Ραβανί 2
Λαχταριστό και απολαυστικό, γλύκισμα επίσημο αλλά και για μικρές καθημερινές γευστικές συγκινήσεις!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μιας γνωστής η συνταγή, πολλές φορές, και από εμένα, και πετυχημένη! Πολύ προσοχή χρειάζεται στο ανακάτεμα για να μην ξεφουσκώσουν οι κρόκοι και η μαρέγκα!
Υλικά
-
2 φλιτζάνια ψιλό σιμιγδάλι
-
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
-
1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
-
5 χωρισμένα αβγά
-
2 βανίλιες
-
2 κουταλάκια baking powder
-
1 κουταλάκι σόδα
-
Σιρόπι
-
3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
-
3 φλιτζάνια νερό
-
1 φλούδα λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίστε και ανακατέψτε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, τη σόδα, τις βανίλιες και το baking powder
-
2
Χτυπήστε στο mixer το βούτυρο να ασπρίσει
-
3
Σε άλλο μπωλ χτυπήστε τη ζάχαρη με τους κρόκους να αφρατέψουν
-
4
Χτυπήστε σε σφικτή μαρέγκα τα ασπράδια
-
5
Ρίξτε εναλλάξ στο βούτυρο τη μαρέγκα με το αλεύρι, ανακατεύοντας ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ!
-
6
Βουτυρώστε πολύ καλά ένα ταψάκι 30-40 εκατοστά
-
7
Ρίξτε κι απλώστε απαλά και ομοιόμορφα το μείγμα
-
8
Ψήστε σε μέτριο φούρνο, 180 βαθμούς για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια
-
9
Βράστε τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να αφρίσει με κλειστό καπάκι
-
10
Ξαφρίζετε και περιχύνετε το γλυκό ζεστό
Σχόλια