angeliqued
angeliqued @cook_8478811

Γρήγορο και δροσερό γλυκό που θα ξετρελαθούν όλοι

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να το κόψετε μικρά τετραγωνάκια και σερβίρει τριάντα άτομα είτε σαν τούρτα οπότε βγαίνουν περίπου δώδεκα κομμάτια, ανάλογα πόσο μεγάλα θα τα κόψετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

55 Minutes
12 άτομα
  1. 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  3. 1 1/2 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
  4. 3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  5. 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
  6. Για το σιρόπι
  7. 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  8. 2 φλιτζάνια νερό
  9. 1 κομμάτι κανέλα
  10. 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνω με τα ασπράδια σφιχτή μαρέγγα.

  2. 2

    Χτυπάω στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτω τους κρόκους, το αλεύρι, το μπέικιν, τη καρύδα και τη μαρέγγα.

  3. 3

    Βουτυρώνω καλά ένα ταψί και ρίχνω το μίγμα.

  4. 4

    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.

  5. 5

    Το αφήνω να κρυώσει πολύ καλά.

  6. 6

    Φτιάχνω το σιρόπιΒράζω τη ζάχαρη με το νερό και τη κανέλα σε δυνατή φωτιά για δέκα λεπτά και στο τέλος ρίχνω και το λεμόνι.

  7. 7

    Ρίχνω με ένα κουτάλι το ζεστό σιρόπι στο κρύο ραβανί και αφήνω να απορροφήσει καλά για μια ώρα περίπου.

  8. 8

    Απλώνω τη νουτέλα και πασπαλίζω με τη καρύδα. Το βάζω στο ψυγείο να σφίξει και το διατηρώ στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

angeliqued
angeliqued @cook_8478811
Δε θα βαθμολογήσω τον εαυτό μου περιμένω να τη φτιάξετε και να μου πείτε τη γνώμη σας.Ελπίζω να σας αρέσει.

Από

angeliqued
angeliqued @cook_8478811
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα