Quinoa με φασόλια
Ένα υγιεινό πιάτο, που όμως αν και απίστευτα θρεπτικό και πλούσιο σε φυτικές ίνες είναι πεντανόστιμο!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή τη συνταγή την δοκίμασα πρώτη φορά από τα χεράκια της θείας μου, στην Αγγλία αφού ξέρει το κόλλημα μου με την υγιεινή διατροφή. Την είχε φτιάξει με μαύρα φασόλια (ελέφαντες) αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω βρει στην Ελλάδα, σε κονσέρβα οπότε χρησιμοποιώ κόκκινα! Αν βρείτε θα είστε πολύ τυχεροί έχουν τρομερή γεύση, όπως και μεγάλη διαφορά θα έχει αν τα προιόντα που θα χρησιμοποιήσετε είναι βιολογικά) Όσο για το qinoa, μπορείτε να το αφήσετε να μουλιάσει για 15' πριν το χρησιμοποιήσετε, γίνεται πιο μαλακό το αποτέλεσμα ή απλώς ξεπλείντε το καλά αλλιώς μπορεί να πικρίζει λίγο.
Υλικά
-
1 κ.γ. ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-
3/4 κούπας quinoa
-
1 1/2 κούπα ζωμό λαχανικών
-
1 κ.γ. κύμινο
-
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
-
αλατοπίπερο
-
1 κούπα καλαμπόκι, κατεψυγμένο
-
2 κονσέρβες των 400 γρ φασόλια (δείτε μυστικά), αν δεν σαν αρέσουν τόσο βάλτε 1 μόνο
-
1/2 κούπα κόλιανδρο, φρέσκο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε το λαδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να καφετίσουν λιγάκι, για 10' περίπου.
-
2
Προσθέστε και το quinoa στην κατσαρόλα και καλύψτε το με τον ζωμό λαχανικών.Ρίξτε στην κατσαρόλα όλα τα μπαχαρικά
-
3
Ανεβάστε την φωτιά ώστε να πάρει μια βράση.Καπακώστε το, χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 20', μέχρι ο ζωμός να απορροφηθεί.
-
4
Ρίξτε μέσα το καλαμπόκι και συνεχίστε να σιγοβράζετε για άλλα 5 λεπτά, ίσα ίσα να ζεσταθεί.Τέλος προσθέστε τα φασόλια και τον κόλιανδρο, ανακατέψτε για άλλο 1' και βγάλτε από την φωτιά.
Σχόλια (3)