Ραβανί της μαμάς

Bαθμολογία: 4.8636
       
 
44 ψήφοι
MariaV, 25.01.08

Περιγραφή

Ενα αφρατο ραβανι της μανουλας μου, σκετη απολαυση.
Ραβανί της μαμάς
photo: golfo

Συνταγή από:

MariaV

19 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:


  • 1 1/3 φλιτζανι τσαγιου σιμιγδαλι ψιλο
  • 1 1/3 φλιτζανι τσαγιου φαριναπ
  • 1 1/3 φλιτζανι τσαγιου ζαχαρη
  • 1/2 φλιτζανι τσαγιου γαλα
  • 5 αυγα
  • 1/2 κ.γ. αλατι
  • 1 βανιλια
  • Λιγη μαστιχα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ
  • 3 ποτηρια ζαχαρη
  • 2 1/2 ποτηρια νερο
  • 5 κ.σ. βουτυρο
  • Χυμο απο ενα λεμονι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Μαστίχα , Αβγά , Γάλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη στο μιξερ για 10'.
  2. Ριχνουμε λιγο-λιγο το γαλα και ανακατευουμε απαλα μεσα στο μειγμα το αλευρι με το σιμιγδαλι, τη βανιλια, τη μαστιχα και το αλατι.
  3. Βαζουμε το μειγμα σε βουτυρωμενο ταψι και το ψηνουμε στους 180 βαθμους για 50'.
ΣΙΡΟΠΙ
  1. Βαζουμε ολα τα υλικα μαζι και βραζουμε το σιροπι για 5'.
  2. Οταν ετοιμαστει περιχυνουμε το γλυκο που εχουμε αφησει να κρυωσει.
  3. Στο τελος κοβουμε το ραβανι σε μεριδες.

Σχετικές συνταγές

    54 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Θεανώ, 11-3-09  
    έφτιαξα το γλυκό για την γιορτή του άντρα μου και όλοι έλεγαν τα καλύτερα. Φοβερό γλυκό με την καλύτερη αναλογία σε σιρόπι
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 28-4-09  
    έτσι σχεδόν το κάνω κι εγώ,με μόνη διαφορά ότι βάζω 4 αυγά και αντί γάλα βάζω ένα γιαουρτάκι,επίσης το κάνω με ινδοκάρυδο.Εσύ το ψήνεις σε αντιστάσεις η αέρα?
    #
    Σχόλιο από golfo, 20-9-09  
    πολυ καλο,εγω δε βαζω μαστιχα ,και βαζω και 2 κουταλακια μπεικεν,και 6 αυγα.
    δοκιμασετο κι ετσι.
    η φωτο μιλαει απο μονη της.
    #
    Σχόλιο από Δεσποινα1963, 21-9-09  
    ΧΜ!ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΓΛΥΚΑ!ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ,ΓΡΗΓΟΡΟ Κ ΥΠΕΡΟΧΟ!ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.ΓΡΑΦΤΕ Κ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ.ΣΥΓΝΩΜΗ....ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΩ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ ...ΠΑΝΩ;;;;ΦΙΛΙΑ Κ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    #
    Σχόλιο από sagapoula, 16-10-09  
    #
    Σχόλιο από Maro, 25-1-10  
    Πολύ ωραίο το ραβανί και από γεύση και από εμφάνιση!!! Μόνο που νομίζω πως χρειάζεται λίγο παραπάνω σιροπάκι. Συμπλήρωσα ένα ποτήρι νερό και μισό ζάχαρη! Μπράβο για την ωραία συνταγή!
    #
    Σχόλιο από stamstam210, 14-2-10  
    #
    Σχόλιο από v.polina, 28-2-10  
    Κι εγώ αυτή τη συνταγή κάνω,μόνο που την αλλάζω λίγο...4 αυγά αντί για πέντε,και 1/2 φλυτζάνι (και περισσότερο ενίοτε) καρύδα αντί για μαστίχα...και στο σιρόπι δεν βάζω καθόλου βιτάμ.παίρνει πάντα τα καλύτερα σχόλια,και δεν με πιστεύουν όταν τους λέω ότι δεν έχει καθόλου βούτυρο!
    #
    Σχόλιο από tatianaki, 26-3-10  
    ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ ..ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ..ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΣΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ....
    #
    Σχόλιο από christin2, 7-6-10  
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!! αντικατεστησα τη μαστιχα με ινδικαρυδο και εβαλα λιγο περισσοτερο σιροπι. ευχαριστω πολυ!!!
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 28-7-10  
    Αν βάλω ινδοκάρυδο αντί μαστίχα δε θα μοιάζει με ινδοκάρυδο (σιροπιαστό);
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 30-7-10  
    Πολύ εύκολο και νόστιμο! Δεν έβαλα μαστίχα, αλλά ινδοκάρυδο και έβαλα τα 2/3 του σιροπιού (πάλι όμως μου φάνηκε πολύ)...
    #
    Σχόλιο από emily46, 25-9-10  
    εγινε πολυ ωοστιμο!οι 5 κουταλιες της σουπας βουτυρο νομιζω οτι ηταν πολλες...
    #
    Σχόλιο από valantis100, 16-10-10  
    poli kali sintagi an kai den evala tin mastixa (tin epomeni fora tha dokimaso to lemoni na to valo fetes kai oxi stimeno eixe entoni geusi)
    #
    Σχόλιο από magdalena86, 13-12-10  
    Συγχαρητηρια για τη συνταγη, ετσι το φτιαχνω και εγω, μονο που αντι για μαστιχα βαζω 2 βανιλιες,Πολυ νοστιμο γλυκο.
    #
    Σχόλιο από spourgitaki, 25-1-11  
    Τέλειο!Εμένα πάλι τρελλαίνεται η μαμά μου να το τρώει!
    #
    Σχόλιο από ΘΩΜΙΤΣΑ, 31-1-11  
    μαρακι μου ειναι καταπληκτικη η συνταγουλα σου.το εφτιαξα με 3 αυγουλακια και αντι για γαλατακι εβαλα μισο γιαουρτακι.τι να σου πω κουκλιτσα μου?ειχε μεγαλη επιτυχια.ειναι τελειο γλυκακι και η μαστιχουλα...τι ευωδιτσα?!!!χιλια μπραβο για το τελειο ραβανακι σου
    #
    Σχόλιο από Rabit, 3-2-11  
    Νοστιμότατο ραβανί.Το φτιάχω χρόνια
    μόνο που δεν βάζω μαστίχα.
    #
    Σχόλιο από ace, 11-2-11  
    Πολυ ωραια συνταγη,παρελειψα τη μαστιχα,δε μας αρεσει και πολυ..
    #
    Σχόλιο από lemo-nitsa, 16-2-11  
    Koritsia polu kali i syntagi....Paneukoli stin ektelesi ......sunxaritiria sto site mou exi lisi ta xeria!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    42 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Θεανώ, 11-3-09  
    έφτιαξα το γλυκό για την γιορτή του άντρα μου και όλοι έλεγαν τα καλύτερα. Φοβερό γλυκό με την καλύτερη αναλογία σε σιρόπι
    #
    Σχόλιο από Δεσποινα1963, 21-9-09  
    ΧΜ!ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΓΛΥΚΑ!ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ,ΓΡΗΓΟΡΟ Κ ΥΠΕΡΟΧΟ!ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.ΓΡΑΦΤΕ Κ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ.ΣΥΓΝΩΜΗ....ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΩ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ ...ΠΑΝΩ;;;;ΦΙΛΙΑ Κ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    #
    Σχόλιο από sagapoula, 16-10-09  
    #
    Σχόλιο από Maro, 25-1-10  
    Πολύ ωραίο το ραβανί και από γεύση και από εμφάνιση!!! Μόνο που νομίζω πως χρειάζεται λίγο παραπάνω σιροπάκι. Συμπλήρωσα ένα ποτήρι νερό και μισό ζάχαρη! Μπράβο για την ωραία συνταγή!
    #
    Σχόλιο από stamstam210, 14-2-10  
    #
    Σχόλιο από tatianaki, 26-3-10  
    ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ ..ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ..ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΣΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ....
    #
    Σχόλιο από emily46, 25-9-10  
    εγινε πολυ ωοστιμο!οι 5 κουταλιες της σουπας βουτυρο νομιζω οτι ηταν πολλες...
    #
    Σχόλιο από valantis100, 16-10-10  
    poli kali sintagi an kai den evala tin mastixa (tin epomeni fora tha dokimaso to lemoni na to valo fetes kai oxi stimeno eixe entoni geusi)
    #
    Σχόλιο από spourgitaki, 25-1-11  
    Τέλειο!Εμένα πάλι τρελλαίνεται η μαμά μου να το τρώει!
    #
    Σχόλιο από ΘΩΜΙΤΣΑ, 31-1-11  
    μαρακι μου ειναι καταπληκτικη η συνταγουλα σου.το εφτιαξα με 3 αυγουλακια και αντι για γαλατακι εβαλα μισο γιαουρτακι.τι να σου πω κουκλιτσα μου?ειχε μεγαλη επιτυχια.ειναι τελειο γλυκακι και η μαστιχουλα...τι ευωδιτσα?!!!χιλια μπραβο για το τελειο ραβανακι σου
    #
    Σχόλιο από Rabit, 3-2-11  
    Νοστιμότατο ραβανί.Το φτιάχω χρόνια
    μόνο που δεν βάζω μαστίχα.
    #
    Σχόλιο από ace, 11-2-11  
    Πολυ ωραια συνταγη,παρελειψα τη μαστιχα,δε μας αρεσει και πολυ..
    #
    Σχόλιο από lemo-nitsa, 16-2-11  
    Koritsia polu kali i syntagi....Paneukoli stin ektelesi ......sunxaritiria sto site mou exi lisi ta xeria!!!!
    #
    Σχόλιο από lia_prov, 28-2-11  
    Εξαιρετική συνταγη και εγγυημένο αποτελεσμα όσες φορές και αν την δοκίμασα!
    #
    Σχόλιο από romel, 3-3-11  
    Η συνταγή είναι ακριβώς αυτή που αναγράφεται στη συσκευασία από το σιμιγδάλι των Μύλων Αγ. Γεωργίου. Μια παρατήρηση μόνο - μη δοκιμάσετε να απλώσετε το υλικό σε μακρόστενο ταψί μεγάλου μεγέθους γιατί θα "χαθεί" και δε θα φουσκώσει. Καλύτερα σε ένα στρογγυλό μεσαίο και βαθύ ταψάκι(διαμέτρου περίπου 25 cm) .
    #
    Σχόλιο από demilarissa, 10-3-11  
    Το έφτιαξα σε διπλή δόση, εκτός των αυγών (έβαλα 8 αυγά), ήταν πραγματικά πεντανόστιμο,πολύ αφράτο και έγινε ανάρπαστο!! Πέντε πηρουνάκια για σένα, αν υπήρχαν δέκα θα στά 'δινα....μπράβο, πάντα τέτοιες νοστιμιές!!!!
    #
    Σχόλιο από Evgenia11, 21-3-11  
    Πολυ νοστιμο γλυκο, εβαλα 5 αυγα και μαστιχα αντι βανιλλια.Σκετη απολαυση!!!!!
    #
    Σχόλιο από mairoulaki, 30-8-11  
    apla theiko!
    #
    Σχόλιο από Aggelos pasgianniotis, 7-9-11  
    poli kali
    #
    Σχόλιο από ligoyra, 29-10-11  
    Το έφτιαξα, αλλά επειδή έχω ένα μικρό 20άρι ταψάκι κι ένα μεγάλο πυρέξ, το έψησα στο 20άρι το ταψάκι. Ψήθηκε κανονικά, αφού η ζύμη ήταν στο μισό του ταψιού, αλλά έγινε μπετότουβλο. Η γεύση βέβαια είναι απίθανη, με τα 2/3 του σιροπιού που έβαλα, αλλά και ολόκληρο τελικά να το έβαζα το σιρόπι μια χαρά θα ήταν και πάλι, λίγο πιο ζουμερό. Αλλά το σιρόπιασμα δεν βελτίωσε την κατάσταση. Δεν βαθμολογώ γιατί μπορεί να φταίει το ταψί τι να πω. Την επόμενη φορά θα φτιάξω την διπλάσια ίσως δόση και θα το βάλω στο πυρέξ, γιατί το 20άρι ξέρω, είναι πολύ μικρό. Ευχαριστώ πάντως, γιατί η γεύση είναι αυτό που λέμε ραβανί.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 28-7-10  
    Αν βάλω ινδοκάρυδο αντί μαστίχα δε θα μοιάζει με ινδοκάρυδο (σιροπιαστό);
    #
    Σχόλιο από harakon, 4-9-11  
    Η συνταγη φαινεται πολυ καλη και ευκολη,μονο να σε ρωτησω σε τι μεγεθος ταψακι καλυτερα να το ψησουμε.25 εκ η 35 εκ.?ευχαριστω..θα το φτιαξω και θα ερθουν και τα πιρουνακια!!
    #
    Σχόλιο από Kat13, 23-6-12  
    Συγγνώμη να ρωτήσω γιατί το έφτιαξα και δεν έχω λεμόνι και αγχώθηκα...Αν δε βάλω το χυμό λεμονιού στο σιρόπι θα γίνει πάλι καλό ή δε γίνεται;;;Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 24-6-12  
    Απλά θα γίνει λιγότερο μυρωδάτο πιστεύω.
    #
    Σχόλιο από chris7, 19-1-13  
    Μολις εκανα το ρεβανι, αλλα εβαλα το μισο σιροπι γιατι μου φανηκε πολυ. Ειναι λιγο στεγνο ομως απο πανω..Να περιμενω μεχρι αυριο μηπως απορροφησει το σιροπι καλυτερα η να βαλω και το υπολοιπο?

    7 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 28-4-09  
    έτσι σχεδόν το κάνω κι εγώ,με μόνη διαφορά ότι βάζω 4 αυγά και αντί γάλα βάζω ένα γιαουρτάκι,επίσης το κάνω με ινδοκάρυδο.Εσύ το ψήνεις σε αντιστάσεις η αέρα?
    #
    Σχόλιο από golfo, 20-9-09  
    πολυ καλο,εγω δε βαζω μαστιχα ,και βαζω και 2 κουταλακια μπεικεν,και 6 αυγα.
    δοκιμασετο κι ετσι.
    η φωτο μιλαει απο μονη της.
    #
    Σχόλιο από v.polina, 28-2-10  
    Κι εγώ αυτή τη συνταγή κάνω,μόνο που την αλλάζω λίγο...4 αυγά αντί για πέντε,και 1/2 φλυτζάνι (και περισσότερο ενίοτε) καρύδα αντί για μαστίχα...και στο σιρόπι δεν βάζω καθόλου βιτάμ.παίρνει πάντα τα καλύτερα σχόλια,και δεν με πιστεύουν όταν τους λέω ότι δεν έχει καθόλου βούτυρο!
    #
    Σχόλιο από christin2, 7-6-10  
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!! αντικατεστησα τη μαστιχα με ινδικαρυδο και εβαλα λιγο περισσοτερο σιροπι. ευχαριστω πολυ!!!
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 30-7-10  
    Πολύ εύκολο και νόστιμο! Δεν έβαλα μαστίχα, αλλά ινδοκάρυδο και έβαλα τα 2/3 του σιροπιού (πάλι όμως μου φάνηκε πολύ)...
    #
    Σχόλιο από magdalena86, 13-12-10  
    Συγχαρητηρια για τη συνταγη, ετσι το φτιαχνω και εγω, μονο που αντι για μαστιχα βαζω 2 βανιλιες,Πολυ νοστιμο γλυκο.
    #
    Σχόλιο από bibianaki, 27-10-11  
    ευχαριστω πολυ!!

    πολυ καλη η συνταγη την εφτειαξα χθες στην γιορτη της κορης μου αλλα εβαλα ακομα χυμο και ξυσμα απο δυο πορτοκαλια και αντι για γαλα εβαλα γιουρτι.βγηκε απαιχτο! εφτειαξα το μεγαλο ταψι της κουζινας και εμειναν μονο 2 καμματακια απο χθες μεχρι σημερα!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές  annantel
    Ένα βιβλίο 588 αγαπημένων συνταγών, του/της annantel
      MUFFINS ΚΑΙ   ΚΕΙΚ
    Ένα βιβλίο 64 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 134 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της markella
    Τα γλυκά του κηπουρού
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της Theogr