κύρια φωτογραφία συνταγής Ψωμί σταρένιο
Φιλιω
Φιλιω @cook_8449617

Εύκολο ψωμί για κάθε μέρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ώρα του ζυμώματος πρέπει να γίνει οπωσδήποτε για να ομογενοποιηθεί το ψωμί.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 750 γρ. αλεύρι κίτρινο
  2. 1 κουταλάκι αλάτι
  3. 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  4. 1 φλυτζάνι χλιαρό γάλα
  5. 1/4 του φλυτζανιού χλιαρό νερό
  6. 3 κουταλιές λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, το αυγό, το αλάτι και το γάλα. Το ξεκινάμε στη χαμηλή ταχύτητα και μόλις αποροφηθούν τα υλικά ρίχνουμε το χλιαρό νερό. Αφήνουμε να ζυμωθεί για 15 λεπτά τουλάχιστον στην ίδια ταχύτητα.

  2. 2

    Λαδώνουμε ένα σκεύος και ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Φτιάχνουμε καρβέλι σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε μία ώρα να φουσκώσει. Το αλείφουμε με λίγο χλιαρό γάλα πριν το βάλουμε στο φούρνο.

  3. 3

    Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για τα πρώτα 10 λεπτά και για άλλα 40 σχεδόν στους 160.

  4. 4

    Αν θέλουμε ρίχνουμε σουσάμι πριν το βάλουμε στο φούρνο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Από

Φιλιω
Φιλιω @cook_8449617
στις