Ρεβανί Βεροιας

Bαθμολογία: 3.8571
       
 
7 ψήφοι
pbetty32, 23.02.12

Περιγραφή

Είναι μια πανεύκολη συνταγή που γίνεται σε λίγα λεπτά!! Δεν έχει ιδιαίτερη διαδικασία και τελετουργία και πετυχαίνει πάντα!! Το χαρακτηριστικό του είναι ότι το σιρόπι απορροφάται ομοιόμορφα σε όλο το πάχος του γλυκού...

Ρεβανί Βεροιας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 αυγά
  • 3/4 φλ.τσαγιού ζάχαρη
  • 3/4 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 250 γρ. γιαούρτι πρόβειο
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
ΣΙΡΟΠΙ:
  • 3 φλ.τσαγιού νερό
  • 3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Γιαούρτι , Αβγά
Φτιάχνει: ενα μεσαιο πυρεξ
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Φτιάχνω το σιρόπι. Το σιρόπι χρειάζεται 5 λεπτά βράσιμο από την ώρα που αρχίζει να κοχλάζει.
  2. Χτυπάω στο μίξερ τα αυγα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες
  3. Ρίχνω μέσα το γιαούρτι που έχει ανακατεμένη την σόδα με το σιμιγδάλι και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ
  4. Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα μακρόστενο πυρέξ, ρίχνω το μίγμα και ψήνω στους 175 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
  5. Ρίχνω το σιρόπι και αφήνω.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μιγμα θα σας φανεί λίγο και λεπτό όταν θα το βγάλετε από τον φούρνο, αλλά όταν απορροφάει το σιρόπι φουσκώνει. Το σιρόπι θα σας φανεί πάρα πολυ, θα νομίζετε οτι κανατε λάθος την συνταγή αλλά το απορροφάει όλο σαν σφουγγάρι!!!

Σχετικές συνταγές

    22 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από pbetty32, 24-2-12  
    την εχω κανει απειρες φορες και πετυχε!!!μια και ειναι δικη μου χοχο
    #
    Σχόλιο από miss piggy, 28-2-12  
    σε τι μέγεθος ταψιού γίνεται???
    #
    Σχόλιο από mariaCh, 28-2-12  
    πανεύκολο και πεντανοστιμο!!!!
    #
    Σχόλιο από pbetty32, 29-2-12  
    Εγω το κανω σε ενα μεσαιο πυρέξ ή σε αλουμινένιο ταψι μιας χρήσεως σαν αυτο της φωτογραφίας,το μεσαιο μεγεθος...Μαρια την εκανες? χαιρομαι που σου αρεσαι!!
    #
    Σχόλιο από aleka27, 3-3-12  
    τι εννοεις ριχνω το σιροπι και αφηνω?????ποιο πρεπει να ειναι κρυο και ποιο ζεστο?
    #
    Σχόλιο από pbetty32, 3-3-12  
    aleka27 εννοω οτι ριχνω το σιροπι και τελος ...το αφηνω ηταν περιττο ;).Εγω το ριχνω οταν ειναι ζεστο το ρεβανι και το ιδιο και χλιαρο το σιροπι μια και μολις βαλω το ρεβανι να ψηθει τοτε φτιαχνω το σιροπι οποτε οταν βγει το ρεβανι απο τον φουρνο το σιροπι ειναι χλιαρο
    #
    Σχόλιο από aleka27, 7-3-12  
    ευχαριστω για τη διευκρινηση,θελω να το κανω γιατι οσες συνταγες ρεβανι εχω κανει σε ολες το σιροπι καθεται στον πατο!!ειναι σιροπιασμενο απο τη μεση και κατω!!!θα το δοκιμασω και θα επανελθω να ψηφισω!!
    #
    Σχόλιο από aleka27, 8-3-12  
    βαζω τεσσερα πιρουνακια γιατι δεν το δοκιμασα(λογω νηστειας)!!!μου φανηκε αρκετα καλο οπτικα και απο οτι μου ειπε ο αντρας μου ηταν πολυ καλη η γευση.το εκανα σε στρογγυλο ταψακι Ν20 γιατι η δοση ειναι μικρη.
    #
    Σχόλιο από pbetty32, 12-3-12  
    Αλέκα σιρόπιαστηκε ομοιόμορφα όπως ήθελες?
    #
    Σχόλιο από καρολίν, 12-3-12  
    εύκολη και γρήγορη συνταγή 30΄ η όλη διαδικασία. αλλά όχι και τόσο καλό το αποτέλεσμα. μας μυρίζει αυγό. φταίω εγώ?
    #
    Σχόλιο από pbetty32, 12-3-12  
    καρολίν, εμενα δεν μου μυρίζει...αλλα πάλι αυτο είναι θέμα γούστου...δοκίμασε να την κάνεις με ένα αυγό και λίγο παραπάνω σόδα για να καλύψει το αυγό που λείπει, ισως σου μυρίζει λιγότερο
    #
    Σχόλιο από aleka27, 15-3-12  
    το σιροπι μενει παντου σε ολο το γλυκο ακομα και μετα απο μερες.οταν τελειωσει η νηστεια λεω να το κανω παλι για να το δοκιμασω!!!
    #
    Σχόλιο από ntina1977, 15-11-12  
    TO SIROPI MONO 5 LEPTA ? MHPWS THA EINAI LIGO NEROULO ? EXW THEMA ME TA SIROPIA TI LETE ?
    #
    Σχόλιο από pbetty32, 3-1-13  
    ntina1977, 5 λεπτα απο την στιγμη που αρχιζει να βραζει ειναι μια χαρα! μην το φοβασαι, και στα μελομακαρονα το σιροπι το αφηνεις 1 λεπτο απο την στιγμη που βραζει,οποτε μια χαρα θα σου βγει!
    #
    Σχόλιο από pbetty32, 3-1-13  
    ntina1977, 5 λεπτα απο την στιγμη που αρχιζει να βραζει ειναι μια χαρα! μην το φοβασαι, και στα μελομακαρονα το σιροπι το αφηνεις 1 λεπτο απο την στιγμη που βραζει,οποτε μια χαρα θα σου βγει!
    #
    Σχόλιο από stasah1, 9-2-13  
    μυριζει πραγματι πολυ το αυγο κοριτσια κ με τη σοδα δε διορθωνεται κατι...
    #
    Σχόλιο από cuoco, 10-2-13  
    σαυτα τα γλυκα παντα υπαρχει καπως η μυρωδια του αυγου! εγω βαζω και ξυσμα λεμονι και καπως μετριαζεται!
    #
    Σχόλιο από BLONDY1, 10-2-13  
    Για να μη μυρίζει το αυγο εκτός από το ξυσμα και τις βανιλιες χτυπηστε το παρά πολύ καλά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρισει και να κρεμωσει.Δοκιμάστε και αυτό το κολπακι που ισχύει για όλα τα γλυκά που έχουν αρκετά αυγά.
    #
    Σχόλιο από stasah1, 10-2-13  
    θα το δοκιμασω αυτο με το χτηπημα δε το ξερα ευχαριστω πολυ....
    #
    Σχόλιο από Alehandro, 10-6-13  
    Για να μη μυρίζει αυγουλήλα βάλτε τον χυμό και το ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι στο σιρόπι. Επίσης του πάει πού να βάλετε στο μίγμα τριμμένη μαστίχα Χίου
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    15 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από pbetty32, 24-2-12  
    την εχω κανει απειρες φορες και πετυχε!!!μια και ειναι δικη μου χοχο
    #
    Σχόλιο από mariaCh, 28-2-12  
    πανεύκολο και πεντανοστιμο!!!!
    #
    Σχόλιο από pbetty32, 29-2-12  
    Εγω το κανω σε ενα μεσαιο πυρέξ ή σε αλουμινένιο ταψι μιας χρήσεως σαν αυτο της φωτογραφίας,το μεσαιο μεγεθος...Μαρια την εκανες? χαιρομαι που σου αρεσαι!!
    #
    Σχόλιο από aleka27, 3-3-12  
    τι εννοεις ριχνω το σιροπι και αφηνω?????ποιο πρεπει να ειναι κρυο και ποιο ζεστο?
    #
    Σχόλιο από aleka27, 7-3-12  
    ευχαριστω για τη διευκρινηση,θελω να το κανω γιατι οσες συνταγες ρεβανι εχω κανει σε ολες το σιροπι καθεται στον πατο!!ειναι σιροπιασμενο απο τη μεση και κατω!!!θα το δοκιμασω και θα επανελθω να ψηφισω!!
    #
    Σχόλιο από aleka27, 8-3-12  
    βαζω τεσσερα πιρουνακια γιατι δεν το δοκιμασα(λογω νηστειας)!!!μου φανηκε αρκετα καλο οπτικα και απο οτι μου ειπε ο αντρας μου ηταν πολυ καλη η γευση.το εκανα σε στρογγυλο ταψακι Ν20 γιατι η δοση ειναι μικρη.
    #
    Σχόλιο από pbetty32, 12-3-12  
    Αλέκα σιρόπιαστηκε ομοιόμορφα όπως ήθελες?
    #
    Σχόλιο από aleka27, 15-3-12  
    το σιροπι μενει παντου σε ολο το γλυκο ακομα και μετα απο μερες.οταν τελειωσει η νηστεια λεω να το κανω παλι για να το δοκιμασω!!!
    #
    Σχόλιο από ntina1977, 15-11-12  
    TO SIROPI MONO 5 LEPTA ? MHPWS THA EINAI LIGO NEROULO ? EXW THEMA ME TA SIROPIA TI LETE ?
    #
    Σχόλιο από stasah1, 9-2-13  
    μυριζει πραγματι πολυ το αυγο κοριτσια κ με τη σοδα δε διορθωνεται κατι...
    #
    Σχόλιο από cuoco, 10-2-13  
    σαυτα τα γλυκα παντα υπαρχει καπως η μυρωδια του αυγου! εγω βαζω και ξυσμα λεμονι και καπως μετριαζεται!
    #
    Σχόλιο από BLONDY1, 10-2-13  
    Για να μη μυρίζει το αυγο εκτός από το ξυσμα και τις βανιλιες χτυπηστε το παρά πολύ καλά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρισει και να κρεμωσει.Δοκιμάστε και αυτό το κολπακι που ισχύει για όλα τα γλυκά που έχουν αρκετά αυγά.
    #
    Σχόλιο από stasah1, 10-2-13  
    θα το δοκιμασω αυτο με το χτηπημα δε το ξερα ευχαριστω πολυ....
    #
    Σχόλιο από despoinanc, 1-11-13  
    το τελειο ρεβανι
    #
    Σχόλιο από Κλεοπατρίδιον, 14-1-14  
    Υστερα απο διαφορες συνταγες, νομιζω πως αυτη ειναι η καλυτερη, με τις καλυτερες αναλογιες κ το καλυτερο αποτελεσμα. Ευκολη κ γρηγορη, χωρίς πολυ πιατικό για πλύσιμο μετα. Την εχω κανει ηδη 3 φορες, την πρωτη φορα προσθεσα λιγο μαστίχα, την αλλη λίγο ινδοκάυδο, για δοκιμή. Μια χαρα!

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από miss piggy, 28-2-12  
    σε τι μέγεθος ταψιού γίνεται???
    #
    Σχόλιο από pbetty32, 3-3-12  
    aleka27 εννοω οτι ριχνω το σιροπι και τελος ...το αφηνω ηταν περιττο ;).Εγω το ριχνω οταν ειναι ζεστο το ρεβανι και το ιδιο και χλιαρο το σιροπι μια και μολις βαλω το ρεβανι να ψηθει τοτε φτιαχνω το σιροπι οποτε οταν βγει το ρεβανι απο τον φουρνο το σιροπι ειναι χλιαρο
    #
    Σχόλιο από καρολίν, 12-3-12  
    εύκολη και γρήγορη συνταγή 30΄ η όλη διαδικασία. αλλά όχι και τόσο καλό το αποτέλεσμα. μας μυρίζει αυγό. φταίω εγώ?
    #
    Σχόλιο από pbetty32, 12-3-12  
    καρολίν, εμενα δεν μου μυρίζει...αλλα πάλι αυτο είναι θέμα γούστου...δοκίμασε να την κάνεις με ένα αυγό και λίγο παραπάνω σόδα για να καλύψει το αυγό που λείπει, ισως σου μυρίζει λιγότερο
    #
    Σχόλιο από pbetty32, 3-1-13  
    ntina1977, 5 λεπτα απο την στιγμη που αρχιζει να βραζει ειναι μια χαρα! μην το φοβασαι, και στα μελομακαρονα το σιροπι το αφηνεις 1 λεπτο απο την στιγμη που βραζει,οποτε μια χαρα θα σου βγει!
    #
    Σχόλιο από pbetty32, 3-1-13  
    ntina1977, 5 λεπτα απο την στιγμη που αρχιζει να βραζει ειναι μια χαρα! μην το φοβασαι, και στα μελομακαρονα το σιροπι το αφηνεις 1 λεπτο απο την στιγμη που βραζει,οποτε μια χαρα θα σου βγει!

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Alehandro, 10-6-13  
    Για να μη μυρίζει αυγουλήλα βάλτε τον χυμό και το ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι στο σιρόπι. Επίσης του πάει πού να βάλετε στο μίγμα τριμμένη μαστίχα Χίου

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένα γλυκά
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της anemone
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 75 αγαπημένων συνταγών, του/της ntina1977
    Γλυκά σιροπιαστά
    Ένα βιβλίο 38 αγαπημένων συνταγών, του/της elenikolas
    Σιροπιαστά
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της Κριτσίνι
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 134 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]