pbetty32
pbetty32 @cook_betty
THESSALONIKH

Είναι μια πανεύκολη συνταγή που γίνεται σε λίγα λεπτά!! Δεν έχει ιδιαίτερη διαδικασία και τελετουργία και πετυχαίνει πάντα!! Το χαρακτηριστικό του είναι ότι το σιρόπι απορροφάται ομοιόμορφα σε όλο το πάχος του γλυκού...

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μιγμα θα σας φανεί λίγο και λεπτό όταν θα το βγάλετε από τον φούρνο, αλλά όταν απορροφάει το σιρόπι φουσκώνει. Το σιρόπι θα σας φανεί πάρα πολυ, θα νομίζετε οτι κανατε λάθος την συνταγή αλλά το απορροφάει όλο σαν σφουγγάρι!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

ενα μεσαιο πυρεξ
  1. 3/4 φλ.τσαγιού ζάχαρη
  2. 3/4 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  3. 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
  4. 250 γρ. γιαούρτι πρόβειο
  5. 1 κ.γλ. σόδα
  6. 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  7. 2 βανίλιες
  8. ΣΙΡΟΠΙ
  9. 3 φλ.τσαγιού νερό
  10. 3 φλ. τσαγιού ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνω το σιρόπι. Το σιρόπι χρειάζεται 5 λεπτά βράσιμο από την ώρα που αρχίζει να κοχλάζει.

  2. 2

    Χτυπάω στο μίξερ τα αυγα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες

  3. 3

    Ρίχνω μέσα το γιαούρτι που έχει ανακατεμένη την σόδα με το σιμιγδάλι και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ

  4. 4

    Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα μακρόστενο πυρέξ, ρίχνω το μίγμα και ψήνω στους 175 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

  5. 5

    Ρίχνω το σιρόπι και αφήνω.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (27)

Νικολεττα Τιρτιρακη
Νικολεττα Τιρτιρακη @cook_9383686
εμένα δεν μου απορρόφησε το σιρόπι όπως περίμενα από την περιγραφή. Συγγνώμη αλλά δεν μου άρεσε και το γλυκό ιδιαίτερα δεν θα το ξανά φτιαξω

Από

pbetty32
pbetty32 @cook_betty
στις
THESSALONIKH