Πτι φουρ

Bαθμολογία: 4.7826
       
 
23 ψήφοι
ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 29.11.10

Περιγραφή

Αυθεντικά Πτι φουρ αλλά σπιτικά.
Πτι φουρ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. βούτυρο βιτάμ
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • 1 κ.σ ξύσμα λεμονιού
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • λίγη κανέλα σε σκόνη
  • 3 αυγά μέτρια
  • 420 γρ. αλεύρι μαλακό
Για τα βουτήματα σοκολάτας
  • 30 γρ. κακάο σκόνη άγλυκο
Επιπλέον υλικά για το στόλισμα :
  • μαρμελάδα βερίκοκο
  • τρούφα σοκολάτας
  • τρούφα χρωματιστή
  • Γλασαρισμένα κερασάκια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μπισκότα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Κεράσια , Σοκολάτα , Αβγά
Φτιάχνει: περίπου τα 30-40 κομμάτια
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 45' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 30' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ με την άχνη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα.
  2. Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και την κανέλα.
  3. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  4. Έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  5. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.
  6. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Γεμίζουμε με το μίγμα σακούλα ζαχαροπλαστικής (καρνέ).
  8. Και με καρνέ σε σχήμα αστεριού νούμερο 8 κάνουμε διάφορα σχήματα πάνω σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει πάνω σε λαμαρίνα φούρνου.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.
  10. Αφού ψηθούν τα βουτήματα τα αφήνουμε να κρυώσουν .
  11. Κατόπιν τα κολλάμε μεταξύ τους με μαρμελάδα .
  12. Μπορούμε να βουτήξουμε σε μαρμελάδα την μια άκρη και μετά να βουτήξουμε σε τρούφα σοκολάτας ή χρωματιστή, στα στρογγυλά μπορούμε να βάλουμε μισό γρασαρισμένο κερασάκι.
  13. Αν θέλουμε να κάνουμε βουτήματα σοκολάτας αφαιρούμε 30 γρ. αλεύρι από το μίγμα και στη θέση του θα βάλουμε 30 γρ. κακάο άγλυκο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή την είχα δει σε πρωινή εκπομπή του star. Τα δοκίμασα και ήταν τέλεια σαν αυτά που αγοράζουμε από το ζαχαροπλαστείο, η μόνη διαφορά είναι τα φρέσκα σπιτικά υλικά.

Σχετικές συνταγές

    32 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από redhair, 4-12-10  
    να σε ρωτησω κατι;
    τα χεις κανει ποτε με μηχανη μπισκοτων;
    αυτη που βγαζει διαφορα σχεδια εννοω.....
    #
    Σχόλιο από maria_d, 5-12-10  
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 6-12-10  
    μου τρεχουν τα σαλια ... τι μου εκανες, ατιμη φουντουκιτσα!
    #
    Σχόλιο από nekti, 6-12-10  
    Τα πτι-φουρ είναι λατρεμένα μπισκότα και σίγουρα θα τα φτιάξω!!!
    Να σε ρωτήσω ένα-δυό πραγματάκια πρώτα...
    -αν δεν βάλω άχνη αλλά καστανή ζάχαρη θα υπάρξει πρόβλημα;
    -αν το άσπρο αλεύρι το αντικαταστήσω με ολικής;;;
    Έχω καμία ελπίδα να χαρώ κι εγώ αυτά τα μπισκοτάκια;
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 15-12-10  
    redhair, ναι έχω επιχειρισει να τα φτιάξω με τη μηχανή μπισκότων, αλλά δεν το πετυχένω πάντα, είναι δικό μου το λάθος κάτι δεν κάνω σωστα, πάντος μερικά που έβγαλα από τη μηχανή βγήκαν πολύ ωραία.
    sinfulsonia, εγώ δεν σου κάνω τίποτα, εσύ αν θέλεις κάνε κι αλλοιως χιχι αν θέλεις αντιστάσου!
    nekti, δεν μπορώ να σου πω αν θα πετύχουν το ίδιο με αλεύρι ολικής, με την ζάχαρη δεν υπέρχει πρόβλημα.
    Δέν τα έχω φτιάξει ποτέ με ολικής και δεν ξέρω, κάνε όμως εσύ τη δοκιμή σου σε μικρή ποσσοτητα βεβαια και πές μας τη γνώμη σου, θα χαρώ πολύ να την ακούσω.
    #
    Σχόλιο από milva, 16-12-10  
    Πάρα πολύ νόστιμα και εύκολα.Χρησιμοποίησα το κορνέ μπισκότων και τις μύτες σε σχήμα αστεριού και τα έβγαλα μακρόστενα τα πτιφούρ.Εγιναν πολύ εντυπωσιακά και χωρίς πολύ κόπο!
    #
    Σχόλιο από mikatsu, 17-3-11  
    #
    Σχόλιο από arxpar, 21-3-11  
    #
    Σχόλιο από penzaf, 20-9-11  
    Πολύ πολύ καλα! Μπραβο για αυτη τη συνταγη :)
    #
    Σχόλιο από Wendy, 16-10-11  
    Πολύ ωραία! Πρόσθεσα 50 γραμ. αλεύρι (γιατί στο πρώτο ταψί άπλωσαν λίγο παραπάνω απ'όσο έπρεπε) και ήταν ΟΚ.
    Διπλασιάζονται περίπου παρόλο που δεν έχουν κάποιο διογκωτικό.
    #
    Σχόλιο από olgageo, 3-3-12  
    κατι εκανα λαθοσ αραγε ???
    εκανα την συνταγη ακριωσ με τισ σωστεσ αναλογιεσ αλλα στο ταψι μου απλωσανα και βγαζανε βουτυρο.....
    υποψιαζομαι οτι ηθελε και αλλο αλευρι....
    τι αλευρι βαζεται? βαζεται συγκεκριμενη μαρκα βιταμ ή το κλασικο βιταμ?

    ευχαριστω

    ολγα
    #
    Σχόλιο από nipani, 21-5-12  
    Πολυ καλό το αποτέλεσμα, πολύ ευπαρουσίαστα και πολύ γευστικά
    !!Δοκιμασα αρχικά την μηχανη μπισκότων αλλά δεν είχαν το αποτέλεσμα που ήθελα οπότε χρησιμοποίησα κορνέ.Μπράβο φουντουκίτσα
    #
    Σχόλιο από varvara papas, 15-9-12  
    ώρα 23:46, στην μακρινή Ολλανδία!! έχω ξεφουρνίσει τα πρώτα μπισκοτάκια.... απλά μαγικά! έχω μοσχοβολήσει όλη την γειτονιά! αύριο που θα τα τελειώσω θα σας ανεβάσω φωτογραφίες! Μπράβο για την συνταγή, πάρα πάρα πολύ νόστιμα
    #
    Σχόλιο από evaki_26, 30-9-12  
    Φουντουκίτσα, μόλις τα έκανα!!! Είναι τέλεια, πεντανόστιμα!!! Ευχαριστώ!!!!
    Δεν είχα καρνέ, όμως πήρα λαδόκολλα την έκανα σαν χωνάκι, με παίδεψε λίγο... Θα πάω να αγοράσω καρνέ!
    Να ρωτήσω κάτι... ήθελα να τα κάνω μισά λευκά και μισά με σοκολάτα.. πως μπορώ? Διάβασα για τα 30 γρ. κακάο... αλλά πως? :/
    #
    Σχόλιο από vicky74, 17-10-12  
    Γεια σας και από μένα.
    Αντί για αβγά μπορούμε να βάλουμε κάτι άλλο στη συνταγή;
    #
    Σχόλιο από stamatoula ammar, 7-11-12  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΑΑΑΑΑ.. ΜΠΡΑΒΟΟΟΟ...
    #
    Σχόλιο από totoula, 14-11-12  
    Tα εφτιαξα χτες το απογευμα, εχω ξαναφτιαξει πολλες φορες τετοιου ειδους μπισκοτακια (και με μηχανη μπισκοτων) αλλα χτες ενω εβαλα ολα τα υλικα οπως τα λεει η συνταγη, μου βγηκε μια ζυμη σαν του κεικ... εβαλα κ επιπλεων αλευρι μπας κ πηξει αλλα τιποτα... τελικα τα εβαλα με κουταλιες στην λαδοκολλα κ τα εψησα..απο γευση μου αρεσουν αρκετα αλλα βγηκαν πιο μαστιχωτα να το πω..πιο ψωμενια..; τι μπορει να εκανα λαθος; σου ανεβαζω κ φωτο να τα δεις
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 22-12-12  
    Παρα πολυ γευστικα και ειδικα η μαρμελαδα βερυκοκο τους ταιριαζει απολυτα!!!
    #
    Σχόλιο από vicky primavera, 15-2-13  
    Πολύ όμορφα τα πτι φουρ, αφράτα, εξαιρετικά εμφανίσιμα και πεντανόστιμα. Εξαφανίστηκαν με το που τα αράδιασα στολισμένα στο πιάτο! Μόνο που μου φούσκωσαν πολύ στο φούρνο και δε γινόταν να τα κολλήσω ανά δύο. Πάντως ήταν ωραιότερα απ' του ζαχαροπλαστείου!Πολύ όμορφη και εύκολη συνταγή
    #
    Σχόλιο από vena, 25-8-13  
    ΓΕΙΑ ΣΑΣ.Εφτιαξα κι εγω τα πτι φουρ και εχω να πω οτι η συνταγη αυτη ειναι πραγματικα υπεροχη.Μου εγιναν τελεια. Πραγματικα δεν συγκρινονται με αυτα των ζαχαροπλαστειων.Ειναι πολυ πιο ωραια!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ!!!Το σιγουρο παντως ειναι οτι χρειαζονται κορνε.Ειναι πολυ πιο ευκολο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    27 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από redhair, 4-12-10  
    να σε ρωτησω κατι;
    τα χεις κανει ποτε με μηχανη μπισκοτων;
    αυτη που βγαζει διαφορα σχεδια εννοω.....
    #
    Σχόλιο από maria_d, 5-12-10  
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 6-12-10  
    μου τρεχουν τα σαλια ... τι μου εκανες, ατιμη φουντουκιτσα!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 15-12-10  
    redhair, ναι έχω επιχειρισει να τα φτιάξω με τη μηχανή μπισκότων, αλλά δεν το πετυχένω πάντα, είναι δικό μου το λάθος κάτι δεν κάνω σωστα, πάντος μερικά που έβγαλα από τη μηχανή βγήκαν πολύ ωραία.
    sinfulsonia, εγώ δεν σου κάνω τίποτα, εσύ αν θέλεις κάνε κι αλλοιως χιχι αν θέλεις αντιστάσου!
    nekti, δεν μπορώ να σου πω αν θα πετύχουν το ίδιο με αλεύρι ολικής, με την ζάχαρη δεν υπέρχει πρόβλημα.
    Δέν τα έχω φτιάξει ποτέ με ολικής και δεν ξέρω, κάνε όμως εσύ τη δοκιμή σου σε μικρή ποσσοτητα βεβαια και πές μας τη γνώμη σου, θα χαρώ πολύ να την ακούσω.
    #
    Σχόλιο από milva, 16-12-10  
    Πάρα πολύ νόστιμα και εύκολα.Χρησιμοποίησα το κορνέ μπισκότων και τις μύτες σε σχήμα αστεριού και τα έβγαλα μακρόστενα τα πτιφούρ.Εγιναν πολύ εντυπωσιακά και χωρίς πολύ κόπο!
    #
    Σχόλιο από mikatsu, 17-3-11  
    #
    Σχόλιο από arxpar, 21-3-11  
    #
    Σχόλιο από penzaf, 20-9-11  
    Πολύ πολύ καλα! Μπραβο για αυτη τη συνταγη :)
    #
    Σχόλιο από olgageo, 3-3-12  
    κατι εκανα λαθοσ αραγε ???
    εκανα την συνταγη ακριωσ με τισ σωστεσ αναλογιεσ αλλα στο ταψι μου απλωσανα και βγαζανε βουτυρο.....
    υποψιαζομαι οτι ηθελε και αλλο αλευρι....
    τι αλευρι βαζεται? βαζεται συγκεκριμενη μαρκα βιταμ ή το κλασικο βιταμ?

    ευχαριστω

    ολγα
    #
    Σχόλιο από nipani, 21-5-12  
    Πολυ καλό το αποτέλεσμα, πολύ ευπαρουσίαστα και πολύ γευστικά
    !!Δοκιμασα αρχικά την μηχανη μπισκότων αλλά δεν είχαν το αποτέλεσμα που ήθελα οπότε χρησιμοποίησα κορνέ.Μπράβο φουντουκίτσα
    #
    Σχόλιο από varvara papas, 15-9-12  
    ώρα 23:46, στην μακρινή Ολλανδία!! έχω ξεφουρνίσει τα πρώτα μπισκοτάκια.... απλά μαγικά! έχω μοσχοβολήσει όλη την γειτονιά! αύριο που θα τα τελειώσω θα σας ανεβάσω φωτογραφίες! Μπράβο για την συνταγή, πάρα πάρα πολύ νόστιμα
    #
    Σχόλιο από evaki_26, 30-9-12  
    Φουντουκίτσα, μόλις τα έκανα!!! Είναι τέλεια, πεντανόστιμα!!! Ευχαριστώ!!!!
    Δεν είχα καρνέ, όμως πήρα λαδόκολλα την έκανα σαν χωνάκι, με παίδεψε λίγο... Θα πάω να αγοράσω καρνέ!
    Να ρωτήσω κάτι... ήθελα να τα κάνω μισά λευκά και μισά με σοκολάτα.. πως μπορώ? Διάβασα για τα 30 γρ. κακάο... αλλά πως? :/
    #
    Σχόλιο από vicky74, 17-10-12  
    Γεια σας και από μένα.
    Αντί για αβγά μπορούμε να βάλουμε κάτι άλλο στη συνταγή;
    #
    Σχόλιο από stamatoula ammar, 7-11-12  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΑΑΑΑΑ.. ΜΠΡΑΒΟΟΟΟ...
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 22-12-12  
    Παρα πολυ γευστικα και ειδικα η μαρμελαδα βερυκοκο τους ταιριαζει απολυτα!!!
    #
    Σχόλιο από vicky primavera, 15-2-13  
    Πολύ όμορφα τα πτι φουρ, αφράτα, εξαιρετικά εμφανίσιμα και πεντανόστιμα. Εξαφανίστηκαν με το που τα αράδιασα στολισμένα στο πιάτο! Μόνο που μου φούσκωσαν πολύ στο φούρνο και δε γινόταν να τα κολλήσω ανά δύο. Πάντως ήταν ωραιότερα απ' του ζαχαροπλαστείου!Πολύ όμορφη και εύκολη συνταγή
    #
    Σχόλιο από vena, 25-8-13  
    ΓΕΙΑ ΣΑΣ.Εφτιαξα κι εγω τα πτι φουρ και εχω να πω οτι η συνταγη αυτη ειναι πραγματικα υπεροχη.Μου εγιναν τελεια. Πραγματικα δεν συγκρινονται με αυτα των ζαχαροπλαστειων.Ειναι πολυ πιο ωραια!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ!!!Το σιγουρο παντως ειναι οτι χρειαζονται κορνε.Ειναι πολυ πιο ευκολο!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 4-10-13  
    #
    Σχόλιο από Mikrh Loulou, 25-1-14  
    Απίθανα τα πτι φουρ! Εγώ αντί για ξύσμα λεμονιού έβαλα πορτοκαλιού και πρόσθεσα και μια βανίλια.. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!
    #
    Σχόλιο από manthes, 4-3-14  
    Σε ποια σχαρα γινεται το ψησιμο;
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από nekti, 6-12-10  
    Τα πτι-φουρ είναι λατρεμένα μπισκότα και σίγουρα θα τα φτιάξω!!!
    Να σε ρωτήσω ένα-δυό πραγματάκια πρώτα...
    -αν δεν βάλω άχνη αλλά καστανή ζάχαρη θα υπάρξει πρόβλημα;
    -αν το άσπρο αλεύρι το αντικαταστήσω με ολικής;;;
    Έχω καμία ελπίδα να χαρώ κι εγώ αυτά τα μπισκοτάκια;
    #
    Σχόλιο από totoula, 14-11-12  
    Tα εφτιαξα χτες το απογευμα, εχω ξαναφτιαξει πολλες φορες τετοιου ειδους μπισκοτακια (και με μηχανη μπισκοτων) αλλα χτες ενω εβαλα ολα τα υλικα οπως τα λεει η συνταγη, μου βγηκε μια ζυμη σαν του κεικ... εβαλα κ επιπλεων αλευρι μπας κ πηξει αλλα τιποτα... τελικα τα εβαλα με κουταλιες στην λαδοκολλα κ τα εψησα..απο γευση μου αρεσουν αρκετα αλλα βγηκαν πιο μαστιχωτα να το πω..πιο ψωμενια..; τι μπορει να εκανα λαθος; σου ανεβαζω κ φωτο να τα δεις
    #
    Σχόλιο από karydotsouflo, 19-11-13  
    san syntagh einai kataplhktikh kai murizei teleia. alla den kserw ti la8os ekana. ta ekana ola kata gramma... ta evala se korne ekane to sxhma kai otan pshthikan aplwsan!!! giati???

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Wendy, 16-10-11  
    Πολύ ωραία! Πρόσθεσα 50 γραμ. αλεύρι (γιατί στο πρώτο ταψί άπλωσαν λίγο παραπάνω απ'όσο έπρεπε) και ήταν ΟΚ.
    Διπλασιάζονται περίπου παρόλο που δεν έχουν κάποιο διογκωτικό.
    #
    Σχόλιο από sebagia, 30-9-14  
    Να ήξερες καλή μου κοπέλα ποόσα χρόνια ψάχνω αυτή τη συνταγή! είναι τέλεια! Να είσαι καλά! Εγώ τα έκανα χωρίς κανέλα κ ξύσμα (γιατί δεν είχα), μόνο με βανίλια. είναι σούπερ!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα μυστικά του μπισκότου
    Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκα διαφορα
    Ένα βιβλίο 108 αγαπημένων συνταγών, του/της Vai
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 362 αγαπημένων συνταγών, του/της ΚΑΤΕΡΙΝΑΦΡΕΡ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της staxtobouta
    Κουλούρια Μπισκότα
    Ένα βιβλίο 38 αγαπημένων συνταγών, του/της Nikal
    Κεικ-Κουλουρακια-Μπισκοτακια γιαμ!
    Ένα βιβλίο 54 αγαπημένων συνταγών, του/της sugarchef