κύρια φωτογραφία συνταγής Ραβανί της μαμάς
MariaV
MariaV @cook_8450101
,ΕΛΛΑΔΑ

Ένα αφράτο ραβανί της μανούλας μου, σκέτη απόλαυση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

47 Minutes
  1. 1 1/3 φλιτζανι τσαγιου σιμιγδάλι ψιλό
  2. 1 1/3 φλιτζανι τσαγιου φαρινάπ
  3. 1 1/3 φλιτζανι τσαγιου ζάχαρη
  4. 1/2 φλιτζανι τσαγιου γάλα
  5. 1/2 κ.γ. αλάτι
  6. 1 βανίλια
  7. Λιγη μαστίχα
  8. Υλικά ΓΙΑ Σιρόπι
  9. 3 ποτηρια ζάχαρη
  10. 2 1/2 ποτηρια νερό
  11. 5 κ.σ. βούτυρο
  12. Χυμό από ένα λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για 10'.

  2. 2

    Ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα και ανακατεύουμε απαλά μέσα στο μείγμα το αλεύρι με το σιμιγδάλι, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι.

  3. 3

    Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50'.

  4. 4

    Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε το σιρόπι για 5'.

  5. 5

    Όταν ετοιμαστει περιχύνουμε το γλυκό που έχουμε αφήσει να κρυώσει.

  6. 6

    Στο τέλος κόβουμε το ραβανί σε μερίδες.

Αντιδράσεις

Σχόλια (53)

Θεανώ
Θεανώ @cook_8450295
έφτιαξα το γλυκό για την γιορτή του άντρα μου και όλοι έλεγαν τα καλύτερα. Φοβερό γλυκό με την καλύτερη αναλογία σε σιρόπι

Από

MariaV
MariaV @cook_8450101
στις
,ΕΛΛΑΔΑ