Ραγκού αλά ελληνικά
Οι Γάλλοι ονομάζουν 'ραγκού' - ragout - το ψιλοκομμένο κρέας ή ψάρι (ακόμα και τα ψιλοκομμένα λαχανικά)....πρόσφατα, "έπεσε" στα χέρια μου μια ελληνική συνταγή για ραγκού, από βιβλίο μαγειρικής του 1930...την έφτιαξα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη....Σας την προτείνω λοιπόν!-)
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα υλικά της συνταγής είναι πολύ απλά - δεν έχει καθόλου μυρωδικά - με αποτέλεσμα το στόμα να ευχαριστιέται όλη την ατόφια γεύση του μοσχαρίσιου κρέατος. Επίσης, το 'βούτυρο' στη συνταγή ήταν ζωικό...εγώ προτίμησα τη γνωστή μας μαργαρίνη.
Υλικά
-
800 γραμ. μοσχαρίσιο κρέας
-
3 κουτ. σούπας αλεύρι
-
3 κουτ. σούπας βιτάμ
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 κουτ. σούπας πελτές διαλυμένος σε 2 ποτήρια ζεστό νερό
-
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
-
Αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόψτε το κρέας σε όσο πιο μικρά κομματάκια μπορείτε, (περίπου στο μέγεθος της πάνω άρθρωσης του αντίχειρά σας), με τη βοήθεια ενός μεγάλου και πολύ κοφτερού μαχαιριού κουζίνας.
-
2
Ανακατέψτε το αλεύρι με αλάτι (όσο θέλετε εσείς) και αλευρώστε τα κομματάκια κρέατος.
-
3
Βάλτε στη φωτιά μια κατσαρόλα, ρίξτε το βιτάμ και μόλις λυώσει, σωτάρετε τα αλευρωμένα κομματάκια του κρέατος, μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
-
4
Προσθέστε τον διαλυμένο σε ζεστό νερό πελτέ, ρίξτε όσο πιπέρι θέλετε εσείς, ρίξτε και τη ζάχαρη και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει σε σιγανή φωτιά (η κατσαρόλα πρέπει να είναι σκεπασμένη με το καπάκι της), για περίπου μία ώρα και κάτι (ή, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να πήξει η σάλτσα.)
-
5
Σερβίρετε με ότι γαρνιτούρα θέλετε (εγώ προσωπικά, χρησιμοποίησα ταλιατέλες).
-
6
Αν θέλετε, δοκιμάστε το!-) Καλή σας επιτυχία!-)
Σχόλια (8)