Ραβανί της dimzoozoo

Bαθμολογία: 4.8476
       
 
105 ψήφοι
dimzoozoo, 19.03.09

Περιγραφή

Ένα ραβανί ξεχωριστό, γρήγορο και πολύ νόστιμο. Και λέω ξεχωριστό, γιατί δεν μυρίζει καθόλου το αυγό που περιέχει μέσα.
Ραβανί της dimzoozoo

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 μπεικιν παουντερ
  • 2 βανίλιες

Για το σιρόπι:
  • 2 1/2 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κουταλιά βιταμ
  • μισό λεμόνι
  • 1 κούπα γάλα (για το τέλος)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο , Εύκολο
Περιέχει: Αβγά , Γάλα
Σερβίρει: 25 με 30 κομμάτια περίπου
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 5' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 25' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Βήμα 2
2) Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το χυμό με το ξύσμα από το πορτοκάλι και τέλος τις βανίλιες με το μπεικιν.
Βήμα 3
3) Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Βήμα 4
4) Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, ρίχνουμε το γάλα από πάνω να πάει παντού (είτε είναι σε θερμοκρασία δωματίου, είτε από το ψυγείο). Εγώ το είχα βγάλει από το ψυγείο περίπου ένα τέταρτο πριν βγάλω το γλυκό από το φούρνο.
Βήμα 5
5) Τέλος, το σιρόπι το ρίχνουμε κατευθείαν μετά το γάλα. Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και το γλυκό ζεστό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το συγκεκριμένο ραβανί όταν το έφτιαξα έγινε ανάρπαστο. Μου άρεσε γιατί, όπως είπα και πιο πάνω, δεν μυρίζει καθόλου το αυγό που περιέχει.

Δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε.

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

Ραβανί Σαλονικιό Ραβανί Σαλονικιό
3.6667
       
       
(3)
Ρεβανί της γιαγιάς μου Ρεβανί της γιαγιάς μου
5
       
       
(2)
Λαδορεβανί Λαδορεβανί
4.8
       
       
(10)
Ρεβανί το κλασικό Ρεβανί το κλασικό
4.6429
       
       
(42)
Ραβανί πορτοκάλι Ραβανί πορτοκάλι
4.6667
       
       
(3)
Ρεβανί (τύπου Βεροίας) Ρεβανί (τύπου Βεροίας)
4.8
       
       
(5)
Το ραβανί της Ειρήνης Το ραβανί της Ειρήνης
4
       
       
(3)
Ραβανί Ραβανί
3.75
       
       
(4)
Ραβανί χωρίς αυγά Ραβανί χωρίς αυγά
4.2
       
       
(10)

    150 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 25-3-09  
    Καλώς την!!! Εγώ επειδή σε θυμάμαι γιαυτό θα δοκιμάσω...
    Και τότε θα σε πω!!!
    Αλλά σου έχω εμπιστοσύνη!!
    Επιστρέφω..
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 25-3-09  
    χαχαχαχαχαχαααααααααααα..............
    ποντια μου εσυ!!!!!
    περιμανωωωωωωωωωωωωωω!!!
    #
    Σχόλιο από zogia, 23-4-09  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΡΑΒΑΝΙ!!! ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟ! ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΠΑΛΑ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙΜΑΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!!!
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 2-5-09  
    πραγματικά τέλειο ραβανί.... θα μπορούσα αντί για μπάλα καϊμάκι να βάλω βανίλια γιατί δεν μου αρέσει το καϊμάκι? χαχαχαχαχαχα........ ευχαριστώ zogia
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 15-7-09  
    Παρα πολυ ωραιο παρα πολυ αφρατο υπεροχο γλυκο παγωμενο με συνοδεια παγωτου καιμακι και βυσσινο εγινε χτες κολαση στο σπιτι!!!!!Μονο μια χαζομαρα εκανα εριξα παραπανω βανιλλια και τη νιωθεις λιγο στη γευση αλλα καθολου δεν μας ξενισε!!!Συγχαρητηρια ελαφρυ και υπεροχο γλυκο!!!
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 24-7-09  
    ευχαριστω πολυ Λιζα........
    #
    Σχόλιο από Θούλα, 26-7-09  
    Φοβερό το ραβανί. Όπως το ήθελα. Χωρίς πολλή ζάχαρη, χωρίς βούτηρα και λάδια, αφράτο καί κόλαση μαζί με παγωτό καϊμάκι. Μπράβο σου.
    #
    Σχόλιο από gennyg, 29-7-09  
    Συγχαρητήρια...dimzoozoo!!!!!!!!!
    Το έφτιαξα την περασμένη εβδομάδα και είναι τ έ λ ε ι ο...έγινε αφράτο ελαφρύ και δεν μυρίζει καθόλου το αυγό που περιέχει,ξετρελάθηκαν όλοι όσοι το δοκίμασαν.ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 4-8-09  
    θουλα και gennyg πραγματικα ειναι πολυ νοστιμο και ελαφρυ γλυκο. Σας ευχαριστω πολυ....
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 24-8-09  
    dimzoozoo...συγχαρητήρια ! Πολύ ωραίο ραβανί ! "Ελαφρύ" και πάρα πολύ γευστικό ! Το κόλπο με το γάλα μου άρεσε αρκετά..."το ρούφηξε" (το ραβανί)αμέσως !
    #
    Σχόλιο από MANOYLITSA, 28-8-09  
    καλησπερα σας και απο εμενα! η συνταγη μου φενεται πολυ καλη και θα την κανω. μια ερωτηση μονο. η σημησια του γαλακτος? εχει καποιο μυστικο?ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 2-9-09  
    γεια σας!!!ευχαριστω κριστα.... manoulitsa το γαλα το βαζουμε για να μην μυριζει το αυγο. ευχαριστωωωωωω!!!
    #
    Σχόλιο από Ουρανοκατέβατη, 11-9-09  
    Ενώ έγινε νοστιμοτατο στο κέντρο εκατσε. :(
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 11-9-09  
    καλησπέρα! για να μην καθίσει το γλυκό στη μέση θέλει προσοχή στο ψήσιμο να μην ανοίγεις την πόρτα του φούρνου.
    #
    Σχόλιο από ives, 10-11-09  
    Πεντανόστιμο και εύκολο. Μου αρέσει το ραβανί αλλα βαριόμουν να χτυπάω ξεχωριστά κρόκους, ασπράδια ,κλπ.- Και εμένα μου έκατσε λίγο στην μέση και δεν άνοιξα καθόλου τον φούρνο μέχρι να το βγάλω. Λες να φταίει το μέγεθος του ταψιού? Δεν πτοούμε όμως. Θα το ξαναφτιάξω σίγουρα.
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 11-11-09  
    ives δεν χρειάζεται να χτυπήσεις ξεχωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους, εγώ τα χτυπώ όλα μαζί. Tο μέγεθος του ταψιού που χρησιμοποιώ εγώ είναι γύρο στα 30 εκ.( στρόγγυλο)ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    #
    Σχόλιο από ives, 12-11-09  
    Και εγώ όλα μαζί τα χτύπησα γι'αυτό και είμαι ενθουσιασμένη. Τόσο γρήγορο και όμως τόσο νόστιμο! Τελικά ίσως να έφταιγε το ταψί που ψιλοκάθισε το γλυκό στην μέση γιατί το δικό μου ήταν Νο 35, οπότε ας το λάβουν και οι υπόλοιποι υπ'οψην.Εγώ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την τέλεια συνταγή...
    #
    Σχόλιο από ives, 14-11-09  
    Γεια και πάλι. Τελικά όντως είναι θέμα ταψιού. Το ξαναέφτιαξα σήμερα σε στρογγυλό ταψί Νο30 -όπως είπες- και έγινε ακριβώς όπως στην φωτογραφία. Και όμορφο και νόστιμο...
    #
    Σχόλιο από YiotaYellow, 5-12-09  
    an kai arharia to eftiaksa poli eukola. oloi ksetrellathikan! nostimoto kai poli elafri :) eisai thea!
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 6-12-09  
    yiotayellow σε ευχαριστω πολυ πολυ......
    πραγματικα ειναι τελεια συνταγη...
    ευχαριστω για τα πιρουνακια!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

    126 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 25-3-09  
    Καλώς την!!! Εγώ επειδή σε θυμάμαι γιαυτό θα δοκιμάσω...
    Και τότε θα σε πω!!!
    Αλλά σου έχω εμπιστοσύνη!!
    Επιστρέφω..
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 25-3-09  
    χαχαχαχαχαχαααααααααααα..............
    ποντια μου εσυ!!!!!
    περιμανωωωωωωωωωωωωωω!!!
    #
    Σχόλιο από zogia, 23-4-09  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΡΑΒΑΝΙ!!! ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟ! ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΠΑΛΑ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙΜΑΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!!!
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 2-5-09  
    πραγματικά τέλειο ραβανί.... θα μπορούσα αντί για μπάλα καϊμάκι να βάλω βανίλια γιατί δεν μου αρέσει το καϊμάκι? χαχαχαχαχαχα........ ευχαριστώ zogia
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 15-7-09  
    Παρα πολυ ωραιο παρα πολυ αφρατο υπεροχο γλυκο παγωμενο με συνοδεια παγωτου καιμακι και βυσσινο εγινε χτες κολαση στο σπιτι!!!!!Μονο μια χαζομαρα εκανα εριξα παραπανω βανιλλια και τη νιωθεις λιγο στη γευση αλλα καθολου δεν μας ξενισε!!!Συγχαρητηρια ελαφρυ και υπεροχο γλυκο!!!
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 24-7-09  
    ευχαριστω πολυ Λιζα........
    #
    Σχόλιο από Θούλα, 26-7-09  
    Φοβερό το ραβανί. Όπως το ήθελα. Χωρίς πολλή ζάχαρη, χωρίς βούτηρα και λάδια, αφράτο καί κόλαση μαζί με παγωτό καϊμάκι. Μπράβο σου.
    #
    Σχόλιο από gennyg, 29-7-09  
    Συγχαρητήρια...dimzoozoo!!!!!!!!!
    Το έφτιαξα την περασμένη εβδομάδα και είναι τ έ λ ε ι ο...έγινε αφράτο ελαφρύ και δεν μυρίζει καθόλου το αυγό που περιέχει,ξετρελάθηκαν όλοι όσοι το δοκίμασαν.ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 4-8-09  
    θουλα και gennyg πραγματικα ειναι πολυ νοστιμο και ελαφρυ γλυκο. Σας ευχαριστω πολυ....
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 24-8-09  
    dimzoozoo...συγχαρητήρια ! Πολύ ωραίο ραβανί ! "Ελαφρύ" και πάρα πολύ γευστικό ! Το κόλπο με το γάλα μου άρεσε αρκετά..."το ρούφηξε" (το ραβανί)αμέσως !
    #
    Σχόλιο από Ουρανοκατέβατη, 11-9-09  
    Ενώ έγινε νοστιμοτατο στο κέντρο εκατσε. :(
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 11-9-09  
    καλησπέρα! για να μην καθίσει το γλυκό στη μέση θέλει προσοχή στο ψήσιμο να μην ανοίγεις την πόρτα του φούρνου.
    #
    Σχόλιο από ives, 12-11-09  
    Και εγώ όλα μαζί τα χτύπησα γι'αυτό και είμαι ενθουσιασμένη. Τόσο γρήγορο και όμως τόσο νόστιμο! Τελικά ίσως να έφταιγε το ταψί που ψιλοκάθισε το γλυκό στην μέση γιατί το δικό μου ήταν Νο 35, οπότε ας το λάβουν και οι υπόλοιποι υπ'οψην.Εγώ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την τέλεια συνταγή...
    #
    Σχόλιο από ives, 14-11-09  
    Γεια και πάλι. Τελικά όντως είναι θέμα ταψιού. Το ξαναέφτιαξα σήμερα σε στρογγυλό ταψί Νο30 -όπως είπες- και έγινε ακριβώς όπως στην φωτογραφία. Και όμορφο και νόστιμο...
    #
    Σχόλιο από YiotaYellow, 5-12-09  
    an kai arharia to eftiaksa poli eukola. oloi ksetrellathikan! nostimoto kai poli elafri :) eisai thea!
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 6-12-09  
    yiotayellow σε ευχαριστω πολυ πολυ......
    πραγματικα ειναι τελεια συνταγη...
    ευχαριστω για τα πιρουνακια!!
    #
    Σχόλιο από elenitak, 13-12-09  
    το γλυκο σου ηταν υπεροχο !!! το εφτιαξα κ την αλλη μερα ειχε τελειωσει!!!!!!! μπραβοοοοοο κ φυσικα 5 πιρουνακια.......
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 14-12-09  
    elenitak σε ευχαριστω παρα πολυ για τα πιρουνακια σου.....ειναι πραγματικα τελειο.....
    #
    Σχόλιο από marakizark, 18-1-10  
    ΓΕΙΑ ΣΑΣ Κ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.ΛΟΙΠΟΝ ΕΦΤΙΑΞΑ Κ ΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΑΒΑΝΙ Κ ΣΑΝ ΓΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΟ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΓΙΝΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ Κ ΜΕΣΑ ΣΑΝ ΑΦΡΟΣ.ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    #
    Σχόλιο από prettoula, 27-1-10  
    Ποτέ δεν πίστευα ότι θα είναι τόσο εύκολο να κάνω ρεβανί και να το κάνω καλύτερο και από της μαμάς μου!!πέντε πιρουνάκια αν και είναι λίγα!!Χίλια ευαχαριστώ!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

    20 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από MANOYLITSA, 28-8-09  
    καλησπερα σας και απο εμενα! η συνταγη μου φενεται πολυ καλη και θα την κανω. μια ερωτηση μονο. η σημησια του γαλακτος? εχει καποιο μυστικο?ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 2-9-09  
    γεια σας!!!ευχαριστω κριστα.... manoulitsa το γαλα το βαζουμε για να μην μυριζει το αυγο. ευχαριστωωωωωω!!!
    #
    Σχόλιο από ives, 10-11-09  
    Πεντανόστιμο και εύκολο. Μου αρέσει το ραβανί αλλα βαριόμουν να χτυπάω ξεχωριστά κρόκους, ασπράδια ,κλπ.- Και εμένα μου έκατσε λίγο στην μέση και δεν άνοιξα καθόλου τον φούρνο μέχρι να το βγάλω. Λες να φταίει το μέγεθος του ταψιού? Δεν πτοούμε όμως. Θα το ξαναφτιάξω σίγουρα.
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 11-11-09  
    ives δεν χρειάζεται να χτυπήσεις ξεχωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους, εγώ τα χτυπώ όλα μαζί. Tο μέγεθος του ταψιού που χρησιμοποιώ εγώ είναι γύρο στα 30 εκ.( στρόγγυλο)ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    #
    Σχόλιο από xena, 2-7-10  
    η κουπα ειναι του καφε η' του τσαγιου? πρωτη φορα θα φτιαξω σιροπιαστω μην κανω βλακεια :)
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 2-7-10  
    Του τσαγιού φαντάζομαι...
    #
    Σχόλιο από daphnee, 22-1-11  
    δεν ξερω τι κανω λαθος,αλλα καθε φορα μου κανει μια "κοιλια" στο ψησημο.μπορει να με βοηθησει καποιος;
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 22-1-11  
    Ισως το γλυκο σου κανει "κοιλια" γιατι ανοιγεις την πορτα απο των φουρνο..για κοιταξε το λιγο αυτο.Ευχαριστω.α! και το ταψι σου να ειναι 30εκ.(στρογγιλο)
    #
    Σχόλιο από fay1982, 2-2-11  
    καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!!
    θελω να φτιαξω αυτο το νοστιμο γλυκακι αλλα συνηθως ολο και κατι κανω λαθος
    αν ειναι ευκολο πεστε μου οταν λεμε κουπα τι μεγεθος ή ποσα γραμμαρια θελουμε
    ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από aggalexa, 26-2-11  
    Dimzoozoo, το γλυκάκι σου, το είχα από καιρό "σταμπάρει", καθώς, μια θεία που δεν ζει πια, μας έφτιαχνε ένα υπέροχο ραβανί με γάλα-σιρόπι, αλλά δεν είχαμε τη συνταγή. Τελικά, είναι η δική σου! Πολύ, πολύ καλό, εύκολο, αφράτο, νόστιμο, αλλά... Το σιρόπι, έκατσε στον πάτο. Σιροπιάστηκε έως τη μέση, περίπου.
    Έτσι μένει το σιρόπι, ή για κάποιο λόγο, το δικό μου γλυκό, χρειάζεται κι άλλο σιρόπι?
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και μπέϊκιν όλο το φάκελο? (επειδή αναγράφεται ότι τα 20γρ του φακέλου είναι για μισό κιλό αλεύρι. Βέβαια, αλεύρι και σιμιγδάλι μαζί, πρέπει να είναι μισό κιλό, ίσως και κάτι παραπάνω.)
    Θα περιμένω απαντήσεις. Ευχαριστώ πολύ.
    Μπράβο σου, και πάλι!!!!
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 1-3-11  
    καλησπερα. συγγνώμη αλλά τώρα είδα τα σχόλια σας .
    ας ξεκινήσω με τη daphnee δοκίμασε σε στρογγυλό ταψί να είναι περίπου 32 εκ.
    fay1982 μια απλή κούπα κλασική του τσαγιού.
    aggalexa για το σιρόπι παίζει ρόλο το ταψί, αυτό που είπα κ πριν 32εκ.περιπου να είναι. όχι μικρότερο γιατί φουσκώνει πολύ κ είναι λογικό το σιρόπι να μην φτάνει μέχρι πανω. τωρα για το μπεικιν 1 φακελάκι χρειάζεται (όλο).όσο για το αλεύρι βαλε για όλες τις χρήσεις. σας ευχαριστω πολυ.
    #
    Σχόλιο από eri_87, 22-3-11  
    Φαίνεται πολύ ωραίο κ αφράτο (όπως μαρέσει)! Παραξενεύτηκα με το γάλα, αλλά τα σχόλια με ενθάρρυναν να το δοκιμάσω. Θέλω όμως να κάνω μια (χαζή ίσως) ερώτηση... Η κούπα του τσαγιού που λες δε ξέρω ποιά είναι! Να χρησιμοποιήσω ένα ποτήρι νερού (που παίρνει 250μλ νερό);;;
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 24-5-11  
    ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΟ ΡΑΒΑΝΙ ΓΙ' ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ!! Η ΞΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΕΨΑΧΝΕ ΜΙΑ <<ΚΑΛΗ>> ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΡΑΒΑΝΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕ ΕΙΧΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ <<ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΑΝ ΒΓΕΙ ΜΑΠΑ!!!!!!!>>. ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ; ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ.......!! ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΧΩΝΕΨΕΙ ΗΔΗ!!!
    #
    Σχόλιο από pitsirini, 25-12-11  
    Απλά υπέροχο!Τα εύσημα κ από το παλικάρι μου,που με δυσκολία τον συγκράτησα να αφήσει κ κάποια ψίχουλα για τους υπόλοιπους!Χρόνια πολλά!
    #
    Σχόλιο από xaroymenosply, 14-2-12  
    kata arxas na 3erete oti eimai 17xronos kai dokimasa ti syntagh kai exei telei geysh alla moy bghke toso sklyro poy dn aporofhse to siropi progenestera epidh dn aporofoyse olo to gala angkasthka na xysw ligo mhpws ftai ayto?
    #
    Σχόλιο από TOPEMMACHEF, 9-6-12  
    dimzoozoo ήθελα να σε ρωτήσω, στο ραβανί αυτό δεν χρειάζεται καθόλου μαγειρική σόδα?
    #
    Σχόλιο από susana, 21-7-12  
    καταρχήν το ρεβανί αυτό είναι πανεύκολο!Είναι πολύ νόστιμο ίσως λίγο ποιο αφράτο απ ότι ξέρω εγώ το ρεβανί.Τώρα δεν ξέρω αν έκανα εγώ κανένα λάθος ,όταν λέμε κούπα εννοούμε το μικρό φλιτζάνι του τσαγιού ή την ποιο μεγάλη κούπα που πίνουμε συνήθως νες;
    #
    Σχόλιο από AMALIASY, 21-10-12  
    Επειδή έχω σκοπό να το φτιάξω αύριο μπορείτε να μου πείτε πόση ώρα βράζουμε το σιρόπι (από την ώρα που θ'αρχίσει ο βρασμός)? Συνήθως λένε 5 λεπτά για τα σιροπιαστά. Σε αυτό το γλυκό ισχύει αυτό?
    #
    Σχόλιο από eleni patra, 1-12-12  
    θα ήθελα να ρωτησω αν δε βαλω γαλα στο τελος υπαρχει προβλημα?μπορω να προσθεσω γιαουρτι στη συνταγη αντι για γάλα?
    ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από marial3na, 12-2-13  
    θα ηθελα βασικα να κανω μια ερωτηση εφτιαξα το ραβανι αλλα ειδα οτι ο χρονοσ ψησιματος ηταν λιγοσ για τον δικο μου φουρνο.θα μπορουσα να το βαλω κι αλλο να ψηθει πανω κατω η αεροθερμο?

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από let44taki, 18-4-10  
    Τη συνταγή αυτή τη φτιάχνω κι εγώ, μόνο που προσθέτω 1/2 κούπας χυμό πορτοκάλι και ξύσμα 2 πορτοκαλιών
    #
    Σχόλιο από piedro, 19-9-10  
    ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΡΑΒΑΝΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΡΠΑΣΤΟ.ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ 6 ΑΥΓΑ ΘΑ ΜΥΡΙΖΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΟΥ ΕΡΙΞΑ 4 ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ 5 ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ
    #
    Σχόλιο από vasouli, 22-4-11  
    5 pirounakia kai apo mena!!to ravani einai pragmatika apisteuto!!i mono allagi pou kanw egw einai na pixnw prwta ti misi dosi ap to migma meta mia strwsi kanela k meta to upoloipo meigma!!dinei polu wraio arwma k teleia geusi!!!
    #
    Σχόλιο από xrysal, 25-3-13  
    Τέλεια η συνταγή, έγινε πολύ αφράτο και πολύ καλά σιροπιασμένο! Δεν είχα πορτοκάλι και έβαλα λίγο γάλα στη ζύμη, άρωμα πορτοκαλιού και λίγο σιρόπι απο γλυκό πορτοκάλι στο σιρόπι, έγινε τέλειο!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    παραδοσιακά γλυκά και σιροπιαστά
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της γλυκακια
    Σιροπιαστά
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της despinal
    Αγαπημένες συνταγές 1
    Ένα βιβλίο 85 αγαπημένων συνταγών, του/της lemonanthos
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 104 αγαπημένων συνταγών, του/της Elentriel
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της Λενούλα