Ρεβανι Βέροιας το τρομερό

Bαθμολογία: 2.3636
       
 
22 ψήφοι
Riniw, 26.01.07

Περιγραφή

Ενα τρομερο γλυκο για οσους αγαπουν ή και οχι το σιροπιαστο
Ρεβανι Βέροιας το τρομερό

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 αυγα
  • 1 κεσεδακι γιαουρτι
  • 3 βανιλιες
  • 650 γρ. αλευρι
  • 300 γρ. σιμιγδαλι χοντρο
  • 300 γρ. ζαχαρη
  • 1 κουταλακι μπεικιν
  • 1 κουταλακι σοδα

Για το σιροπι:
  • 1800ml νερο
  • 1800 γρ. ζαχαρη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γιαούρτι , Αβγά
Σερβίρει: 15-20 ατομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Φτιαχνουμε πρωτα το σιροπι.Σε μια κατσαρολα βαζουμε το νερο και τη ζαχαρη και ανακατευουμε μεχρι το σιροπι να δεσει και να μην τρεχει απο το κουταλι μας. Κατεβαζουμε και αφηνουμε να κρυωσει.
  2. Στη συνεχεια ετοιμαζουμε το ρεβανι. Βαζουμε σε μια λεκανη ολα τα στερεα υλικα και ανακατευουμε με το χερι!! Εχουμε λοιπον αλευρι, ζαχαρη, μπεικιν, σοδα, βανιλιες, σιμιγδαλι και ανακατευουμε με το χερι.
  3. Προσθετουμε μετα το γιαουρτι και αυγα αφου πριν τα εχουμε χτυπησει σε ενα μπολ. Τα ανακατευουμε ολα καλα με το χερι παντα, μεχρι να πετυχουμε ενα υδαρες μιγμα.
  4. Βαζουμε μετα το μιγμα σε ενα ταψι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 20' στους 180 βαθμους. Οταν βγει το γλυκο απο το φουρνο κοβουμε σε κομματια και σιροπιαζουμε. Κρυο το σιροπι και ζεστο το γλυκο μας μεχρι να το ρουφηξει.
Καλη ορεξη!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Συμβουλες:
1)Το γλυκο ειναι παρα πολυ ωραιο.Σε καποιους ισως φανει πολυ γλυκο.Μπορειτε να βαλετε λιγοτερη ζαχαρη στο σιροπι ετσι γινετε πιο ελαφρυ.
2)Το σιμιγδαλι ειναι στην ευχερεια σας. Αν θελετε να γινει κρατσανιστο βαζετε χοντρο οπως λεει η συνταγη. Αν βαλετε ψιλο ειναι πιο απαλο στη γευση αλλα ισως (οχι απαραιτητα) σας λασπωσει στο σιροπιασμα. Μπορειτε να βαλετε μισο και μισο. Εγω το εχω φτιαξει και με τους 3 τροπους και ειναι ωραιο.
3)Αν θελετε μπορειτε να βαλετε ενα κλαρακι κανελλα στο σιροπι. Δινει μια ωραιο γευση και πολυ ωραιο μυρωδια. Μην αγχωθειτε αν δεν παρει ολο το σιροπι. Εμενα παντα μου περισσευει λιγο!
4)Προσοχη στο ταψι που θα χρησιμοποιησετε. Αν ειναι μικρο και με υψος, το γλυκο σας θα γινει ψηλο και θα χρειαστει παραπανω χρονο για το ψησιμο απο τα 20'. Αν βαλετε ενα στενομακρο θα ψηθει καλυτερα και στο χρονο που πρεπει.
5)Μην σας τρομαξει το μιγμα αν κολλαει στα χερια σας. Ετσι πρεπει να γινει.
6)Αν θελετε μπορειτε να βουτυρωσετε λιγο το ταψι πριν το ψησετε για να μην σας κολλησει.

7) Εάν τα αυγά είναι μικρά, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε ένα ακόμα.

 

Καλη επιτυχια!!!!

Σχετικές συνταγές

    39 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από melokipos, 8-2-07  
    Λιγο παγωτο καιμακι,μερικα ροδοπεταλα απο γλυκο τριανταφυλλο και λιγο φυστικι Αιγινης για γαρνιρισμα και ξεκιναμε την διαιτα!!!Ο Ε Ο
    #
    Σχόλιο από mpoympoy, 21-3-08  
    ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟ
    #
    Σχόλιο από ΔεσποιναΒ, 16-7-08  
    Γειά σας.Μήπως μπορειτε να μου πειτε ποσα γραμμάρια εχει το κεσεδάκι σας;
    Ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από tsa, 29-10-08  
    #
    Σχόλιο από ΑΣΠΑΣΙΑ, 12-1-09  
    ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑ ΜΑΝΤΑΡΑ! ΜΑΛΟΝ ΕΒΑΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΕΥΡΙ ΑΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΒΑΛΩ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΖΕΙ? ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΗ Η ΜΙΞΗ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΣΩ
    #
    Σχόλιο από ΝΙΚΟΛ, 12-1-09  
    Πρεπει να υπαρχει λαθος στα υγρα δεν μπορει 1κ στερεα υλικα να κανουν υδαρες
    μιγμα με 6 αυγα και εναν κεσε γιαουρτι.
    #
    Σχόλιο από Riniw, 12-1-09  
    Ασπασία μου,νομίζω ότι όπως και εγώ τα παιδιά που το έφτιαξαν και το βαθμολόγησαν εδώ το ανακάτεψαν με το χέρι.Γίνεται μια χαρά αν ακολουθήσεις αυτό που λέει η συνταγή δηλαδή τα υγρά τα έχεις πριν χτυπήσει με το μίξερ.Μετά ενώνονται εύκολα.Επίσης δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα αν είναι το αλεύρι που φουσκώνει ή όχι.Για να πω την αλήθεια δεν το έχω δοκιμάσει.Αν το δοκιμάσεις πες μας και εμάς εδώ για να έχουμε εναλλακτική.
    Νικόλ,δεν μπορώ να καταλάβω το σχόλιο σου.Το δοκίμασες και δεν σου βγήκε ή το συμπεραίνεις από τα υλικά;Θα πω ξανά και ίσως γίνω κουραστική ότι όσοι από εδώ το κάναμε,το κάναμε με τα ίδια υλικά και πήγε μια χαρά η συνταγή.Αν θες εξήγησε μας τι πρόβλημα υπήρχε μήπως βρούμε και την λύση του.
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 12-1-09  
    Νικολ η συνταγη εαν προσεξες δεν εχει βουτυρο, μαλλον ειναι λαθος,το ραβανι θελει ψιλο σιμιγδαλι,1 φλυτσ γαλα λιγα ασπρισμενα αμυγδαλα αντι γιαουρτι γαλα ξυσμα πορτοκαλιου και ειναι υπερβολη η ζαχαρι για ενα μετριο ταψι τοση ζαχαρι!!!!
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 12-1-09  
    πολλη ζαχαρη εννοω για το σιροπιασμα οχι αυτην που εχει μεσα
    #
    Σχόλιο από soula, 13-1-09  
    Kαι εγώ το έφτιαξα πριν λίγο καιρό και
    δεν μου άρεσε καθόλου αν και ακολούθησα την συνταγή κατά γράμμα .
    #
    Σχόλιο από kostas_sal, 10-3-09  
    Ειναι τελειο . Οπως της Βεροιας αρεσε σ ολη την οικογενεια .Ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από basilhs, 5-5-09  
    κυριες καλησας μερα εφτιξα το ρεβανι και παρατηρησα πως τα υγρα σε σχεση με τα στερεα ειναι λιγα.Το ποσοστο αναλογιας ειναι 37% ποσοστο αδηνατον να κανει ενα μηγμα υδαρες.Φυσικα το διορθωσα με γαλα και εγηνε ενα μηγμα υδαρες και κολοδης ομως δεν εκανε κρουστα μαλακη.Ισως αντι γαλα να ηθελε αυγα για μαλακη κρουστα.Νοστημοτατο,φουσκωσε αρκετα και ερκετη αποροφητικοτητα,αντιδρασεις αριστες για να διακρηνειενα καλο γλυκο.
    #
    Σχόλιο από crunk, 1-6-09  
    an psithei se pilino iparxei kapoia diafora???
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 22-6-09  
    θα σε βαθμολογήσω γιατί είμαι βεροιώτισσα και έχω την ίδια συνταγή που πάντα πετυχαίνει αλλά δεν αγαπάω καθόλου το ρεβανί μας και γενικά δεν είμαι λάτρης των σιροπιαστών! μπράβο σου όμως!!
    #
    Σχόλιο από Κλειώ αθ, 29-10-09  
    Δοκίμασα και εγώ να φτιάξω την παραπάνω συνταγή με πολύ λαχτάρα καθώς είμαι λάτρης αυτού του γλυκού. Ωστόσο, αυτό που βγήκε ήταν μια μεγάλη αποτυχία. Καταρχήν το μείγμα μου βγήκε πολυ σφιχτό. Μέτρησα τα υλικά σε ζυγαριά, τα αυγά μου ηταν μεγάλα και όμως το μείγμα όχι μονο υδαρές δεν ηταν αλλά συμπαγές και δύσκολα το ανάκατευα. Συμπλήρωσα και αλλα δύο αυγά και αφού πάσχισα να ανακατέψω πολύ καλά τα υλικά, το έβαλα για ψησιμο. Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό και καθόλου καλό.
    #
    Σχόλιο από beroia, 11-11-09  
    ειμαι απο Βεροια ειμαι χρονια μαγειρισσα εκανα τη συνταγη και μονο υδαρες δεν βγηκε το μειγμα αναγκαστικα προσθεσα και αλλο γιαου.Και παλι στο ταψι το απλωσα με το χερι.Τωρα το ψηνω και δεν ξερω τι θα βγει.Παντως καμια σχεση με τις Βεροιωτικες συνταγες.
    #
    Σχόλιο από MANOYLITSA, 7-1-10  
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!ΤΟ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΛΑΦΡΥ ΡΑΒΑΝΙ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!ΤΩΡΑ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΤΥΧΕ? ΜΗΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ?ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!ΜΠΡΑΒΟ!
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 27-2-10  
    Δεν μου αρέσει γενικά να βαθμολογώ με λίγα πιρουνάκια, αλλά έφτιαξα το ραβανί και μου βγήκε σαν σιροπιασμένο ψωμί.. Νομίζω ότι το αλεύρι είναι πάρα πολύ συγκριτικά με το σιμιγδάλι.
    #
    Σχόλιο από geobcsc, 6-11-10  
    ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΗΡΟΥΝΑΚΙ, ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΩ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΓΗΚΕ ΣΑΝ ΨΩΜΙ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ 'Η ΒΓΑΛΤΕ ΤΗΝ.
    #
    Σχόλιο από kali4, 1-12-10  
    Ρεβανί το τρομακτικό θα έλεγα...η συνταγή είναι λάθος!το αλεύρι είναι υπερβολικό όπως και το σιρόπι...το σιμιγδάλι έπρεπε να είναι ψιλό και γενικά βγαίνει ένα πετρώδες μίγμα που αν δεν βάλεις βούτυρο...που λείπει από την συνταγή και νερό ή γάλα δεν το βάζεις καν στον φούρνο αλλά στον κάδο!τουλάχιστον αυτοί που το βρήκαν καλό, ας μας πουν τι θαύμα κάνανε με το θέμα των υγρών στην συνταγή γιατί 650 γραμμάρια αλεύρι και πόσα άλλα στερεά δεν γίνονται χυλός με 6 αυγά έστω και μεγάλα!όντως οφείλω να πω ότι παρασύρθηκα από τον τίτλο και την έκανα χωρίς να διαβάσω τα σχόλια
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    31 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από melokipos, 8-2-07  
    Λιγο παγωτο καιμακι,μερικα ροδοπεταλα απο γλυκο τριανταφυλλο και λιγο φυστικι Αιγινης για γαρνιρισμα και ξεκιναμε την διαιτα!!!Ο Ε Ο
    #
    Σχόλιο από mpoympoy, 21-3-08  
    ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟ
    #
    Σχόλιο από tsa, 29-10-08  
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 12-1-09  
    πολλη ζαχαρη εννοω για το σιροπιασμα οχι αυτην που εχει μεσα
    #
    Σχόλιο από soula, 13-1-09  
    Kαι εγώ το έφτιαξα πριν λίγο καιρό και
    δεν μου άρεσε καθόλου αν και ακολούθησα την συνταγή κατά γράμμα .
    #
    Σχόλιο από kostas_sal, 10-3-09  
    Ειναι τελειο . Οπως της Βεροιας αρεσε σ ολη την οικογενεια .Ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από basilhs, 5-5-09  
    κυριες καλησας μερα εφτιξα το ρεβανι και παρατηρησα πως τα υγρα σε σχεση με τα στερεα ειναι λιγα.Το ποσοστο αναλογιας ειναι 37% ποσοστο αδηνατον να κανει ενα μηγμα υδαρες.Φυσικα το διορθωσα με γαλα και εγηνε ενα μηγμα υδαρες και κολοδης ομως δεν εκανε κρουστα μαλακη.Ισως αντι γαλα να ηθελε αυγα για μαλακη κρουστα.Νοστημοτατο,φουσκωσε αρκετα και ερκετη αποροφητικοτητα,αντιδρασεις αριστες για να διακρηνειενα καλο γλυκο.
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 22-6-09  
    θα σε βαθμολογήσω γιατί είμαι βεροιώτισσα και έχω την ίδια συνταγή που πάντα πετυχαίνει αλλά δεν αγαπάω καθόλου το ρεβανί μας και γενικά δεν είμαι λάτρης των σιροπιαστών! μπράβο σου όμως!!
    #
    Σχόλιο από Κλειώ αθ, 29-10-09  
    Δοκίμασα και εγώ να φτιάξω την παραπάνω συνταγή με πολύ λαχτάρα καθώς είμαι λάτρης αυτού του γλυκού. Ωστόσο, αυτό που βγήκε ήταν μια μεγάλη αποτυχία. Καταρχήν το μείγμα μου βγήκε πολυ σφιχτό. Μέτρησα τα υλικά σε ζυγαριά, τα αυγά μου ηταν μεγάλα και όμως το μείγμα όχι μονο υδαρές δεν ηταν αλλά συμπαγές και δύσκολα το ανάκατευα. Συμπλήρωσα και αλλα δύο αυγά και αφού πάσχισα να ανακατέψω πολύ καλά τα υλικά, το έβαλα για ψησιμο. Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό και καθόλου καλό.
    #
    Σχόλιο από beroia, 11-11-09  
    ειμαι απο Βεροια ειμαι χρονια μαγειρισσα εκανα τη συνταγη και μονο υδαρες δεν βγηκε το μειγμα αναγκαστικα προσθεσα και αλλο γιαου.Και παλι στο ταψι το απλωσα με το χερι.Τωρα το ψηνω και δεν ξερω τι θα βγει.Παντως καμια σχεση με τις Βεροιωτικες συνταγες.
    #
    Σχόλιο από MANOYLITSA, 7-1-10  
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!ΤΟ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΛΑΦΡΥ ΡΑΒΑΝΙ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!ΤΩΡΑ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΤΥΧΕ? ΜΗΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ?ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!ΜΠΡΑΒΟ!
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 27-2-10  
    Δεν μου αρέσει γενικά να βαθμολογώ με λίγα πιρουνάκια, αλλά έφτιαξα το ραβανί και μου βγήκε σαν σιροπιασμένο ψωμί.. Νομίζω ότι το αλεύρι είναι πάρα πολύ συγκριτικά με το σιμιγδάλι.
    #
    Σχόλιο από geobcsc, 6-11-10  
    ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΗΡΟΥΝΑΚΙ, ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΩ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΓΗΚΕ ΣΑΝ ΨΩΜΙ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ 'Η ΒΓΑΛΤΕ ΤΗΝ.
    #
    Σχόλιο από kali4, 1-12-10  
    Ρεβανί το τρομακτικό θα έλεγα...η συνταγή είναι λάθος!το αλεύρι είναι υπερβολικό όπως και το σιρόπι...το σιμιγδάλι έπρεπε να είναι ψιλό και γενικά βγαίνει ένα πετρώδες μίγμα που αν δεν βάλεις βούτυρο...που λείπει από την συνταγή και νερό ή γάλα δεν το βάζεις καν στον φούρνο αλλά στον κάδο!τουλάχιστον αυτοί που το βρήκαν καλό, ας μας πουν τι θαύμα κάνανε με το θέμα των υγρών στην συνταγή γιατί 650 γραμμάρια αλεύρι και πόσα άλλα στερεά δεν γίνονται χυλός με 6 αυγά έστω και μεγάλα!όντως οφείλω να πω ότι παρασύρθηκα από τον τίτλο και την έκανα χωρίς να διαβάσω τα σχόλια
    #
    Σχόλιο από vanta, 28-1-11  
    καλά εχω πάθει πλάκα που δεν σας πέτυχε ή δεν σας αρεσε η συντάγη .την εχω κανει πάνω απο 20 φορές και την εχω κερασει η το έχω παει για δώρο και ολοι το λατρέυουν και ζητάν την συνταγή .sorry η κάνετε κάτι λάθος ή είναι θέμα γούστου τι να πώ. πάντος μπράβο σε όποιον την έβαλε.thanks
    #
    Σχόλιο από EVIT1978, 10-3-11  
    egw pou den eimai katholou tou glykou, mou bgeike telio!!! euxaristw gia tin eukoli k wraia sintagi
    #
    Σχόλιο από Eviloula, 18-5-11  
    Δεν είμαι από την Βέροια - ίσως τα ρεβανί στην Βέροια είναι έτσι αλλά εγώ που υποτίθεται κάνω φαγητά και γλυκά για πώληση είχα πολύ άσχημα σχόλια. Κάνοντας την την συνταγή μου φάνηκε εύκολη. Μου φούσκωσε και η αλήθεια φαινόταν πανέμορφο,(το κάθε κομμάτι μου ήταν 8 εκατοστά στο ὐψος) αλλά το επανω μέρος ήταν αρκετά σκληρό, σαν μπισκότο, το σιρόπι το βρήκα εξαρχής άγευστό και έβαλα από μόνη μου λεμόνι και κανέλα. Και να πώ την αλήθεια έβαλα 200 γρ. ζἀχαρη στο ραβανί και 1300 γρ στο σιρόπι. Δηλαδή 600 γραμμάρια λίγότερο ζάχαρη. Και όμως ήταν πάαααααααααααρα πολύ γλυκό. Χαμηλή βαθμολογία βάζω γιατί βγήκε από πάνω σκληρό, ήταν πάρα πολύ γλυκό, δεν θύμιζε ρεβανί -πιο πολύ μπισκότο ή ψωμί με ζάχαρη και γιατί είχα πάρα πολύ άσχημα σχόλια. Θέλω πραγματικά να βρώ ένα άτομο από την Βέροια να μου πεί εάν τα ρεβανί στην Βέροια είναι έτσι.
    #
    Σχόλιο από toukouras, 25-9-11  
    κανονικα θα επρεπε να προηγουνται τα σχολια της συνταγης για να μην πεταμε τα υλικα σε τετοιες περιοδους κρισεως,οπως επισης θα επρεπε να υπαρχουν και πηρουνακια μειον,εγω λοιπον την δοκιμασα 3 φορες παρακαλω διοτι δεν διαβασα τα σχολια οπως κανονικα θα επρεπε να κανω,Η συνταγη ειναι για τα σκουπιδια και κανονικα μονο δοκιμασμενες συνταγες θα επρεπε να αναρτωνται σε μια σελιδα που φαίνεται καπως σοβαρη,και οχι να βγαινει και να ανεβαζει ο καθενας την παπατζα του και να σπαταλαμε το χρονο μας αλλα και χρημα που με τοσο κοπο βγαζουμε πλεον
    #
    Σχόλιο από giorgoskilkis, 13-11-11  
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ.
    #
    Σχόλιο από sv2mac, 14-11-11  
    καταρχην θα ηθελα να ξεκινησω το σχολιασμο μου βλεποντας και συγκρινοντας τα ``μυστικα ``της συνταγης σε σχεση με την ιδια την συνταγη.ειναι πολυ περισσοτερα πραγμα που σημαινει πως και ο ιδιος-ιδια που εφτιαξε την συνταγη δεν ηταν σιγουρος-η για το αποτελεσμα.τελος παντων!εμεις την φτιαξαμε και το αποτελεσμα ηταν πραγματικα αθλιο.χαλασαμε ενα σορρο υλικα και δεν ειχε καμια σχεση με ρεβανι(σημ. καταγομαι απο την βεροια και οσο να ναι κατι γνωριζω ).το εν λογο ``γλυκο`` ηταν πραγματι σαν ενα σιροπιασμενο ψωμι.συμφωνω με ολα τα αρνητικα σχολια.εν συντομια:δεν ειναι υδαρες η συνταγη(για να βρουμε τι σημαινει η λεξη ανατρεξαμε σε λεξικο),αυγα μικρα ή μεγαλα,λες και θα κατσει η καθε νοικοκυρα να διαλεγει τα αυγα,τελικα θελει βουτηρο το ταψι???μια ασαφεια γυρω απο το θεμα..τελος παντων...απαραδεκτη συνταγη..προτεινω να μην την φτιαξετε...και αν ειναι δυνατον να διαγραφει απο τη σελιδα!ευχαριστω.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΔεσποιναΒ, 16-7-08  
    Γειά σας.Μήπως μπορειτε να μου πειτε ποσα γραμμάρια εχει το κεσεδάκι σας;
    Ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από ΑΣΠΑΣΙΑ, 12-1-09  
    ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑ ΜΑΝΤΑΡΑ! ΜΑΛΟΝ ΕΒΑΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΕΥΡΙ ΑΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΒΑΛΩ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΖΕΙ? ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΗ Η ΜΙΞΗ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΣΩ
    #
    Σχόλιο από ΝΙΚΟΛ, 12-1-09  
    Πρεπει να υπαρχει λαθος στα υγρα δεν μπορει 1κ στερεα υλικα να κανουν υδαρες
    μιγμα με 6 αυγα και εναν κεσε γιαουρτι.
    #
    Σχόλιο από Riniw, 12-1-09  
    Ασπασία μου,νομίζω ότι όπως και εγώ τα παιδιά που το έφτιαξαν και το βαθμολόγησαν εδώ το ανακάτεψαν με το χέρι.Γίνεται μια χαρά αν ακολουθήσεις αυτό που λέει η συνταγή δηλαδή τα υγρά τα έχεις πριν χτυπήσει με το μίξερ.Μετά ενώνονται εύκολα.Επίσης δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα αν είναι το αλεύρι που φουσκώνει ή όχι.Για να πω την αλήθεια δεν το έχω δοκιμάσει.Αν το δοκιμάσεις πες μας και εμάς εδώ για να έχουμε εναλλακτική.
    Νικόλ,δεν μπορώ να καταλάβω το σχόλιο σου.Το δοκίμασες και δεν σου βγήκε ή το συμπεραίνεις από τα υλικά;Θα πω ξανά και ίσως γίνω κουραστική ότι όσοι από εδώ το κάναμε,το κάναμε με τα ίδια υλικά και πήγε μια χαρά η συνταγή.Αν θες εξήγησε μας τι πρόβλημα υπήρχε μήπως βρούμε και την λύση του.
    #
    Σχόλιο από crunk, 1-6-09  
    an psithei se pilino iparxei kapoia diafora???
    #
    Σχόλιο από χρυσαφι, 21-3-11  
    to aleuri to simigdali kai ti zaxari se periptosi pou dn yparxei zygaria akriveias stin kouzina pos ta metrame?se pothri isos mporeis na mou peis tis dosologies???euxaristo.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-3-11  
    χρυσαφι κοίτα τη σελίδα με τις μετατροπές (http://www.sintagespareas.gr/metatropes) για να δεις πως μετατρέπουμε τα υλικά από γραμμάρια σε φλυτζάνια.

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 12-1-09  
    Νικολ η συνταγη εαν προσεξες δεν εχει βουτυρο, μαλλον ειναι λαθος,το ραβανι θελει ψιλο σιμιγδαλι,1 φλυτσ γαλα λιγα ασπρισμενα αμυγδαλα αντι γιαουρτι γαλα ξυσμα πορτοκαλιου και ειναι υπερβολη η ζαχαρι για ενα μετριο ταψι τοση ζαχαρι!!!!

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Σερμπέτια
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της Kimwlos
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της pablo di karra
    βιβλιο συνταγων
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της MARIKRISTIN
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 57 αγαπημένων συνταγών, του/της mairymairy
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της KRIEKOUKI