kostas
kostas @cook_8449799
Σόφια Βουλγαρία

΄Ενα πολυ εύκολο, γρήγορο και νόστιμο ψωμάκι χωρίς μαγιά.
Η συνταγή είναι του Σ. Παρλιάρου από τις "γλυκές αλχημείες".

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
8-10 άτομα
  1. 375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  3. 90 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (ή και παγωμένο)
  4. 125 γρ. γάλα
  5. 125 γρ. νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ ή στο χέρι.

  2. 2

    Αλευρώνουμε τα χέρια μας και φτιάχνουμε μια μπάλα.

  3. 3

    Πιέζουμε την μπάλα με την παλάμη μας προς τα κάτω σε διάμετρο 20 εκ.

  4. 4

    Με ένα μαχαίρι χαράζουμε σταυρωτά στα έξι. Αλείφουμε με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με αλεύρι.

  5. 5

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 10 λεπτά και κατεβάζουμε στους 180οC.

  6. 6

    Ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα. Το σερβίρουμε ζεστό με βούτυρο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (21)

Maria
Maria @magie55
Καλησπέρα ψήνουμε αέρα ή αντιστάσεις ?Όταν θα βγει πως το κρατάμε φρέσκο το σκεπάζετε με κατι όταν είναι ζεστό??

Από

kostas
kostas @cook_8449799
στις
Σόφια Βουλγαρία