Ραβιόλια με σάλτσα φασκόμηλο
Μία πολύ απλή συνταγή για ραβιόλια από την Ιταλία που μου την έμαθε ένας φίλος μου ιταλός σεφ. Λεπτή και διακριτική γεύση με έντονα αρώματα, ο,τι πρέπει για πρώτο πιάτο ενός εξεζητημένου δείπνου τριών πιάτων.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε, στην ανάγκη, να αντικαταστήσουμε τα φρέσκα ραβιόλια με ξερά, ή ακόμα καλύτερα με σπιτικά ραβιόλια.Η συνταγή είναι απο αυτές που απαιτούν τη χρήση βουτύρου καλής ποιότητας. Μια προσπάθεια που έκανα να αντικαταστήσω το βούτυρο με ελαιόλαδο στέφτηκε με παταγώδη γευστική αποτυχία.
Υλικά
-
ραβιόλια γεμιστά με ρικότα και σπανάκι (Υπαρχουν έτοιμα φρεσκα στα ψυγεία των Super Market. Υπολογίστε 3-4 μεγάλα ραβιόλια ανά άτομο)
-
βούτυρο αγελάδας καλής ποιότητας ανάλατο
-
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά. Εγώ δεν βάζω)
-
μερικά φύλλα φασκόμηλο φρέσκο (μπορούμε να βάλουμε και ξερό)
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
παρμεζάνα (προαιρετικά. Εγώ δεν βάζω για να μην καλυφθεί η λεπτή γευση της ρικότας στα ραβιόλια)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα ραβιόλια σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας, προσέχοντας να μην παραβράσουν.
-
2
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σ' ένα κατσαρολάκι σε µέτρια προς χαµηλή θερµοκρασία µέχρι να ξανθύνει ελαφρά, προσέχοντας μην καεί
-
3
Προσθέτουμε το φασκόµηλο και το σκορδο (αν το θέλουμε) και σωτάρουμε για 2 λεπτά.
-
4
Στραγγίζουμε τα ραβίολια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο και το φασκόμηλο. Τα ραβιολια πρέπει να έχουν λίγο νερό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε στην κατσαρόλα ελάχιστο από το νερό που έβρασαν
-
5
Αρτίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατέυουμε προσέχοντας μην σπάσουν τα ραβιόλια.
-
6
Σερβίρουμε
Σχόλια (2)