Ραβανί ένα αλλιώτικο γλυκό

Bαθμολογία: 4
       
 
3 ψήφοι
MAGEIRISSA, 06.10.07

Περιγραφή

Το γλυκό αυτό είναι γιά όσους λατρεύουν τα σιροπιαστά.
Ραβανί ένα αλλιώτικο γλυκό
photo: MARA!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 αυγά
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μπέικιν
  • 2 βανίλιες


για το σιρόπι

  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 5 ποτήρια νερό
  • 1 βανίλια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά
Σερβίρει: 20 κομμάτια περίπου
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε τ' ασπράδια σε μαρέγκα.
  2. Ανακατεύουμε στ'αλεύρι το μπέικιν.
  3. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη αρκετά μέσα στο μίξερ μέχρι να πάρουν κίτρινο χρώμα κι έπειτα ρίχνουμε το σπορέλαιο, τις βανίλιες, το σιμιγδάλι και το αλεύρι με το μπέικιν ν'ανακατευτούν πολύ καλά στο μίξερ.
  4. Στο τέλος ρίχνουμε και τ'ασπράδια προσέχοντας μην ξεφουσκώσουν.
  5. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμ.30εκ.-35εκ.και ρίχνουμε το γλυκό μέσα.Ψήνουμε στους 180° C για 45'-50'της ώρας ή έως ότου βγει καθαρό το μαχαίρι μας.
  6. Εν τω μεταξύ όση ώρα ψήνεται το γλυκό βράζουμε το σιρόπι γιά 1/4 της ώρας. Μόλις βγει το γλυκό το σιροπιάζουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πρέπει και το γλυκό και το σιρόπι να είναι καυτά γιά να πετύχει το γλυκό. Το γλυκό αυτό φουσκώνει πολύ. Ισως φανεί πολύ γλυκό εγώ κρατάω λίγη απ'τη ζάχαρη. Από πάνω αφού το σιροπιάσω ρίχνω τριμμένη καρύδα ή λιωμένη κουβερτούρα.

Σχετικές συνταγές

    6 Όλα

    #
    Σχόλιο από angelakapa, 24-10-07  
    Δε μου άρεσε...το σιρόπιασμα και με τα δύο καυτά νομίζω πως ήταν λάθος τελικά.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 25-10-07  
    αυτά τα γλυκά που σου λένε να τα σοροπιάσεις και τα δυο καυτά,η γεύση τους φαίνεται μετά απο δυο μέρες.
    #
    Σχόλιο από fotini43, 16-1-10  
    παρα πολυ νοστιμη μπραβο!!!
    #
    Σχόλιο από iloveyou, 14-10-10  
    εγω προχτες ακουσα τον ειδικο σ αυτα , στελιο παρλιαρο να λεει οτι μονο τον μπακλαβα σιροπιαζουμε ενω ειναι και τα 2 καυτα .. ολα τ αλλα γλυκα να ειναι το ενα απο τα δυο καυτα . εγω παντως με το που 8α βαλω το γλυκο στο φουρνο ετοιμαζω και το σιροπι , που οταν ψηθει το ραβανι να ειναι κρυο το σιροπι ... !!! μαντεψτε ποιος ¨μ εμαθε¨ να κανω ραβανι που γινετε τεραααστιοοο κι ευχαριστω γι αυτο ,,, η ΜΑGEIRISSA :)))
    #
    Σχόλιο από MARA!, 13-2-12  
    Έγινε τέλειο Λία μου!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 26-2-12  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια, και για τα καλά σας λόγια, χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή μου, αν και ξεχασμένη εδώ τόσο καιρό.

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από angelakapa, 24-10-07  
    Δε μου άρεσε...το σιρόπιασμα και με τα δύο καυτά νομίζω πως ήταν λάθος τελικά.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 25-10-07  
    αυτά τα γλυκά που σου λένε να τα σοροπιάσεις και τα δυο καυτά,η γεύση τους φαίνεται μετά απο δυο μέρες.
    #
    Σχόλιο από fotini43, 16-1-10  
    παρα πολυ νοστιμη μπραβο!!!
    #
    Σχόλιο από iloveyou, 14-10-10  
    εγω προχτες ακουσα τον ειδικο σ αυτα , στελιο παρλιαρο να λεει οτι μονο τον μπακλαβα σιροπιαζουμε ενω ειναι και τα 2 καυτα .. ολα τ αλλα γλυκα να ειναι το ενα απο τα δυο καυτα . εγω παντως με το που 8α βαλω το γλυκο στο φουρνο ετοιμαζω και το σιροπι , που οταν ψηθει το ραβανι να ειναι κρυο το σιροπι ... !!! μαντεψτε ποιος ¨μ εμαθε¨ να κανω ραβανι που γινετε τεραααστιοοο κι ευχαριστω γι αυτο ,,, η ΜΑGEIRISSA :)))
    #
    Σχόλιο από MARA!, 13-2-12  
    Έγινε τέλειο Λία μου!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 26-2-12  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια, και για τα καλά σας λόγια, χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή μου, αν και ξεχασμένη εδώ τόσο καιρό.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διαστάσ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Το tip της ημέρας

    Μην ξεχάσετε να βάλετε ξύδι στο νερό που βάφετε τα πασχαλινά αυγά σας. Θα κάνει τα χρώματα πιο έντονα!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    διάφορα γλυκά
    Ένα βιβλίο 309 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    Καλομαγειρέματα
    Ένα βιβλίο 116 αγαπημένων συνταγών, του/της linmak88