Ρεβανί... βελούδο
Υπέροχο σιροπιαστό για όσους δεν έχουν πρόβλημα χοληστερίνης.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το γλυκό είναι ήδη φουσκωμένο πριν μπει στο φούρνο. Ελάχιστα φουσκώνει όταν ψήνεται. Η συνταγή είναι μιας αγαπημένης θείας μου.
Υλικά
-
10 αυγά
-
1/2 κιλού ζάχαρη άχνη
-
1/2 κιλού σιμιγδάλι ψιλό
-
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
-
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
-
Σιρόπι
-
4 ποτήρια ζάχαρη
-
4 ποτήρια νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
-
2
Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη 10 λεπτά να φουσκώσουν στο μίξερ.
-
3
Προσθέτουμε το πορτοκάλι, το ξύσμα και το σιμιγδάλι, χτυπώντας συνεχώς.
-
4
Χτυπάμε τα ασπράδια χωριστά μαρέγκα.
-
5
Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας ελαφρά με κουτάλι, προσέχουμε να μη μας ξεφουσκώσει.
-
6
Βάζουμε το μείγμα σε ταψί Νο 34.
-
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
-
8
Οταν κρυώσει το σιροπιάζουμε ρίχνοντας το καυτό σιρόπι προσεκτικά να μη χαλάσουμε την επιφάνεια. Το σιρόπι το βράζουμε 10 λεπτά.
Σχόλια (3)