κύρια φωτογραφία συνταγής Ρεβανί... βελούδο
rox
rox @cook_8528713

Υπέροχο σιροπιαστό για όσους δεν έχουν πρόβλημα χοληστερίνης.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γλυκό είναι ήδη φουσκωμένο πριν μπει στο φούρνο. Ελάχιστα φουσκώνει όταν ψήνεται. Η συνταγή είναι μιας αγαπημένης θείας μου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 1/2 κιλού ζάχαρη άχνη
  2. 1/2 κιλού σιμιγδάλι ψιλό
  3. 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  4. το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  5. Σιρόπι
  6. 4 ποτήρια ζάχαρη
  7. 4 ποτήρια νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.

  2. 2

    Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη 10 λεπτά να φουσκώσουν στο μίξερ.

  3. 3

    Προσθέτουμε το πορτοκάλι, το ξύσμα και το σιμιγδάλι, χτυπώντας συνεχώς.

  4. 4

    Χτυπάμε τα ασπράδια χωριστά μαρέγκα.

  5. 5

    Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας ελαφρά με κουτάλι, προσέχουμε να μη μας ξεφουσκώσει.

  6. 6

    Βάζουμε το μείγμα σε ταψί Νο 34.

  7. 7

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς.

  8. 8

    Οταν κρυώσει το σιροπιάζουμε ρίχνοντας το καυτό σιρόπι προσεκτικά να μη χαλάσουμε την επιφάνεια. Το σιρόπι το βράζουμε 10 λεπτά.