Ρεβανί Βέροιας (η αυθεντική συνταγή Πωλίνας)
Είναι η αυθεντική συνταγή με ποσοστό επιτυχίας 100 %.Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη καλά στο μίξερ.
-
2
Σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε πρώτα όλα τα υγρά δηλαδή το γάλα και το λάδι κι ανακατεύουμε.
-
3
Μετά ρίχνουμε το σιμιγδάλι και μετά το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια και ανακατεύουμε.
-
4
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί μεγέθους 31Χ42 και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί από μέσα.
-
5
Αφού ψηθεί το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια.
-
6
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα να βράσουν για περίπου δέκα λεπτά και έπειτα το ρίχνουμε καυτό όπως είναι στο ταψί με το γλυκό.
-
7
Το αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι τουλάχιστον για 4-5 ώρες και μετά σερβίρουμε με παγωτό κατά προτίμηση γεύση βανίλια. Καλή επιτυχία!
Σχόλια (9)