Ραβανί Γαλαξιδιώτικο
Υλικά
-
800 γρ. ρύζι γλασσέ καρολίνα
-
1100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-
2 λίτρα νερό
-
250 γρ. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
-
180 γρ. αμύγδαλα ανάλατα ξεφλουδισμένα ολόκληρα και χονδροτριμμένα
-
1/2 κουτ. σούπας κοφτή κανέλλα σκόνη
-
1/2 κουτ. σούπας κοφτή γαρύφαλλα ολόκληρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλέστε το ρύζι στο μπλέντερ καλά.
-
2
Βάλτε ένα βαθύ σκεύος στην εστία μαζί με το ανάλογο νερό με τη ζάχαρη και το μισό λάδι Άλτις Κλασσικό έως ότου πάρει μία καλή βράση.
-
3
Προσθέστε το αλεσμένο ρύζι και τα χονδροτριμμένα αμύγδαλα.
-
4
Ανακατέψτε με μία σπάτουλα συνέχεια σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία έως ότου γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός και πηχτός.
-
5
Προσοχήανακατεύετε συνέχεια διότι μπορεί να μας κολλήσει στον πάτο του σκεύους.
-
6
Λαδώστε ένα μέτριο ταψί με ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό, ρίχνουμε το πηχτό χυλό και στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
-
7
Ρίχνουμε στη συνέχεια το υπόλοιπο ελαιόλαδο Άλτις στην επιφάνεια του και το αλείφουμε με ένα πινέλο.
-
8
Πουδράρουμε με κανέλλα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
-
9
Τοποθετούμε για 15-20΄ λεπτά στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί το μίγμα.
-
10
Όταν παγώσει με λίγη βοήθεια από ένα ξύλινο σουβλάκι χαράζουμε σχήματα μπακλαβαδωτά (ρόμβου), τοποθετούμε στο κέντρο τους ένα γαρύφαλλο και ψήνουμε για 2 ώρες σε μέτρια θερμοκρασία (160ο), μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια