κύρια φωτογραφία συνταγής Ραβανί το θεϊκό με ούζο
GEORGIANNA
GEORGIANNA @cook_8450934

Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για ραβανί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή! Το σιρόπι βραστό το γλυκό κρύο. (Καλύτερα να έχουμε ψήσει το γλυκό απο την προηγούμενη.) Τα μαλακά σιροπιαστά γλυκά (τύπου ραβανί) αν την ώρα που τα βγάλουμε από το φούρνο τα ραντίσουμε με λίγο κρύο γάλα, γίνονται πολύ αφράτα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 βιτάμ
  2. 1 ποτήρι ζάχαρη
  3. 1/4 ποτήρι ούζο
  4. 1 1/2 ποτήρι ινδική καρύδα
  5. 1 μπέϊκιν
  6. 1 βανίλια
  7. 1 και 1/4 ποτηριου φαρινάπ
  8. Για το σιρόπι
  9. 2 1/2 ποτήρια νερό
  10. 2 ποτήρια ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το βιτάμ, τη ζάχαρη και τα αυγά.

  2. 2

    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (το αλεύρι στο τέλος).

  3. 3

    Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί ή pyrex και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

  4. 4

    Για να ελένξουμε αν έχει ψηθεί, μπίγουμε ένα μαχαίρι στη μέση του γλυκού, αν βγεί καθαρό είναι έτοιμο αλλιώς αφήνουμε κανα 10λεπτο ακόμα.

  5. 5

    Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε επάνω ένα ποτήρι κρύο γάλα.

  6. 6

    Βράζουμε το σιρόπι για 7 - 8 λεπτά και το ρίχνουμε στο γλυκό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

mayia
mayia @cook_8455500
Μπορούμε να αφαιρέσουμε ή να αλλάξουμε με κάτι άλλο το 1 1/2 ποτήρι ινδική καρύδα?

Από

GEORGIANNA
GEORGIANNA @cook_8450934
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα