Ραβανί εύκολο και νόστιμο
Λίγα μυστικά ακόμα
Πρόκειται για μια συνταγή που έχω πάρει από την μητέρα μου. Είναι νόστιμο και εύκολο, αξίζει να το δοκιμάσετε. Η δόση αυτή είναι για μεγάλο ταψί με διάμετρο 35 εκ. Καλή επιτυχία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε βιτάμ σε ένα μεγάλο ταψί και το απλώνουμε πολύ καλά.
-
2
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
-
3
Χτυπάμε καλά τους κρόκους με την ζάχαρη και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε στους κρόκους εναλάξ μια κουταλιά μαρέγκα, μια σιμιγδάλι το οποίο έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν και τις βανίλιες.
-
4
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 με 190 βαθμούς.
-
5
Αφού χτυπήσουμε καλά το μίγμα κλείνουμε το μίξερ και ανακατεύουμε λίγο το γλυκό με το χέρι μας. Στη συνέχεια το ρίχνουμε γρήγορα στο ταψί και το βάζουμε κατευθείαν στο φούρνο.
-
6
Ψήνουμε στους 180 με 190 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας) για περίπου μια ώρα να πάρει λίγο χρώμα.
-
7
Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη ινδική καρύδα.
Σχόλια