Ραβανί χωρίς αυγά

Bαθμολογία: 4.2
       
 
10 ψήφοι
lemon74, 28.08.09

Περιγραφή

Ένα ραβανί χωρίς αυγά και πανεύκολο.
Ραβανί χωρίς αυγά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 γιαούρτια 0%
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κούπα αλεύρι απλό
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Υλικά για το σιρόπι
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Γιαούρτι
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 30' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 40' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε λίγο με αναδευτήρα ή με το χέρι τα γιαούρτια με την ζάχαρη κι έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πάλι λίγο να δέσουν όλα τα υλικά καλά.
  2. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
  3. Για το σιρόπι: βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν. Απ'την ώρα που θα αρχίσει να βράζει, το αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  4. Σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι το χλιαρό γλυκό (πάντα για το σιρόπιασμα: τρυπάω την επιφάνεια του γλυκού σε διάφορα σημεία με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνω το σιρόπι λίγο-λίγο με ένα κουτάλι)

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνεται και με πλήρες γιαούρτια ή 2%.

Δεν φουσκώνει πολύ.

Συνήθως, αφού κρυώσει το ραβανί, κάνω μια στρώση από πάνω με κρέμα κάστερ και το πασπαλίζω με κανέλλα. Μια φορά είχα κάνει σοκολατένια επικάλυψη.

Γίνεται πολύυυυ ελαφρύ.

Σχετικές συνταγές

    20 Όλα

    #
    Σχόλιο από jotis, 31-8-09  
    Φαίνεται πολύ καλή η συνταγή σου, θα τη δοκιμάσω το συντομότερο δυνατό.
    Είμαι πολύ φαν του ραβανιού και προσπαθώ να αποφεύγω τα πολλά αυγά στο γλυκό (μια φορά το είχα κάνει με 2 αυγά και ένα κεσεδάκι γιαούρτι).
    θα ήθελα να ρωτήσω αν στη συνταγή μπορούμε να βάλουμε ψιλό σιμιγδάλι αντί για χοντρό (ή έστω 1 κούπα ψιλό και 1 κούπα χοντρό) - νομίζω ότι γίνεται πιο νόστιμο με ψιλό.
    Επίσης, μπορούμε να βάλουμε φαρινάπ αντί για απλό αλεύρι (για να φουσκώσει το γλυκό)?
    #
    Σχόλιο από lemon74, 31-8-09  
    Καλημέρα jotis, δεν έτυχε να κάνω τις αλλαγές που αναφέρεις ... υποθέτω οτί μπορούν να γίνουν όμως. Πάντως μόνο με ψιλό σιμιγδάλι δε θα το έκαμνα, ίσως ένα χοντρό κι ένα ψιλό. Καλή επιτυχία αν το κάνεις τελικά :)
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 31-8-09  
    Εγω βαθμολογώ αφου έχω ήδη δοκιμάσει το γλυκό.Είναι πολύ ωραίο!!!Δεν φουσκώνει πολύ κατα το ψήσιμο, φουσκώνει όμως όταν σιροπιαστεί και απορροφήσει το σιρόπι.Είναι πολύ ζουμερό!!!!Εγω έριξα ψηφίδες σοκολάτας πάνω στο γλυκό πριν το σιροπιάσω και έριξα το καυτό σιρόπι μετά, έτσι έλιωσε η σοκολάτα και έγινε super.Μπράβο για τη συνταγή σου lemon!!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 31-8-09  
    Να ρωτησω κατι περιπου τι μεγεθος ταψι χρησιμοποιεις για αυτη την δοση;
    #
    Σχόλιο από lemon74, 31-8-09  
    Καλησπέρα glykoula, χρησιμοποιώ στρόγγυλο ταψάκι με διάμετρο περίπου 30εκ.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 31-8-09  
    Κ κατι ακομα το ταψι το βουτυρωνουμε κ το αλευρωνουμε πριν ριξουμε το μειγμα;
    #
    Σχόλιο από lemon74, 31-8-09  
    ουπς έχεις δίκιο, ναι απλά βουτυρώνουμε το ταψί (βιτάμ), αλεύρωμα δε χρειάζεται.
    #
    Σχόλιο από Kapa, 31-8-09  
    Αυτό δεν είναι το σάμαλι;
    #
    Σχόλιο από lemon74, 31-8-09  
    Καλησπέρα Kapa, απ'όσο ξέρω το σάμαλι φτιάχνεται μόνο με σιμιγδάλι (χωρίς αλεύρι δηλαδή)
    #
    Σχόλιο από maristefan, 3-9-09  
    #
    Σχόλιο από mourlia, 5-2-10  
    ΘΕΙΚΟ
    ΜΠΡΑΒΟ το κανω συνεχεια και εχτες εβαλα κρεμουλα και σαντυγι με σπασμενα αιγινης και κανελλα και δεν σας λεω τιποτα
    Εχω ομως να πω οτι σημερα το πρωι που το δοκιμασα ηταν πιο ωραιο
    Εδεσαν ολες οι γευσεις μουρλια
    #
    Σχόλιο από lemon74, 5-2-10  
    ευχαριστώ για τα πιρουνάκια ... κι εμένα μου αρέσει περισσότερο την επόμενη μέρα, αφού έχει κάτσει μια μέρα στο ψυγείο :)
    #
    Σχόλιο από Zouzouna, 6-4-10  
    Xronia polla... Tromero gluko kai paneukolo.... Ekane thraush. Thank you :)
    #
    Σχόλιο από lemon74, 6-4-10  
    Χριστός Ανέστη Zouzouna, σ'ευχαριστώ για τα πιρουνάκια, χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, 14-1-11  
    Πολύ καλή η συνταγή σου. Έβαλα σιμιγδάλι ψιλό και πρόσθεσα γάλα εβαπορέ γιατί μου βγήκε λίγο σφιχτή η ζύμη. Στο σιρόπι έβαλα 1 ποτήρι ζάχαρη, 2 ποτήρια νερό και 1 ποτήρι χυμο πορτοκαλιού. Δεν μου βγήκε πολύ σιροπιαστο το γλυκο αλλά δεν έμεινε ψίχουλο. Οσο μπορώ αποφεύγω τη ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από lemon74, 14-1-11  
    Σ'ευχαριστώ Μαρία για τα πιρουνάκια, χαίρομαι που σας άρεσε
    #
    Σχόλιο από naos, 13-6-11  
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΦΙΚΤΗ θΕΛΕΙ ΛΙΓΑ ΥΓΡΑ
    #
    Σχόλιο από ives, 10-3-12  
    Μια ακόμη επιτυχημένη συνταγή και αποφεύγουμε και τα αυγά!!! Νόστιμο, ευπαρουσίαστο, εύκολο και γρήγορο.(Αντί για ξύσμα πρόσθεσα χυμό από ένα πορτοκάλι καθώς και δύο κουταλάκια μπέικιν.)
    #
    Σχόλιο από Ελπίς Κεφαλλονιά, 18-11-12  
    Πολύ ωραίο και ελαφρύ γλυκάκι..από πάνω έβαλα μια κρέμα με άνθος αραβοσίτου βανίλια και πασπάλισα και εγώ με κανέλλα..
    #
    Σχόλιο από dancecook, 31-12-12  
    Ητανε πεντανοστιμο!!! Συγχαρητηρια !
    Φυσικα 5 πιρουνακια! Δεν προλλαβα να βγαλω φωτογραφια το ταψι γιατι φαγωθηκε στο αψε σβησε, εβγαλα 6 κομματακια που μεινανε (οχι βεβαια για πολυ) στο ταπερακι. Ελπιζω να φαινεται καθαρα ! Καλη χρονια ευχομαι σε ολους σας!!
    Υ.Γ. στη ζυμη προσθεσα λιγο εβαπορε!

    18 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από jotis, 31-8-09  
    Φαίνεται πολύ καλή η συνταγή σου, θα τη δοκιμάσω το συντομότερο δυνατό.
    Είμαι πολύ φαν του ραβανιού και προσπαθώ να αποφεύγω τα πολλά αυγά στο γλυκό (μια φορά το είχα κάνει με 2 αυγά και ένα κεσεδάκι γιαούρτι).
    θα ήθελα να ρωτήσω αν στη συνταγή μπορούμε να βάλουμε ψιλό σιμιγδάλι αντί για χοντρό (ή έστω 1 κούπα ψιλό και 1 κούπα χοντρό) - νομίζω ότι γίνεται πιο νόστιμο με ψιλό.
    Επίσης, μπορούμε να βάλουμε φαρινάπ αντί για απλό αλεύρι (για να φουσκώσει το γλυκό)?
    #
    Σχόλιο από lemon74, 31-8-09  
    Καλημέρα jotis, δεν έτυχε να κάνω τις αλλαγές που αναφέρεις ... υποθέτω οτί μπορούν να γίνουν όμως. Πάντως μόνο με ψιλό σιμιγδάλι δε θα το έκαμνα, ίσως ένα χοντρό κι ένα ψιλό. Καλή επιτυχία αν το κάνεις τελικά :)
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 31-8-09  
    Εγω βαθμολογώ αφου έχω ήδη δοκιμάσει το γλυκό.Είναι πολύ ωραίο!!!Δεν φουσκώνει πολύ κατα το ψήσιμο, φουσκώνει όμως όταν σιροπιαστεί και απορροφήσει το σιρόπι.Είναι πολύ ζουμερό!!!!Εγω έριξα ψηφίδες σοκολάτας πάνω στο γλυκό πριν το σιροπιάσω και έριξα το καυτό σιρόπι μετά, έτσι έλιωσε η σοκολάτα και έγινε super.Μπράβο για τη συνταγή σου lemon!!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 31-8-09  
    Να ρωτησω κατι περιπου τι μεγεθος ταψι χρησιμοποιεις για αυτη την δοση;
    #
    Σχόλιο από lemon74, 31-8-09  
    Καλησπέρα glykoula, χρησιμοποιώ στρόγγυλο ταψάκι με διάμετρο περίπου 30εκ.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 31-8-09  
    Κ κατι ακομα το ταψι το βουτυρωνουμε κ το αλευρωνουμε πριν ριξουμε το μειγμα;
    #
    Σχόλιο από lemon74, 31-8-09  
    ουπς έχεις δίκιο, ναι απλά βουτυρώνουμε το ταψί (βιτάμ), αλεύρωμα δε χρειάζεται.
    #
    Σχόλιο από Kapa, 31-8-09  
    Αυτό δεν είναι το σάμαλι;
    #
    Σχόλιο από lemon74, 31-8-09  
    Καλησπέρα Kapa, απ'όσο ξέρω το σάμαλι φτιάχνεται μόνο με σιμιγδάλι (χωρίς αλεύρι δηλαδή)
    #
    Σχόλιο από maristefan, 3-9-09  
    #
    Σχόλιο από mourlia, 5-2-10  
    ΘΕΙΚΟ
    ΜΠΡΑΒΟ το κανω συνεχεια και εχτες εβαλα κρεμουλα και σαντυγι με σπασμενα αιγινης και κανελλα και δεν σας λεω τιποτα
    Εχω ομως να πω οτι σημερα το πρωι που το δοκιμασα ηταν πιο ωραιο
    Εδεσαν ολες οι γευσεις μουρλια
    #
    Σχόλιο από lemon74, 5-2-10  
    ευχαριστώ για τα πιρουνάκια ... κι εμένα μου αρέσει περισσότερο την επόμενη μέρα, αφού έχει κάτσει μια μέρα στο ψυγείο :)
    #
    Σχόλιο από Zouzouna, 6-4-10  
    Xronia polla... Tromero gluko kai paneukolo.... Ekane thraush. Thank you :)
    #
    Σχόλιο από lemon74, 6-4-10  
    Χριστός Ανέστη Zouzouna, σ'ευχαριστώ για τα πιρουνάκια, χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!!!
    #
    Σχόλιο από lemon74, 14-1-11  
    Σ'ευχαριστώ Μαρία για τα πιρουνάκια, χαίρομαι που σας άρεσε
    #
    Σχόλιο από ives, 10-3-12  
    Μια ακόμη επιτυχημένη συνταγή και αποφεύγουμε και τα αυγά!!! Νόστιμο, ευπαρουσίαστο, εύκολο και γρήγορο.(Αντί για ξύσμα πρόσθεσα χυμό από ένα πορτοκάλι καθώς και δύο κουταλάκια μπέικιν.)
    #
    Σχόλιο από Ελπίς Κεφαλλονιά, 18-11-12  
    Πολύ ωραίο και ελαφρύ γλυκάκι..από πάνω έβαλα μια κρέμα με άνθος αραβοσίτου βανίλια και πασπάλισα και εγώ με κανέλλα..
    #
    Σχόλιο από dancecook, 31-12-12  
    Ητανε πεντανοστιμο!!! Συγχαρητηρια !
    Φυσικα 5 πιρουνακια! Δεν προλλαβα να βγαλω φωτογραφια το ταψι γιατι φαγωθηκε στο αψε σβησε, εβγαλα 6 κομματακια που μεινανε (οχι βεβαια για πολυ) στο ταπερακι. Ελπιζω να φαινεται καθαρα ! Καλη χρονια ευχομαι σε ολους σας!!
    Υ.Γ. στη ζυμη προσθεσα λιγο εβαπορε!

    0 Ερωτήσεις

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, 14-1-11  
    Πολύ καλή η συνταγή σου. Έβαλα σιμιγδάλι ψιλό και πρόσθεσα γάλα εβαπορέ γιατί μου βγήκε λίγο σφιχτή η ζύμη. Στο σιρόπι έβαλα 1 ποτήρι ζάχαρη, 2 ποτήρια νερό και 1 ποτήρι χυμο πορτοκαλιού. Δεν μου βγήκε πολύ σιροπιαστο το γλυκο αλλά δεν έμεινε ψίχουλο. Οσο μπορώ αποφεύγω τη ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από naos, 13-6-11  
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΦΙΚΤΗ θΕΛΕΙ ΛΙΓΑ ΥΓΡΑ

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκα συροπιαστα
    Ένα βιβλίο 101 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    glyakia
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της psipsinel
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 269 αγαπημένων συνταγών, του/της Tina1975
    Αγαπημένες συνταγές  annantel
    Ένα βιβλίο 590 αγαπημένων συνταγών, του/της annantel
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 140 αγαπημένων συνταγών, του/της Ελπίς Κεφαλλονιά