Quaker Muffins με καρύδια & cream cheese
Muffins με καρύδια, νιφάδες βρώμης και τυρί κρέμα.
Υλικά
-
1/2 κούπας μαύρη ζάχαρη
-
1/3 κούπας μαργαρίνη ή μαλακό βούτυρο
-
85 γρ. cream cheese
-
2/3 κούπας γάλα
-
1 αυγό
-
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-
1 κούπα νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
-
1/2 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/3 κούπας αλεύρι ολικής αλέσεως
-
1 κουτ. σούπας baking powder
-
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
-
3/4 κούπας καρύδια χτυπημένα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεστάνετε τον φούρνο στους 100οC. Βάλτε σε 12 φόρμες για muffins τις αντίστοιχες χάρτινες φόρμες ψησίματος
-
2
Σε μέτριο μπολ ανακατέψτε καλά τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ολικής αλέσεως και ½ κούπα καρύδια
-
3
Σε ένα άλλο μέτριο μπολ χτυπήστε τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη (ή το βούτυρο) και το cream cheese μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Προσθέστε το γάλα, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά
-
4
Αδειάστε το μείγμα στο πρώτο μπολ και ανακατέψτε πάλι. (Προσέξτε να μην διαλυθούν εντελώς τα υλικά)
-
5
Γεμίστε τις φόρμες κατά τα ¾ και συμπληρώστε με καρύδια
-
6
Ψήστε για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
-
7
Αφήστε τις φόρμες να κρυώσουν για 5 λεπτά, πριν βγάλετε τα muffins
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)