lemon74
lemon74 @cook_8453480
Θεσσαλονίκη,ELLADA

Ένα ραβανί χωρίς αυγά και πανεύκολο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνεται και με πλήρες γιαούρτια ή 2%. Δεν φουσκώνει πολύ. Συνήθως, αφού κρυώσει το ραβανί, κάνω μια στρώση από πάνω με κρέμα κάστερ και το πασπαλίζω με κανέλλα. Μια φορά είχα κάνει σοκολατένια επικάλυψη. Γίνεται πολύυυυ ελαφρύ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. 2 γιαούρτια 0%
  2. 1 κούπα ζάχαρη
  3. 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  4. 1 κούπα αλεύρι απλό
  5. 1 κουτ. γλυκού σόδα
  6. ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  7. Υλικά για το σιρόπι
  8. 3 κούπες ζάχαρη
  9. 4 κούπες νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε λίγο με αναδευτήρα ή με το χέρι τα γιαούρτια με την ζάχαρη κι έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πάλι λίγο να δέσουν όλα τα υλικά καλά.

  2. 2

    Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

  3. 3

    Για το σιρόπιβάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν. Απ'την ώρα που θα αρχίσει να βράζει, το αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

  4. 4

    Σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι το χλιαρό γλυκό (πάντα για το σιρόπιασματρυπάω την επιφάνεια του γλυκού σε διάφορα σημεία με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνω το σιρόπι λίγο-λίγο με ένα κουτάλι)

Αντιδράσεις

Σχόλια (20)

jotis
jotis @cook_8458304
Φαίνεται πολύ καλή η συνταγή σου, θα τη δοκιμάσω το συντομότερο δυνατό.\nΕίμαι πολύ φαν του ραβανιού και προσπαθώ να αποφεύγω τα πολλά αυγά στο γλυκό (μια φορά το είχα κάνει με 2 αυγά και ένα κεσεδάκι γιαούρτι).\nθα ήθελα να ρωτήσω αν στη συνταγή μπορούμε να βάλουμε ψιλό σιμιγδάλι αντί για χοντρό (ή έστω 1 κούπα ψιλό και 1 κούπα χοντρό) - νομίζω ότι γίνεται πιο νόστιμο με ψιλό.\nΕπίσης, μπορούμε να βάλουμε φαρινάπ αντί για απλό αλεύρι (για να φουσκώσει το γλυκό)?

Από

lemon74
lemon74 @cook_8453480
στις
Θεσσαλονίκη,ELLADA

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα