Ραβιόλες

Bαθμολογία: 4.625
       
 
8 ψήφοι
interliza, 22.05.08

Περιγραφή

Κυπριακή συνταγή με χαλούμι
Ραβιόλες
photo: dcroula

Τι χρειαζόμαστε:

ΖΥΜΗ
  • 500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1-2 κ.γ λάδι
  • νερό όσο πάρει..μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια

 

ΓΕΜΙΣΗ

  • 1 χαλούμι τριμένο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.γ. διόσμο ξερό

 

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

  • Ζωμό από κοτόπουλο ή ένα κύβο κότας.
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Κουζίνα: Κυπριακή
Περιέχει: Αβγά , Τυριά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
  2. Φτιάχνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε σε λεπτο φύλλο κόβοντας μακρόστενες λωρίδες.
  3. Τοποθετούμε ένα κουταλάκι απο τη γέμιση και κλείνουμε σε τετράγωνο σχήμα κόβοντας με το μαχαιράκι γύρω γύρω. Αν θέλουμε μπορούμε να το κάνουνε σε σχήμα μισοφέγγαρου κόβοντας με ποτήρι όπως κάνουμε για διαφορα μπουρεκάκια.
  4. Τα τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νέρο με λίγο αλάτι (όπως και για μακαρόνια) και ρίχνουμε μια μια τη ραβιόλα μέσα να ψηθούν (περίπου 10 λεπτά ψήσιμο)
  5. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με χαλούμι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εκτός από βραστές αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε μερικές και να τις ψήσουμε ή σε καυτό λάδι ή στο φούρνο. Γίνονται σαν τυροπιτάκια.

Επίσης αν γίνουν περισσότερες απο αυτές που χρειάζεστε, μπορείτε να τις βάλετε σε δισκάκι στην κατάψυξη και να τις χρησιμοποιήσετε αλλη φορά.

Σχετικές συνταγές

    10 Όλα

    #
    Σχόλιο από Μάριος, 26-5-08  
    Λόγω κυπριακής καταγωγής γνωρίζω πολύ καλά τις ραβιόλες και ειναι πολύ ωραίες.Μ αρέσουν και με ζουμάκι τον χειμώνα σαν σούπα αλλά και στεγνές με τυράκιαπο πάνω και ειναι πολύ νόστιμες.
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 28-9-08  
    Δεν ξέρω πως έφτασαν οι ραβιολες σας στη γερμάνια, αλλά εγώ εκεί τις έτρωγα σαν πιτσιρίκι, από δυο γιαγιάδες που μας πρόσεχαν. Μόνο που αυτές έκαναν το εξής έξυπνο. Χώριζαν τη ζύμη στα δυο και άνοιγαν δυο φύλλα, στο ένα φύλλο έβαζαν με το κουταλάκι γέμιση σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Με ένα πινελάκι βρεχαν λίγο τη ζύμη σταυρωτά, με κάθετες γραμμές σαν να κάνουν ένα σταυρόλεξο όπου στο κέντρο του τετραγώνου είναι η γέμιση. Έβαζαν το ένα φύλλο πάνω στο άλλο, πατούσαν λίγο με τα χέρια να κολλήσουν, εκεί που βάλαμε το νερό και με ένα μαχαιράκι ρόδα, σαν αυτό που κόβεις την πίτσα τα κόβεις. Από τον πάγκο στην κατσαρόλα. Εύχομαι να σας βοήθησα λίγο.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 23-9-09  
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 9-12-09  
    ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΆ ΤΑ ΈΦΤΙΑΞΑ!!! Υπέροχα! Έβαλα και λίγο βασιλικό στη γέμιση.
    #
    Σχόλιο από interliza, 11-12-09  
    Χαιρομαι που σου αρεσανε.Δεν τα εχω δοκιμασει με βασιλικό.Όμως αφού λες είναι ωραίες τότε θα του πηγαίνει!Είναι οτι πρέπει τώρα με το κρύο :)
    #
    Σχόλιο από BlueMacarons, 3-2-11  
    Τέλειο!Μου το έφτιαχνε η γιαγιά μου αλλά δεν ήξερα ότι ήτανε τόσο απλό.
    #
    Σχόλιο από stelia, 4-2-11  
    interliza! Tέλειες οι ραβιόλες!!! Μας άρεσαν πάρα πάρα πολύ!!!! Είναι άπαιχτες και θα τις ξαναφτιάξω!!! Σ΄ευχαριστούμε πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 30-6-11  
    Mμμμμμμ, πεντανόστιμα αλλά θέλουν τον χρόνο τους.
    #
    Σχόλιο από hyphen, 16-2-12  
    Το φύλλο το άνοιξα με τον πλάστη και βγήκε λίγο χοντρό. Την επόμενη φορά θα το περάσω από τη μηχανή

    http://www.internetkiosk.gr/assets/images/0215/4537/%CE%9C%CE%97%CE%A7%CE%91%CE%9D%CE%97_%CE%93%CE%99%CE%91_%CE%A0%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%91.jpg
    #
    Σχόλιο από argyce, 20-10-13  

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Μάριος, 26-5-08  
    Λόγω κυπριακής καταγωγής γνωρίζω πολύ καλά τις ραβιόλες και ειναι πολύ ωραίες.Μ αρέσουν και με ζουμάκι τον χειμώνα σαν σούπα αλλά και στεγνές με τυράκιαπο πάνω και ειναι πολύ νόστιμες.
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 28-9-08  
    Δεν ξέρω πως έφτασαν οι ραβιολες σας στη γερμάνια, αλλά εγώ εκεί τις έτρωγα σαν πιτσιρίκι, από δυο γιαγιάδες που μας πρόσεχαν. Μόνο που αυτές έκαναν το εξής έξυπνο. Χώριζαν τη ζύμη στα δυο και άνοιγαν δυο φύλλα, στο ένα φύλλο έβαζαν με το κουταλάκι γέμιση σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Με ένα πινελάκι βρεχαν λίγο τη ζύμη σταυρωτά, με κάθετες γραμμές σαν να κάνουν ένα σταυρόλεξο όπου στο κέντρο του τετραγώνου είναι η γέμιση. Έβαζαν το ένα φύλλο πάνω στο άλλο, πατούσαν λίγο με τα χέρια να κολλήσουν, εκεί που βάλαμε το νερό και με ένα μαχαιράκι ρόδα, σαν αυτό που κόβεις την πίτσα τα κόβεις. Από τον πάγκο στην κατσαρόλα. Εύχομαι να σας βοήθησα λίγο.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 23-9-09  
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 9-12-09  
    ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΆ ΤΑ ΈΦΤΙΑΞΑ!!! Υπέροχα! Έβαλα και λίγο βασιλικό στη γέμιση.
    #
    Σχόλιο από interliza, 11-12-09  
    Χαιρομαι που σου αρεσανε.Δεν τα εχω δοκιμασει με βασιλικό.Όμως αφού λες είναι ωραίες τότε θα του πηγαίνει!Είναι οτι πρέπει τώρα με το κρύο :)
    #
    Σχόλιο από BlueMacarons, 3-2-11  
    Τέλειο!Μου το έφτιαχνε η γιαγιά μου αλλά δεν ήξερα ότι ήτανε τόσο απλό.
    #
    Σχόλιο από stelia, 4-2-11  
    interliza! Tέλειες οι ραβιόλες!!! Μας άρεσαν πάρα πάρα πολύ!!!! Είναι άπαιχτες και θα τις ξαναφτιάξω!!! Σ΄ευχαριστούμε πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 30-6-11  
    Mμμμμμμ, πεντανόστιμα αλλά θέλουν τον χρόνο τους.
    #
    Σχόλιο από hyphen, 16-2-12  
    Το φύλλο το άνοιξα με τον πλάστη και βγήκε λίγο χοντρό. Την επόμενη φορά θα το περάσω από τη μηχανή

    http://www.internetkiosk.gr/assets/images/0215/4537/%CE%9C%CE%97%CE%A7%CE%91%CE%9D%CE%97_%CE%93%CE%99%CE%91_%CE%A0%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%91.jpg
    #
    Σχόλιο από argyce, 20-10-13  

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...

    Σχετικές οδηγίες

    Οδηγίες για σπιτικά ζυμαρικά
    Προστέθηκε από ggr
    4.8333
           
           
    (12)

    Το tip της ημέρας

    Μην ξεχάσετε να βάλετε ξύδι στο νερό που βάφετε τα πασχαλινά αυγά σας. Θα κάνει τα χρώματα πιο έντονα!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Dikaia
    Ένα βιβλίο 161 αγαπημένων συνταγών, του/της Diane72
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της argyce
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 129 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelina
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της georgi79
    Σπιτικά ζυμαρικά
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2