Ραβανί με σοκολάτα
Τέλειο και λαχταριστό.
Υλικά
-
6 αυγά μεσαίου μεγέθους
-
140 γρ. ζάχαρη
-
140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-
70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
-
100 γρ. κουβερτούρα
-
Σιρόπι
-
300 γρ. νερό
-
300 γρ. ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
-
2
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι με το αλεύρι.
-
3
Σταματάμε το μίξερ,προσθέτουμε το μίγμα του μπολ και ανακατεύουμε με κουτάλι.
-
4
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170.
-
5
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και την ενσωματώνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας καλα.
-
6
Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
-
7
Ψήνουμε το γλυκό για 30 με 40'. Το αφήνουμε να κρυώσει,για περίπου 1 ώρα.
-
8
ΣιρόπιΑνακατεύουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λεμόνι και τα βράζουμε για 3'.Περιχύνουμε το ραβανί με το σιρόπι και το αφήνουμε να απορροφηθεί.
Σχόλια (2)