Ρατατούιγ
Είναι μια παραδοσιακή συνταγή από την Προβηγκία.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την βρήκα στο βιβλίο "Οι γεύσεις στη λογοτεχνία".
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Κόβουμε τα κολοκύθια σε ροδέλες και τις πιπεριές σε μακρόστενα κομμάτια, αφού αφαιρέσουμε τα σποράκια. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε τετράγωνα κομμάτια. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, βγάζουμε τα σποράκια και τις κόβουμε.
-
2
Ροδίζουμε τα κρεμμύδια σε αντικολλητικό τηγάνι και όταν ετοιμαστούν τα αφήνουμε στην άκρη.
-
3
Στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε τις πιπεριές, τις αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα λαχανικά.
-
4
Όταν ετοιμαστούν τα ξαναρίχνουμε όλα στο τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο, το βασιλικό, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
-
5
Μεταφέρουμε το μείγμα σε πήλινο σκεύος και ρίχνουμε και το μέλι.
-
6
Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες.
Σχόλια