Ρεβανί 2
Ρεβανί απλά πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε, μόλις κρυώσει κάπως, το διακοσμούμε με τρούφα και φλούδες αμυγδάλου.
Υλικά
-
1 νεροπότηρο ζάχαρη
-
1 νεροπότηρο χοντρό σιμιγδάλι
-
1 νεροπότηρο αλεύρι
-
3/4 του νεροπότηρου χυμό πορτοκαλιού
-
Ξύσμα πορτοκαλιού
-
1 φακελάκι baking powder
-
1 νεροπότηρο γάλα
-
4 αυγά
-
Σιρόπι
-
3 νεροπότηρα νερό
-
2 νεροπότηρα(όχι γεμάτα) ζάχαρη
-
1 φλούδα λεμονιού
-
Χυμό 1/2 λεμονιού
-
Διακόσμηση (προαιρετικά)
-
Τρούφα
-
Αμύγδαλα φιλέ (φλούδες)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το γάλα.
-
2
ΣιρόπιΒράζουμε για 5' το νερό και τη ζάχαρη μαζί με τη φλούδα λεμονιού και όταν βράσει λίγο, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.
-
3
Ψήνουμε το γλυκό στους 200°C για 1/2 ώρα.
-
4
Οταν ψηθεί, όπως είναι ζεστό, το περιχύνουμε με το γάλα.
-
5
Μόλις το απορροφήσει, ρίχνουμε μ' ένα κουτάλι το σιρόπι και το αφήνουμε να το "πιεί".
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)