Ρεβανί το κλασικό

Bαθμολογία: 4.6512
       
 
43 ψήφοι
Ρηνιώ, 03.10.08

Περιγραφή

Από το βιβλίο μαγειρικής της Χρύσας Παραδείση.

Ρεβανί το κλασικό

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλ. αλεύρι
  • 3 κ.γλ. baking powder
  • 1 φλ. σιμιγδάλι
  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3 αυγά χωρισμένα
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα

 

ΣΙΡΟΠΙ:

  • 1,5 φλ. νερό
  • 1,5 φλ. ζάχαρη
  • χυμό μισού λεμονιού
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 20' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 45' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αναμιγνύω το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το baking powder.
  2. Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτω τους κρόκους και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτω το ξύσμα και το αλέυρι εναλλάξ με το γάλα.
  3. Χτυπάω τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι σε μαρέγκα και την προσθέτω στο χυλό. Ανακατεύω ελαφρά. Προσθέτω και τα αμύγδαλα και ανακατεύω και πάλι ελαφριά.
  4. Μεταφέρω σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνω στους 180 βαθμούς για 45' περίπου.
  5. Όσο ετοιμάζεται το γλυκό βράζω το σιρόπι και αφήνω να κρυώσει. Περιχύνω μ'αυτό το γλυκό αμέσως μόλις βγει από το φούρνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συμβουλή για το σιρόπι (είναι καλύτερο να έχουν το γλυκό και το σιρόπι αντίθετες θερμοκρασίες όταν το περιχύνουμε) δεν είναι του βιβλίου, αλλά όλα μου τα σιροπιαστά τα κάνω έτσι και το σιρόπι απορροφάται τέλεια!

Σχετικές συνταγές

    73 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από strondio, 19-12-08  
    Ευχαρίστω πολύ!

    Τελεία. Τη συντάγη την κάνω κι εγώ χρόνια τώρα. Την είχα βρεί σε ένα παλιο βιβλίο της Χρύσας Παραδείση αλλά φέτος έχασα το βιβλίο :(

    Διόρθωση: Τα αμύγδαλα τα βάζεις στο μείγμα πριν το ψήσεις (μεταξύ 3~4). Έγω βάζω χοντροκομένα αμύγδαλα, όχι ολόκληρα αλλά ούτε ψύχα. Ρίχνω κα λίγα πάνω για φιγούρα.

    Προσθήκη: Άμα θες να το κανείς πιο φιγουρατζίδικο βάλτου σαντύγη.

    Μία δοσή σαντυγή είναι:
    125 ml σαντυγή αχτύπητη (κρέμα γάλακτος).
    3 κ.σ. ζάχαρη
    1 κ.γ. βανίλια
    φυστίκια τριμένα.

    Όταν ρουφίξει το συρόπι χτυπάμε τη σαντυγή ελαφρά. Δεν θέλουμε τη τη σαντυγή πολύ χτυπημένη. Να είναι ελαφριά. Την απλώνουμε στο ραβανί και ρίχνουμε πάνω τα φυστίκια ψιλοτριμένα.
    #
    Σχόλιο από ΑΣΠΑΣΙΑ, 15-1-09  
    ΩΡΑΙΟ ΕΓΙΝΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ 40 ΑΤΟΜΑ ΤΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ 3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΛΕΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΤΑΨΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΧΕΙ Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 15-1-09  
    Strondio ευχαριστώ για την ψήφο και για την πρόταση σερβιρίσματος!
    Ασπασία, αν έκανες τη συνταγή και σέρβιρε 10 ή 20 άτομα μου φαίνεται λογικό για τα 40 άτομα να κάνεις διπλή ή τριπλή δόση. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν ισχύει απλά ο διπλασιασμός/τριπλασιασμός των υλικών για να σου πετύχει. Εγώ για να είμαι σίγουρη θα έκανα απλά περισσότερα ταψιά.
    Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας βοηθήσει..!
    #
    Σχόλιο από DanaeAng, 7-2-09  
    πολύ καλή και η συμβουλή σου για το σιρόπι!
    Υ.Γ. πρόσθεσα καρύδα τριμμένη από πάνω ενώ ήταν ζεστό ακόμα...άρωμα!
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 19-2-09  
    Το έφτιαξα χτές και όλη μέρα τρώω!!!!! Καταπληκτικό γλυκό! Ευχαριστώ για τη συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 28-4-09  
    Ρηνιώ που το ψήνεις το γλυκό,στις αντιστάσεις η στον αέρα?
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 28-4-09  
    Καλημέρα Κάρμεν και χρόνια πολλά! Το γλυκό αυτό το ψήνω στον αέρα. Ελπίζω να σου αρέσει αν το δοκιμάσεις! Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 29-4-09  
    Χρόνια πολλά Ρηνιώ κι ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!!
    #
    Σχόλιο από Φραουλολιτσά, 13-6-09  
    Πολύ ωραίο γλυκό και απλό. Με υλικά που πάντα έχουμε σπίτι μας. Μας βγάζει ασπροπρόσωπες σε ξαφνικές μας επισκέψεις!!Το έφτιαξα και το σέρβιρα με παγωτό καϊμάκι και σιρόπι από γλυκό του κουταλιού κυδώνι.Άπαιχτο!!!
    #
    Σχόλιο από drunkenOgress, 12-7-09  
    Γειά σου Ρηνιώ, πολύ εύκολη η συνταγή σου και νόστιμη.
    Την έφτιαξα 2 φορές, τη πρώτη μου φάνηκε λίγη η δόση του σιροπιού, τη δεύτερη έφτιαξα παραπάνω και ήταν τέλεια. Επίσης αντί για λεμόνι έβαλα πορτοκάλι, είναι εξίσου τέλειο. :)
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 12-7-09  
    Χαίρομαι που σας αρέσει! Να είστε καλά που προτιμήσατε τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 12-7-09  
    Ααα κι εσείς που το φτιάχνετε (γιατί έχω καιρό εγώ...) στείλ'τε μου καμμιά φωτογραφία να σας καμαρώσω! ;)
    #
    Σχόλιο από amfitriti62, 24-8-09  
    Ητάν ευγευστο, δε λέω...
    Αλλά σαν να κριτσάνιζε λιγάκι οταν το μασούσες, σα να έχει κάτι μέσα...
    Παίζει να μην έκανα κάτι σωστά???
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 24-8-09  
    Χμμμ δεν ξέρω τί μπορεί να έφταιξε... Αν και έχω καιρό να το φτιάξω δε θυμάμαι κάτι τέτοιο ούτε μου το ανέφερε άλλος. Ίσως δε χτυπήθηκε καλά η ζάχαρη; Να ήταν το σιμιγδάλι; Τι να πω... Μπορείς να κάνεις άλλη μια δοκιμή για να σιγουρευτείς!
    Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια και χαίρομαι που το βρήκες εύγευστο :)
    #
    Σχόλιο από frix, 30-9-09  
    Εύκολο και τέλειο!! Όσες φορές το έχω φτιάξει "έφυγε" μέσα σε μια μέρα!
    #
    Σχόλιο από afrolekos, 16-10-09  
    το γλυκακι ειναι τελειο!!! εγω ομως εκανα λιγο περισσοτερο σιροπι,σχεδον τη διπλη δοση γιατι μας αρεσουν να ειναι αρκετα σιροπιαστα.Ευχαριστουμε για τη συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από lilouko91, 20-10-09  
    to eftia3a to gluko apla mou emeine olo to siropi katw katw.... mipws eprepe na to gurizw anapoda afou balw mia membrani gurw gurw?
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 20-10-09  
    Frix και Afrolekos ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και τις ψήφους!
    Lilouko91 δεν ξέρω τι μπορεί να σου πήγε στραβά δυστυχώς. Εμένα δε μου έχει συμβεί αυτό...μήπως έφτιαξες παραπάνω σιρόπι απ'όσο μπορούσε να απορροφήσει το γλυκό; Μήπως το έριξες όλο με τη μια; Θέλει σταδιακό σιρόπιασμα, κουταλιά κουταλιά να απορροφάει λίγο λίγο και μετά πάλι. Όσο για το αναποδογύρισμα, όχι δεν το κάνω ποτέ έτσι, δε χρειάζεται, δεν ξέρω καν αν γίνεται αφού έχει σιροπιαστεί το γλυκό είναι επίφοβο να διαλυθεί!
    Μπορείς να κάνεις άλλη μια προσπάθεια αν από γεύση σου φάνηκε καλό, αλλιώς δοκιμάζεις κάποια άλλη συνταγή που μπορεί να σε βολέψει περισσότερο :)
    #
    Σχόλιο από mpalou, 21-10-09  
    Να κάνω κάποιες ερωτήσεις πριν το φτιάξω... Μπορώ αντί για βούτυρο ελαιόλαδο; Κι αν ναι πόσο; Τι μέγεθος ταψί χρησιμοποιείς; Πάντως φαίνεται υπέροχο!!!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 21-10-09  
    Mpalou αν σκέφτεσαι το ελαιόλαδο επειδή προτιμάς φυτικά έναντι των ζωικών προϊόντων μη σε τρομάζει το "βούτυρο" που γράφω! Μπορείς κάλλιστα να βάλεις μαργαρίνη. Εγώ σε όλα μου τα γλυκά και φαγητά βάζω φυτικό βούτυρο! Τώρα αν θες ελαιόλαδο απαραίτητα δεν ξέρω την αναλογία δυστυχώς...
    Όσο για το ταψί, χρησιμοποιώ ένα στρογγυλό που πρέπει να είναι 30άρι!
    Καλή επιτυχία!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    61 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από strondio, 19-12-08  
    Ευχαρίστω πολύ!

    Τελεία. Τη συντάγη την κάνω κι εγώ χρόνια τώρα. Την είχα βρεί σε ένα παλιο βιβλίο της Χρύσας Παραδείση αλλά φέτος έχασα το βιβλίο :(

    Διόρθωση: Τα αμύγδαλα τα βάζεις στο μείγμα πριν το ψήσεις (μεταξύ 3~4). Έγω βάζω χοντροκομένα αμύγδαλα, όχι ολόκληρα αλλά ούτε ψύχα. Ρίχνω κα λίγα πάνω για φιγούρα.

    Προσθήκη: Άμα θες να το κανείς πιο φιγουρατζίδικο βάλτου σαντύγη.

    Μία δοσή σαντυγή είναι:
    125 ml σαντυγή αχτύπητη (κρέμα γάλακτος).
    3 κ.σ. ζάχαρη
    1 κ.γ. βανίλια
    φυστίκια τριμένα.

    Όταν ρουφίξει το συρόπι χτυπάμε τη σαντυγή ελαφρά. Δεν θέλουμε τη τη σαντυγή πολύ χτυπημένη. Να είναι ελαφριά. Την απλώνουμε στο ραβανί και ρίχνουμε πάνω τα φυστίκια ψιλοτριμένα.
    #
    Σχόλιο από ΑΣΠΑΣΙΑ, 15-1-09  
    ΩΡΑΙΟ ΕΓΙΝΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ 40 ΑΤΟΜΑ ΤΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ 3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΛΕΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΤΑΨΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΧΕΙ Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 15-1-09  
    Strondio ευχαριστώ για την ψήφο και για την πρόταση σερβιρίσματος!
    Ασπασία, αν έκανες τη συνταγή και σέρβιρε 10 ή 20 άτομα μου φαίνεται λογικό για τα 40 άτομα να κάνεις διπλή ή τριπλή δόση. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν ισχύει απλά ο διπλασιασμός/τριπλασιασμός των υλικών για να σου πετύχει. Εγώ για να είμαι σίγουρη θα έκανα απλά περισσότερα ταψιά.
    Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας βοηθήσει..!
    #
    Σχόλιο από DanaeAng, 7-2-09  
    πολύ καλή και η συμβουλή σου για το σιρόπι!
    Υ.Γ. πρόσθεσα καρύδα τριμμένη από πάνω ενώ ήταν ζεστό ακόμα...άρωμα!
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 19-2-09  
    Το έφτιαξα χτές και όλη μέρα τρώω!!!!! Καταπληκτικό γλυκό! Ευχαριστώ για τη συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 28-4-09  
    Ρηνιώ που το ψήνεις το γλυκό,στις αντιστάσεις η στον αέρα?
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 28-4-09  
    Καλημέρα Κάρμεν και χρόνια πολλά! Το γλυκό αυτό το ψήνω στον αέρα. Ελπίζω να σου αρέσει αν το δοκιμάσεις! Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 29-4-09  
    Χρόνια πολλά Ρηνιώ κι ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!!
    #
    Σχόλιο από Φραουλολιτσά, 13-6-09  
    Πολύ ωραίο γλυκό και απλό. Με υλικά που πάντα έχουμε σπίτι μας. Μας βγάζει ασπροπρόσωπες σε ξαφνικές μας επισκέψεις!!Το έφτιαξα και το σέρβιρα με παγωτό καϊμάκι και σιρόπι από γλυκό του κουταλιού κυδώνι.Άπαιχτο!!!
    #
    Σχόλιο από drunkenOgress, 12-7-09  
    Γειά σου Ρηνιώ, πολύ εύκολη η συνταγή σου και νόστιμη.
    Την έφτιαξα 2 φορές, τη πρώτη μου φάνηκε λίγη η δόση του σιροπιού, τη δεύτερη έφτιαξα παραπάνω και ήταν τέλεια. Επίσης αντί για λεμόνι έβαλα πορτοκάλι, είναι εξίσου τέλειο. :)
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 12-7-09  
    Χαίρομαι που σας αρέσει! Να είστε καλά που προτιμήσατε τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 12-7-09  
    Ααα κι εσείς που το φτιάχνετε (γιατί έχω καιρό εγώ...) στείλ'τε μου καμμιά φωτογραφία να σας καμαρώσω! ;)
    #
    Σχόλιο από amfitriti62, 24-8-09  
    Ητάν ευγευστο, δε λέω...
    Αλλά σαν να κριτσάνιζε λιγάκι οταν το μασούσες, σα να έχει κάτι μέσα...
    Παίζει να μην έκανα κάτι σωστά???
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 24-8-09  
    Χμμμ δεν ξέρω τί μπορεί να έφταιξε... Αν και έχω καιρό να το φτιάξω δε θυμάμαι κάτι τέτοιο ούτε μου το ανέφερε άλλος. Ίσως δε χτυπήθηκε καλά η ζάχαρη; Να ήταν το σιμιγδάλι; Τι να πω... Μπορείς να κάνεις άλλη μια δοκιμή για να σιγουρευτείς!
    Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια και χαίρομαι που το βρήκες εύγευστο :)
    #
    Σχόλιο από frix, 30-9-09  
    Εύκολο και τέλειο!! Όσες φορές το έχω φτιάξει "έφυγε" μέσα σε μια μέρα!
    #
    Σχόλιο από afrolekos, 16-10-09  
    το γλυκακι ειναι τελειο!!! εγω ομως εκανα λιγο περισσοτερο σιροπι,σχεδον τη διπλη δοση γιατι μας αρεσουν να ειναι αρκετα σιροπιαστα.Ευχαριστουμε για τη συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από lilouko91, 20-10-09  
    to eftia3a to gluko apla mou emeine olo to siropi katw katw.... mipws eprepe na to gurizw anapoda afou balw mia membrani gurw gurw?
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 20-10-09  
    Frix και Afrolekos ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και τις ψήφους!
    Lilouko91 δεν ξέρω τι μπορεί να σου πήγε στραβά δυστυχώς. Εμένα δε μου έχει συμβεί αυτό...μήπως έφτιαξες παραπάνω σιρόπι απ'όσο μπορούσε να απορροφήσει το γλυκό; Μήπως το έριξες όλο με τη μια; Θέλει σταδιακό σιρόπιασμα, κουταλιά κουταλιά να απορροφάει λίγο λίγο και μετά πάλι. Όσο για το αναποδογύρισμα, όχι δεν το κάνω ποτέ έτσι, δε χρειάζεται, δεν ξέρω καν αν γίνεται αφού έχει σιροπιαστεί το γλυκό είναι επίφοβο να διαλυθεί!
    Μπορείς να κάνεις άλλη μια προσπάθεια αν από γεύση σου φάνηκε καλό, αλλιώς δοκιμάζεις κάποια άλλη συνταγή που μπορεί να σε βολέψει περισσότερο :)
    #
    Σχόλιο από mpalou, 21-10-09  
    Να κάνω κάποιες ερωτήσεις πριν το φτιάξω... Μπορώ αντί για βούτυρο ελαιόλαδο; Κι αν ναι πόσο; Τι μέγεθος ταψί χρησιμοποιείς; Πάντως φαίνεται υπέροχο!!!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 21-10-09  
    Mpalou αν σκέφτεσαι το ελαιόλαδο επειδή προτιμάς φυτικά έναντι των ζωικών προϊόντων μη σε τρομάζει το "βούτυρο" που γράφω! Μπορείς κάλλιστα να βάλεις μαργαρίνη. Εγώ σε όλα μου τα γλυκά και φαγητά βάζω φυτικό βούτυρο! Τώρα αν θες ελαιόλαδο απαραίτητα δεν ξέρω την αναλογία δυστυχώς...
    Όσο για το ταψί, χρησιμοποιώ ένα στρογγυλό που πρέπει να είναι 30άρι!
    Καλή επιτυχία!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    10 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από kikolady, 9-9-10  
    τα αμυγδαλα δεν αναφερονται πουθενα!ποτε τα προσθετουμε?
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 9-9-10  
    Σωστή παρατήρηση! Τα αμύγδαλα τα προσθέτουμε πριν βάλουμε το γλυκό στο ταψί για φούρνο. Και ανακατεύουμε απαλά. Αν το φτιάξεις καλή τύχη, ελπίζω να σου αρέσει!
    #
    Σχόλιο από fotini68, 19-11-11  
    τελεια συνταγη και πανευκολη!!.απο καιρο ηθελα να κανω ρεβανι,αλλα φοβομουν το αποτελεσμα.η οικογενεια μου το εφαγε με μεγαλη ευχαριστηση.ευχαριστω πολυ.

    #
    Σχόλιο από zelda887, 3-1-12  
    Μπορεί κάποιος από όσους το έφτιαξαν να πει με σιγουριά τη διάμετρο;; Θέλω να το φτιάξω σήμερα και θέλω να είμαι σίγουρη!
    #
    Σχόλιο από zelda887, 3-1-12  
    Τελικά το έφτιαξα σε ορθογώνιο ταψάκι 35 x 25 εκ... και ήταν παταγώδης η αποτυχία...δεν φούσκωσε πάνω από 1 εκ...προφανώς κάτι δεν έκανα σωστά...μήπως το ''Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτω τους κρόκους και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτω το ξύσμα και το αλέυρι εναλλάξ με το γάλα....'', εννοούσε ''χτυπάω στο χέρι'';; Γιατί εγώ χτύπησα τα υλικά στο μίξερ και μετά αφού χτύπησα τη μαρέγκα στο χέρι με σύρμα, την έριξα στο μίγμα και ανακάτεψα;; Υπάρχει περίπτωση να έφταιξε αυτό;;
    Επίσης....το αλεύρι απλό ή αυτό που φουσκώνει;; Και σιμιγδάλι ψιλό ή χοντρό;;


    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 5-1-12  
    Εγώ χτυπάω στο μίξερ χωριστά το μίγμα του βουτύρου και χωριστά στο μίξερ τη μαρέγκα. Μετά ενσωματώνω απαλά με τη σπάτουλα τη μαρέγκα στο πρώτο μίγμα. Ίσως εκεί έγινε το μπέρδεμα. Ή έφταιγε το μέγεθος του ταψιού, δεν μπορώ να σκεφτώ πόσο ήταν το ταψί σου, εμένα είναι στρογγυλό περίπου 28-30 εκατοστά.
    #
    Σχόλιο από soula83, 14-2-12  
    ΑΥΤΗ Η ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΙ ΤΑΨΑΚΙ ΕΙΝΑΙ?
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-2-12  
    soula83, αν δεις λίγο πιο πάνω, η Ρηνιώ έχει ήδη απαντήσει τηνν ερώτηση. Για 28αρι ταψάκι είναι η δόση!
    #
    Σχόλιο από eliza04, 15-5-13  
    Έπειδη θέλω πολυ να το φτιάξω τι σιμιγδαλι χρησιμοποιήσεις; Διάβασα όλα τα σχόλια έχει γίνει ξανά η ερώτηση αλλα δεν απαντήθηκε.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 15-5-13  
    Σιμιγδάλι ψιλό βάζω! Καλή επιτυχία!

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 28-7-10  
    Αντί για ξύσμα λεμονιού, δοκιμάστε λίγη κοπανισμένη μαστίχα μέσα, απίθανο άρωμα! Προσοχή, λίγη όμως γιατί μετά κάθεται στο λαιμό! Χθες που το ξαναέφτιαξα, έβαλα μαστίχα στη ζύμη και κανελλογαρύφαλλο στο σιρόπι. Μιαμμμ!
    #
    Σχόλιο από MariaEm., 22-12-12  
    Μολις το έκανα και εγώ και είναι η πρώτη φορά που μου πέτυχε σιροπιαστό γλυκό!! * Έκανα και μια παραλλαγή και έβαλα αντι για ενα φλυτζανι γάλα, μισό γαλα και μισό γιαούρτι. Εγώ δεν ειμαι τόσο φαν των σιροπιαστών αλλά όσοι το δοκίμασαν ζεστό ακόμη λένε ότι ειναι πολύ νοστημο! Ευχαριστώ πολύ :)

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκα
    Ένα βιβλίο 42 αγαπημένων συνταγών, του/της delphinakigr
    Σερμπέτια
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της Kimwlos
    Σιροπιαστά
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της Anthoula_S
    Σιροπιαστά
    Ένα βιβλίο 54 αγαπημένων συνταγών, του/της Kristallenia1
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της mmariam