Ραφαέλ
Είναι ένα γλυκάκι πανεύκολο, γρήγορο και για πολλά άτομα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή μου την έδωσε η ξαδέλφη μου, δεν γνωρίζω την προέλευση. Το μόνο που γνωρίζω είναι οτι μου ζητάνε και έχω δώσει άπειρες φορές την συνταγή. Δεν έχω δει άνθρωπο να μην το φάει. Το έχω κάνει και τούρτα στο γιο μου.Μπαίνει κατάψυξη και κρατάει καιρό. Και παγωμένο είναι πολύ ωραίο. Επίσης η ποσότητα του γλύκου είναι αρκετή οπότε μπορείτε να το βάλετε σε μικρότερα σκεύη.Το ινδοκάρυδο το βάζουμε για να ξεκολλήσει απο το σκεύος και φυσικά κατά βούληση γι' αυτο και δεν έγραψα ποσότητα.
Υλικά
-
1 φυτική σαντιγύ (στη πράσινη συσκευασία)
-
3 κρέμες στιγμής με γεύση βανίλια (άνθος αραβοσίτου)
-
1 λίτρο γάλα
-
3 πακέτα πτι μπέρ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπόλ χτυπάμε το ζαχαρούχο με τη φυτική σαντιγύ.
-
2
Σε άλλο χτυπάμε το γάλα με τις κρέμες.
-
3
Σπάμε τα πτιμπέρ σε κομμάτια.
-
4
Ενώνουμε τις κρέμες, τις χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε τα σπασμένα πτιμπέρ.
-
5
Σε μεγάλο τάπερ (μακρόστενο) ρίχνουμε στον πάτο ινδοκάρυδο, βάζουμε το μείγμα και τελειώνουμε πάλι με ινδοκάρυδο.
-
6
Τέλος το βάζουμε για τρεις ώρες στην κατάψυξη και μετά μπορούμε να το βάλουμε απλά στο ψυγείο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (28)
Ευχαριστώ.