Mariannaki2771989, 23-5-08  
    Thank u!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 3-7-08  
    Επειδη παρατηρουσα τη συνταγη, να διορθωσω 1 λαθακι. Το αλατι ειναι 2 κουταλακια κοφτα! Με συγχωρειτε.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 3-7-08  
    Και ο γλυκανισος προαιρετικος!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 7-9-08  
    Καλά είναι καλύτερο κι απ του φούρνου! Αν θέλετε μη βάζετε σόδα ή μπύρα, αλλά απλά..νεράκι!Και τελικά ίσως ο γλυκάνισος το βαραίνει!
    #
    Σχόλιο από mina_mag, 21-1-09  
    τα αλευρια γενικως που αγοραζουμε απο μυλο ειναι φτωχα σε γλουτενη.για να φουσκωσει το ψωμι πρεπει μαζι με τη μαγιά να ριχνουμε λιγο εωσ ελαχιστα μπεκιν παουντερ.πεντε πιρουνια στην πεταλουδιτσα γιατι ειναι παντα μπροστα απο αυτο που ζηταμε!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΧΩΡΙΑΤΙΣΣΑ, 25-4-09  
    Ευχαριστούμε και για αυτήν την συνταγή.Εγώ δοκίμασα με την συνταγή σου για ζυμωτό ψωμί και φούσκωσε ..ακόμα δεν το έχω βάλει στον φούρνο και δεν μπορώ να πω εντυπώσεις.Θέλω να το φτιάξω και με ολικής για τον άντρα μου...αλλά μπύρα δεν κάνει να καταναλώνει και όσο για το ανθρακούχο..αλλά το πρόβλημα είναι να αποφεύγαμε το σκληρό αλλά υποθέτω ότι η ποσότητα είναι μικρή...και πόση ζημιά να κάνει;;;Πάντως με την άλλη συνταγή μου κολλούσε και κινδύνεψα να ξεκολλήσω!!χαχαχα
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 25-4-09  
    χωρις σκληρο αλευρι δε θα γινει καλο!μπορεις να μη βαλεις μπυρα η ανθρακουχο νερο.απλα τη μαγια σου.κι αν δ θες μη βαλεις ουτε γλυκανισο!!καλη επιτυχια
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 7-9-09  
    Πολύ ωραία συνταγή. Την έκανα και έβαλα και γλυκάνισο και μπυρα..Φούσκωσε αρκετα στα ταψάκια αλλα δεν το άφησα 3 ώρες. Γυρω στις 2 το άφησα..Νόστιμο στη γεύση.
    #
    Σχόλιο από gestepoma, 10-9-09  
    ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΙΝΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΟ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥ. ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΡΥΠΑΜΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΨΗΣΟΥΜΕ; ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 11-9-09  
    ναι, παιδιά, έχει δίκιο η πεταλουδίτσα. το αλεύρι ολικής δεν έχει καθόλου γλουτένη και σε όλες τις συνταγές συνδυάζεται με σκληρό.

    μόνο ο παραρασκευαστής μου έχει μια συνταγή με 100% αλεύρι ολικής και είναι πολύ καλή (αναρτώ αν τη θέλετε).

    απάντηση σε ερώτηση:
    «Προστέθηκε από gestepoma, 10.09.09»

    Γκεστάπο ντίαρ, μήπως ξέχασες να ξαναβάλεις τη βαλβίδα στη σαμπρέλα σου?

    δηλ. αν έκανες πολύ βαθιές τρύπες, αφ'το να ξαναφουσκώσει πρώτα.

    συνήθως οι χαρακιές στο ζυμάρι (με μαχαίρι, ξυράφι, ή/και...γιαταγάνι) δεν πρέπει να έχουν βάθος πάνω από 1/4 της ίντσας.

    κάτσε να δω πόσο είναι σε χλστ...
    α, νάτο! 5 χιλιοστά δείχνει ο «δίγλωσσος» χάρακάς μου--
    μισό πόντο, δηλαδή.

    καλή τύχη!
    Μάικ
    #
    Σχόλιο από redhair, 12-12-09  
    5 πηρουνακια από μένα. Πολύ καλό!!!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 5-2-10  
    #
    Σχόλιο από Σιδερις, 3-6-10  
    τελειο εκανα ολη τη ζυμη μπακετακια υα εψησα και και μετα για κρυα σαντουιτς!!!
    #
    Σχόλιο από sleepless, 5-10-10  
    Τέλεια συνταγή, εκπληκτικό αποτέλεσμα. Πετυχαίνει και χωρίς αλεύρι των μύλων Αγίου Γεωργίου ;)

    Επίσης φουσκώνει όπως πρέπει χωρίς μπύρα. Αρκεί η μαγιά να είναι καλής ποιότητας.

    Και πάλι συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 25-5-11  
    Νόστιμο και τραγανό ψωμί.
    Έβαλα πολύ λιγότερο γλυκάνισο αλλά παρόλα αυτά "ακούγεται" αρκετά.
    #
    Σχόλιο από shawn1968, 1-12-11  
    Καλησπέρα σε όλους σας.
    Να δώσω και εγώ την δική μου παραλλαγή η οποία δημιουργείθηκε με τη διαδικασία του trial and error.
    Συστατικά:
    500 γρ. Αλεύρι ολικής άλεσης (εγώ χρησιμοποιώ το Αλατίνη)
    200 γρ. Αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις.
    125 γρ. βούτυρο Κερκύρας
    1 κ.σ. αλάτι
    ι φακελλάκι μαγιά
    1 κ.γ. ζάχαρη
    νερό (όσο χρειάζεται)
    Εκτέλεση:
    Στο μίξερ με το γάντζο αναμιγνύω τα δύο αλεύρια στεγνά ενώ σε ένα ποτηράκι έχω βάλει την μαγιά με λίγο ζεστό νερό και τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει.
    Λιώνω το βούτυρο και το ρίχνω στα αλεύρια μαζί με τη μαγιά.
    Προσθέτω όσο νερό χρειάζεται, ουτως ώστε η ζύμη να γίνει ενιαία και να ξεκολάει από τα τοιχώματα του κάδου.
    Προσθέτω το αλάτι και χτυπάω σε μέτρια ταχύτητα για 5 περίπου λεπτά.
    Στη συνέχεια, βγάζω τη ζυμη από τον κάδο (πρέπει να βγαίνει πολύ εύκολα) και την τοποθετώ σε σκεπασμένο με πετσέτα σκεύος στο φούρνο στους 30 βαθμούς.
    Μετά από 45 λεπτά βγάζω τη ζυμη, την πατάω στον πάγκο για να βγεί ο αέρας, την κόβω σε δύο κομμάτια και την τοποθετώ σε δύο μακρόστενες φόρμες 20Χ10Χ8 εκ.
    Τις αφήνω στο φούρνο σκεπασμένες για άλλα 45 λεπτά και μετά τα ψήνω στους 200 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.
    Το αποτέλεσμα υπέροχο.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    16 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Mariannaki2771989, 23-5-08  
    Thank u!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 3-7-08  
    Επειδη παρατηρουσα τη συνταγη, να διορθωσω 1 λαθακι. Το αλατι ειναι 2 κουταλακια κοφτα! Με συγχωρειτε.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 3-7-08  
    Και ο γλυκανισος προαιρετικος!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 7-9-08  
    Καλά είναι καλύτερο κι απ του φούρνου! Αν θέλετε μη βάζετε σόδα ή μπύρα, αλλά απλά..νεράκι!Και τελικά ίσως ο γλυκάνισος το βαραίνει!
    #
    Σχόλιο από mina_mag, 21-1-09  
    τα αλευρια γενικως που αγοραζουμε απο μυλο ειναι φτωχα σε γλουτενη.για να φουσκωσει το ψωμι πρεπει μαζι με τη μαγιά να ριχνουμε λιγο εωσ ελαχιστα μπεκιν παουντερ.πεντε πιρουνια στην πεταλουδιτσα γιατι ειναι παντα μπροστα απο αυτο που ζηταμε!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΧΩΡΙΑΤΙΣΣΑ, 25-4-09  
    Ευχαριστούμε και για αυτήν την συνταγή.Εγώ δοκίμασα με την συνταγή σου για ζυμωτό ψωμί και φούσκωσε ..ακόμα δεν το έχω βάλει στον φούρνο και δεν μπορώ να πω εντυπώσεις.Θέλω να το φτιάξω και με ολικής για τον άντρα μου...αλλά μπύρα δεν κάνει να καταναλώνει και όσο για το ανθρακούχο..αλλά το πρόβλημα είναι να αποφεύγαμε το σκληρό αλλά υποθέτω ότι η ποσότητα είναι μικρή...και πόση ζημιά να κάνει;;;Πάντως με την άλλη συνταγή μου κολλούσε και κινδύνεψα να ξεκολλήσω!!χαχαχα
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 25-4-09  
    χωρις σκληρο αλευρι δε θα γινει καλο!μπορεις να μη βαλεις μπυρα η ανθρακουχο νερο.απλα τη μαγια σου.κι αν δ θες μη βαλεις ουτε γλυκανισο!!καλη επιτυχια
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 7-9-09  
    Πολύ ωραία συνταγή. Την έκανα και έβαλα και γλυκάνισο και μπυρα..Φούσκωσε αρκετα στα ταψάκια αλλα δεν το άφησα 3 ώρες. Γυρω στις 2 το άφησα..Νόστιμο στη γεύση.
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 11-9-09  
    ναι, παιδιά, έχει δίκιο η πεταλουδίτσα. το αλεύρι ολικής δεν έχει καθόλου γλουτένη και σε όλες τις συνταγές συνδυάζεται με σκληρό.

    μόνο ο παραρασκευαστής μου έχει μια συνταγή με 100% αλεύρι ολικής και είναι πολύ καλή (αναρτώ αν τη θέλετε).

    απάντηση σε ερώτηση:
    «Προστέθηκε από gestepoma, 10.09.09»

    Γκεστάπο ντίαρ, μήπως ξέχασες να ξαναβάλεις τη βαλβίδα στη σαμπρέλα σου?

    δηλ. αν έκανες πολύ βαθιές τρύπες, αφ'το να ξαναφουσκώσει πρώτα.

    συνήθως οι χαρακιές στο ζυμάρι (με μαχαίρι, ξυράφι, ή/και...γιαταγάνι) δεν πρέπει να έχουν βάθος πάνω από 1/4 της ίντσας.

    κάτσε να δω πόσο είναι σε χλστ...
    α, νάτο! 5 χιλιοστά δείχνει ο «δίγλωσσος» χάρακάς μου--
    μισό πόντο, δηλαδή.

    καλή τύχη!
    Μάικ
    #
    Σχόλιο από redhair, 12-12-09  
    5 πηρουνακια από μένα. Πολύ καλό!!!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 5-2-10  
    #
    Σχόλιο από Σιδερις, 3-6-10  
    τελειο εκανα ολη τη ζυμη μπακετακια υα εψησα και και μετα για κρυα σαντουιτς!!!
    #
    Σχόλιο από sleepless, 5-10-10  
    Τέλεια συνταγή, εκπληκτικό αποτέλεσμα. Πετυχαίνει και χωρίς αλεύρι των μύλων Αγίου Γεωργίου ;)

    Επίσης φουσκώνει όπως πρέπει χωρίς μπύρα. Αρκεί η μαγιά να είναι καλής ποιότητας.

    Και πάλι συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 25-5-11  
    Νόστιμο και τραγανό ψωμί.
    Έβαλα πολύ λιγότερο γλυκάνισο αλλά παρόλα αυτά "ακούγεται" αρκετά.
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 7-1-12  
    #
    Σχόλιο από lilalique, 11-1-13  
    ΚΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΟ!!!Εβαλα μιση μπυρα μιση σοδα και καθολου γλυκανησο γιατι δεν μου αρεσει.Δεν ξαναπαιρνω ολικης απο φουρνο πραγματικα

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Mariannaki2771989, 20-5-08  
    Να ρωτήσω κάτι?Γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνο με αλεύρι ολικής άλεσης?
    #
    Σχόλιο από mama, 20-5-08  
    Γιατί το αλεύρι ολικής άλεσης είναι βαρύ και το ψωμί θα είναι δύσκολο να φαγωθεί.
    Δεν φουσκώνει καθόλου και είναι πολύ βαρύ... Μια δοκιμή όμως μπορεί να σου δώσει να καταλάβεις τι εννοώ.. :o)
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 22-5-08  
    Το αλεύρι ολικής άλεσης δεν έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε γλουτένη. Η γλουτένη είναι η ουσία που βοηθά το φούσκωμα της ζύμης. Το σκληρό αλεύρι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε γλουτένη γι αυτό και το χρησιμοποιούμε για οποιαδήποτε ζύμη. Και στο φούρνο που φτιάχνουν μαυρο ψωμί, βάζουν και σκληρό!
    #
    Σχόλιο από gestepoma, 10-9-09  
    ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΙΝΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΟ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥ. ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΡΥΠΑΜΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΨΗΣΟΥΜΕ; ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ
    #
    Σχόλιο από angy85, 3-6-12  
    τα δυο ποτήρια μπύρα,εννοείς 2 ποτήρια του νερού? και αν αντικαταστήσω την μπύρα με νερό πρέπει να είναι ζεστό το νερό?
    #
    Σχόλιο από beginner, 8-8-13  
    Καλημέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω περίπου πόση ώρα ψήσιμο χρειάζεται αυτό το ψωμάκι. Επίσης, αν αντί για μπύρα βάλω νερό, βάζω την ίδια ποσότητα; Ευχαριστώ :)

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 27-1-08  
    Ανάλογα με την προτιμηση σας, αντικαταστηστε τη μπυρα με ανθρακουχο νερο, και αυξομειωστε το αλατι..
    #
    Σχόλιο από shawn1968, 1-12-11  
    Καλησπέρα σε όλους σας.
    Να δώσω και εγώ την δική μου παραλλαγή η οποία δημιουργείθηκε με τη διαδικασία του trial and error.
    Συστατικά:
    500 γρ. Αλεύρι ολικής άλεσης (εγώ χρησιμοποιώ το Αλατίνη)
    200 γρ. Αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις.
    125 γρ. βούτυρο Κερκύρας
    1 κ.σ. αλάτι
    ι φακελλάκι μαγιά
    1 κ.γ. ζάχαρη
    νερό (όσο χρειάζεται)
    Εκτέλεση:
    Στο μίξερ με το γάντζο αναμιγνύω τα δύο αλεύρια στεγνά ενώ σε ένα ποτηράκι έχω βάλει την μαγιά με λίγο ζεστό νερό και τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει.
    Λιώνω το βούτυρο και το ρίχνω στα αλεύρια μαζί με τη μαγιά.
    Προσθέτω όσο νερό χρειάζεται, ουτως ώστε η ζύμη να γίνει ενιαία και να ξεκολάει από τα τοιχώματα του κάδου.
    Προσθέτω το αλάτι και χτυπάω σε μέτρια ταχύτητα για 5 περίπου λεπτά.
    Στη συνέχεια, βγάζω τη ζυμη από τον κάδο (πρέπει να βγαίνει πολύ εύκολα) και την τοποθετώ σε σκεπασμένο με πετσέτα σκεύος στο φούρνο στους 30 βαθμούς.
    Μετά από 45 λεπτά βγάζω τη ζυμη, την πατάω στον πάγκο για να βγεί ο αέρας, την κόβω σε δύο κομμάτια και την τοποθετώ σε δύο μακρόστενες φόρμες 20Χ10Χ8 εκ.
    Τις αφήνω στο φούρνο σκεπασμένες για άλλα 45 λεπτά και μετά τα ψήνω στους 200 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.
    Το αποτέλεσμα υπέροχο.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Όλα για το ψωμί
    Υπάρχει καλύτερη μυρωδιά από αυτή του φρέσκου, ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα συστατικά του ψωμιού
    Μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα είδη ψωμιού: ελιό...
    Ψωμί με προζύμι
    Τι καλύτερο από το σπιτικό προζυμένιο ψωμί; Εί...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ψωμιά
    Ένα βιβλίο 44 αγαπημένων συνταγών, του/της Nikal
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 413 αγαπημένων συνταγών, του/της EVIVAGIA
    ζυμαρακια-ψωμακια-πιτουλες
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikikom
    Ψωμιά
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της Floral
    ψωμι ζυμες
    Ένα βιβλίο 104 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou