soula83
soula83 @cook_8487701
Αρτα,Ελλαδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Πρόκειται για μια συνταγή που έχω πάρει από την μητέρα μου.  Είναι νόστιμο και εύκολο, αξίζει να το δοκιμάσετε. Η δόση αυτή είναι για μεγάλο ταψί με διάμετρο 35 εκ.  Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

πολλά κομμάτια
  1. 15 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  2. 15 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  3. 2 βανίλιες
  4. Σιρόπι
  5. 1 κιλό ζάχαρη
  6. 3 ποτήρια νερό
  7. λίγο στυμμένο λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε βιτάμ σε ένα μεγάλο ταψί και το απλώνουμε πολύ καλά. 

  2. 2

    Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. 

  3. 3

    Χτυπάμε καλά τους κρόκους με την ζάχαρη και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε στους κρόκους εναλάξ μια κουταλιά μαρέγκα, μια σιμιγδάλι το οποίο έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν και τις βανίλιες.

  4. 4

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 με 190 βαθμούς.

  5. 5

    Αφού χτυπήσουμε καλά το μίγμα κλείνουμε το μίξερ και ανακατεύουμε λίγο το γλυκό με το χέρι μας.  Στη συνέχεια το ρίχνουμε γρήγορα στο ταψί και το βάζουμε κατευθείαν στο φούρνο.

  6. 6

    Ψήνουμε στους 180 με 190 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας) για περίπου μια ώρα να πάρει λίγο χρώμα.

  7. 7

    Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι.  Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη ινδική καρύδα.

Αντιδράσεις

Σχόλια

ntia
ntia @ntia31272
Ετσι το κάνω και εγώ. Αγαπημένο γλυκό ειδικά για τα Χριστούγεννα με μια στρώση σαντυγί από πάνω .

Από

soula83
soula83 @cook_8487701
στις
Αρτα,Ελλαδα

Κορυφαία αναζήτηση σε