κύρια φωτογραφία συνταγής Ρεβυθόρυζο
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 ατομα
  1. 1/2 κιλο ρεβύθια
  2. 1/2 φλυτζανι λάδι
  3. 2-3 νεράτζια
  4. 5 κ. σ. αλεύρι
  5. αλατι, πιπερι, μαϊντανό.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μουσκευουμε απο βραδις τα ρεβύθια. Το πρωι αρχιζουμε να τα βραζουμε στην κατσαρολα οπου εχουμε βαλει νερο μεχρι την μεση. Ξαφριζουμε και οταν μαλακωσουν αρκετα ριχνουμε τα ψιλοκομμενα κρεμμυδια και το λαδι.

  2. 2

    Στο μεταξυ εχουμε στυψει τα νερατζια και στο χυμο τους προσθετουμε το αλευρι, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατευοντας πολυ καλα μεχρι να διαλυθούν εντελως.

  3. 3

    Μολις βρασουν τα ρεβύθια ριχνουμε το μειγμα μας στην κατσαρολα και αφηνουμε να βρασει σε χαμηλη φωτια ολο μαζι μεχρι να χυλωσει.

  4. 4

    Κατοπιν σουρωνουμε τα ρεβύθια και τα βαζουμε σε μια πιατελα. Στον ζωμο τους προσθετουμε 3 φλυτζανια του καφε ρυζι και το βράζουμε οσο χρειαζεται για να μεινει σπυρωτο.

  5. 5

    Αφηνουμε να κρυωσουν λιγο και στην πιατελα που εχουμε και τα ρεβύθια ριχνουμε και το ρυζι. Ανακατευουμε αργα και μαλακα και προσθετουμε μαιντανο απο πανω ως γαρνιτουρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

bouka_tsoukaliou
bouka_tsoukaliou @cook_8450633
που είναι το ρύζι στα υλικά? οεοοοοοοοοοοο.......

Από

gthom
gthom @cook_8449233
στις
ΣΟΥΔΑ-ΧΑΝΙΑ-ΦΡΕΣ