κύρια φωτογραφία συνταγής Ραβανί 2
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Λαχταριστό και απολαυστικό, γλύκισμα επίσημο αλλά και για μικρές καθημερινές γευστικές συγκινήσεις!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μιας γνωστής η συνταγή, πολλές φορές, και από εμένα, και πετυχημένη! Πολύ προσοχή χρειάζεται στο ανακάτεμα για να μην ξεφουσκώσουν οι κρόκοι και η μαρέγκα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 φλιτζάνια ψιλό σιμιγδάλι
  2. 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  3. 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  4. 5 χωρισμένα αβγά
  5. 2 βανίλιες
  6. 2 κουταλάκια baking powder
  7. 1 κουταλάκι σόδα
  8. Σιρόπι
  9. 3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  10. 3 φλιτζάνια νερό
  11. 1 φλούδα λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίστε και ανακατέψτε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, τη σόδα, τις βανίλιες και το baking powder

  2. 2

    Χτυπήστε στο mixer το βούτυρο να ασπρίσει

  3. 3

    Σε άλλο μπωλ χτυπήστε τη ζάχαρη με τους κρόκους να αφρατέψουν

  4. 4

    Χτυπήστε σε σφικτή μαρέγκα τα ασπράδια

  5. 5

    Ρίξτε εναλλάξ στο βούτυρο τη μαρέγκα με το αλεύρι, ανακατεύοντας ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ!

  6. 6

    Βουτυρώστε πολύ καλά ένα ταψάκι 30-40 εκατοστά

  7. 7

    Ρίξτε κι απλώστε απαλά και ομοιόμορφα το μείγμα

  8. 8

    Ψήστε σε μέτριο φούρνο, 180 βαθμούς για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια

  9. 9

    Βράστε τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να αφρίσει με κλειστό καπάκι

  10. 10

    Ξαφρίζετε και περιχύνετε το γλυκό ζεστό

Αντιδράσεις

Σχόλια

anemone
anemone @cook_8461829
Πάρα πολύ καλό!!! Νομίζω πως εκ παραδρομής μάλλον, λείπει η ποσότητα ζάχαρης που βάζουμε στο ραβανί. Εγώ έβαλα ενάμισι φλυτζάνι και έγινε καλό. Διόρθωσε με σε παρακαλώ αν κάνω λάθος... Ευχαριστώ πολύ :)

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις