xruxru
xruxru @cook_8504574
,ellada

Τέλειο και λαχταριστό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 κομμάτια
  1. 6 αυγά μεσαίου μεγέθους
  2. 140 γρ. ζάχαρη
  3. 140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  4. 70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  5. Σιρόπι
  6. 300 γρ. νερό
  7. 300 γρ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

  2. 2

    Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι με το αλεύρι.

  3. 3

    Σταματάμε το μίξερ,προσθέτουμε το μίγμα του μπολ και ανακατεύουμε με κουτάλι.

  4. 4

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170.

  5. 5

    Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και την ενσωματώνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας καλα.

  6. 6

    Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.

  7. 7

    Ψήνουμε το γλυκό για 30 με 40'. Το αφήνουμε να κρυώσει,για περίπου 1 ώρα.

  8. 8

    ΣιρόπιΑνακατεύουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λεμόνι και τα βράζουμε για 3'.Περιχύνουμε το ραβανί με το σιρόπι και το αφήνουμε να απορροφηθεί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Stamatis Tsolelis
Stamatis Tsolelis @cook_9775427
το μέγεθος του ταψιού δεν μπορεί να γίνει γνωστό και το πότε και πόσο κακάο θα μπεί??Εκτός κι άν εννοείτε κουβερτούρα κακάο...Ευχαριστώ

Από

xruxru
xruxru @cook_8504574
στις
,ellada