Ραβανί με νουτέλα και καρύδα
Γρήγορο και δροσερό γλυκό που θα ξετρελαθούν όλοι
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να το κόψετε μικρά τετραγωνάκια και σερβίρει τριάντα άτομα είτε σαν τούρτα οπότε βγαίνουν περίπου δώδεκα κομμάτια, ανάλογα πόσο μεγάλα θα τα κόψετε.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνω με τα ασπράδια σφιχτή μαρέγγα.
-
2
Χτυπάω στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτω τους κρόκους, το αλεύρι, το μπέικιν, τη καρύδα και τη μαρέγγα.
-
3
Βουτυρώνω καλά ένα ταψί και ρίχνω το μίγμα.
-
4
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
-
5
Το αφήνω να κρυώσει πολύ καλά.
-
6
Φτιάχνω το σιρόπιΒράζω τη ζάχαρη με το νερό και τη κανέλα σε δυνατή φωτιά για δέκα λεπτά και στο τέλος ρίχνω και το λεμόνι.
-
7
Ρίχνω με ένα κουτάλι το ζεστό σιρόπι στο κρύο ραβανί και αφήνω να απορροφήσει καλά για μια ώρα περίπου.
-
8
Απλώνω τη νουτέλα και πασπαλίζω με τη καρύδα. Το βάζω στο ψυγείο να σφίξει και το διατηρώ στο ψυγείο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια