ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Για όσους το προτιμούν, είναι μια ευκαιρία να το φτιάχνουν μόνοι τους!

Λίγα μυστικά ακόμα

Επειδή το ψωμί κατά τη διάρκεια του ψησίματος είναι έτσι κι αλλιώς σκουρόχρωμο, προσέξτε μην καεί.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
1 κιλό ψωμί
  1. 800 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης των μύλων Αγίου Γεωργίου
  2. 200 γρ. αλεύρι σκληρό των μύλων Αγίου Γεωργίου
  3. 2 ποτήρια μπύρα ανακατεμένα με 2 φακελάκια μαγιά ξερή
  4. 4 κουταλάκια αλάτι
  5. 2 κουταλάκια γλυκάνισο
  6. 3 κουταλιές ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε λεκάνη βάζετε τη μπύρα με τη μαγιά, το αλάτι, το λάδι και το γλυκάνισο. Ανακατεύετε τα άλευρα και τα προσθέτετε στο μείγμα.

  2. 2

    Προσθέστε όσο χλιαρό νερό χρειαστεί να γίνει μαλακή ζύμη.

  3. 3

    Μοιράστε τη ζύμη σε 2 φόρμες ή ταψάκια που έχετε λαδώσει καλά.

  4. 4

    Πασπαλίστε με σουσάμι.

  5. 5

    Σκεπάστε τα σκεύη με πετσέτα και αφήστε τα μέσα στο φούρνο που έχετε ανάψει στους 40 βαθμούς, να φουσκώσουν, περίπου 3 ώρες (όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα, να φτάσει η ζύμη στο χείλος)

  6. 6

    Τρυπήστε σε διάφορα μέρη τα ψωμάκια και ψήστε τα στους 200 βαθμούς μέχρι που να τα χτυπάτε στην επιφανεια και να ακούγονται "κούφια".

  7. 7

    Μόλις ψηθούν, αλείψτε την επιφάνεια με ελαιόλαδο να μαλακώσει η κόρα.

  8. 8

    Φυλάξτε τα τυλιγμένα σε πετσέτα και μέσα σε σακούλα να μην ξεραθούν, ή με σακούλα στην κατάψυξη!

Αντιδράσεις

Σχόλια (22)

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870
Ανάλογα με την προτιμηση σας, αντικαταστηστε τη μπυρα με ανθρακουχο νερο, και αυξομειωστε το αλατι..

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις