Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
Ολλανδία,

Από το βιβλίο μαγειρικής της Χρύσας Παραδείση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συμβουλή για το σιρόπι (είναι καλύτερο να έχουν το γλυκό και το σιρόπι αντίθετες θερμοκρασίες όταν το περιχύνουμε) δεν είναι του βιβλίου, αλλά όλα μου τα σιροπιαστά τα κάνω έτσι και το σιρόπι απορροφάται τέλεια!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 1 φλ. αλεύρι
  2. 3 κ.γλ. baking powder
  3. 1/2 φλ. βούτυρο
  4. 1 φλ. ζάχαρη
  5. 3 αυγά χωρισμένα
  6. ξύσμα λεμονιού
  7. 1 φλ. γάλα
  8. 1/2 φλ. αμύγδαλα
  9. ΣΙΡΟΠΙ
  10. 1,5 φλ. νερό
  11. 1,5 φλ. ζάχαρη
  12. χυμό μισού λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αναμιγνύω το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το baking powder.

  2. 2

    Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτω τους κρόκους και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτω το ξύσμα και το αλέυρι εναλλάξ με το γάλα.

  3. 3

    Χτυπάω τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι σε μαρέγκα και την προσθέτω στο χυλό. Ανακατεύω ελαφρά. Προσθέτω και τα αμύγδαλα και ανακατεύω και πάλι ελαφριά.

  4. 4

    Μεταφέρω σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνω στους 180 βαθμούς για 45' περίπου.

  5. 5

    Όσο ετοιμάζεται το γλυκό βράζω το σιρόπι και αφήνω να κρυώσει. Περιχύνω μ'αυτό το γλυκό αμέσως μόλις βγει από το φούρνο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (73)

Από

Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
στις
Ολλανδία,
Kitchen-addict τα τελευταία χρόνια! Αυτό τα λέει όλα νομίζω! Μπορεί να έχω χίλια δυο άλλα πράγματα να ασχοληθώ, πάντα είμαι πρόθυμη να ετοιμάσω ένα γλυκό (τους έχω αδυναμία!!!) ή ένα ωραιότατο παραδοσιακό ή πιο...πειραγμένο πιάτο-πάντα ακολουθώντας πειράματα που έχουν δοκιμάσει άλλοι πρώτα, δεν έχω φτάσει σ'αυτό το επίπεδο αυτοπεποίθησης στην κουζίναPPΣτο site αυτό δεν έχω βρει μόνο τις καλύτερες μαγείρισσες, αλλά και τις πιο πρόθυμες να βοηθήσουν τις νέες στο...άθλημα, καθώς και μια γλυκύτατη παρέα να περνάει πιο εποικοδομητικά η ώρα που κολλάω στο pc!
Δες περισσότερα