Ραβανί χωρίς αυγά
Ένα ραβανί χωρίς αυγά και πανεύκολο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Γίνεται και με πλήρες γιαούρτια ή 2%. Δεν φουσκώνει πολύ. Συνήθως, αφού κρυώσει το ραβανί, κάνω μια στρώση από πάνω με κρέμα κάστερ και το πασπαλίζω με κανέλλα. Μια φορά είχα κάνει σοκολατένια επικάλυψη. Γίνεται πολύυυυ ελαφρύ.
Υλικά
-
2 γιαούρτια 0%
-
1 κούπα ζάχαρη
-
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
-
1 κούπα αλεύρι απλό
-
1 κουτ. γλυκού σόδα
-
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-
Υλικά για το σιρόπι
-
3 κούπες ζάχαρη
-
4 κούπες νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε λίγο με αναδευτήρα ή με το χέρι τα γιαούρτια με την ζάχαρη κι έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πάλι λίγο να δέσουν όλα τα υλικά καλά.
-
2
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
-
3
Για το σιρόπιβάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν. Απ'την ώρα που θα αρχίσει να βράζει, το αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
-
4
Σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι το χλιαρό γλυκό (πάντα για το σιρόπιασματρυπάω την επιφάνεια του γλυκού σε διάφορα σημεία με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνω το σιρόπι λίγο-λίγο με ένα κουτάλι)
Σχόλια (20)