Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. 300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  2. 100 γρ. βρώμη σε νιφάδες ή σε σκόνη
  3. 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  4. 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  5. 1 κ.σ. ταχίνι
  6. 1 κ.σ. πετιμέζι
  7. 1,5 κ.γ. αλάτι
  8. 1 κ.γ. λιναρόσπορο αλεσμένο
  9. 300 ml χλιαρό νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με το γάντζο αρχικά στη χαμηλή ταχύτητα για λίγο, έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό και τέλος ζυμώνουμε στην λίγο πιο μεγάλη ταχύτητα για 4 λεπτά.

  2. 2

    Σκεπάζουμε με λαδωμένη μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιάσει τον όγκο της η ζύμη (παίρνει περίπου 1 ώρα).

  3. 3

    Ζυμώνουμε στη χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό. Σκεπάζουμε με λαδωμένη μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιάσει τον όγκο της η ζύμη (παίρνει περίπου 20 λεπτά).

  4. 4

    Βάζουμε σε μία μικρή ορθογώνια φόρμα τη ζύμη και χαράζουμε την επιφάνεια του καρβελιού μας με ένα μαχαίρι 3-4 φορές πλαγίως.

  5. 5

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 ώρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

FILIPPIA
FILIPPIA @cook_8461486
Μήπως θα μπορούσες να μου πεις με τι μπορώ να αντικαταστήσω το ταχίνι και το πετιμέζι? Ευχαριστώ...

Από

tella
tella @cook_8477635
στις