kostaspolina
kostaspolina @cook_8509059
edesaa,

Είναι η αυθεντική συνταγή με ποσοστό επιτυχίας 100 %.Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 1 φλυτζ. ζάχαρη
  2. 1 φλυτζ. γάλα
  3. 1 φλυτζ. ηλιέλαιο
  4. 2 φλυτζ. σιμιγδάλι χοντρό
  5. 1 φλυτζ. αλεύρι
  6. 1 μπέικιν
  7. Για το σιρόπι
  8. 5 ποτήρια νερό
  9. 4 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  10. λίγο λεμόνι
  11. λίγη κανέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη καλά στο μίξερ.

  2. 2

    Σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε πρώτα όλα τα υγρά δηλαδή το γάλα και το λάδι κι ανακατεύουμε.

  3. 3

    Μετά ρίχνουμε το σιμιγδάλι και μετά το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί μεγέθους 31Χ42 και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί από μέσα.

  5. 5

    Αφού ψηθεί το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια.

  6. 6

    Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα να βράσουν για περίπου δέκα λεπτά και έπειτα το ρίχνουμε καυτό όπως είναι στο ταψί με το γλυκό.

  7. 7

    Το αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι τουλάχιστον για 4-5 ώρες και μετά σερβίρουμε με παγωτό κατά προτίμηση γεύση βανίλια. Καλή επιτυχία!

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

Penny Kontomihali
Penny Kontomihali @PennyKontomihali
αν το σιροπιασω ζεστό θα έχω θέμα??? δηλαδή ζεστό ρεβανί κρύο σιρόπι!

Από

kostaspolina
kostaspolina @cook_8509059
στις
edesaa,