Ρεβανί το κλασικό
Από το βιβλίο μαγειρικής της Χρύσας Παραδείση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συμβουλή για το σιρόπι (είναι καλύτερο να έχουν το γλυκό και το σιρόπι αντίθετες θερμοκρασίες όταν το περιχύνουμε) δεν είναι του βιβλίου, αλλά όλα μου τα σιροπιαστά τα κάνω έτσι και το σιρόπι απορροφάται τέλεια!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αναμιγνύω το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το baking powder.
-
2
Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτω τους κρόκους και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτω το ξύσμα και το αλέυρι εναλλάξ με το γάλα.
-
3
Χτυπάω τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι σε μαρέγκα και την προσθέτω στο χυλό. Ανακατεύω ελαφρά. Προσθέτω και τα αμύγδαλα και ανακατεύω και πάλι ελαφριά.
-
4
Μεταφέρω σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνω στους 180 βαθμούς για 45' περίπου.
-
5
Όσο ετοιμάζεται το γλυκό βράζω το σιρόπι και αφήνω να κρυώσει. Περιχύνω μ'αυτό το γλυκό αμέσως μόλις βγει από το φούρνο.
Σχόλια (73)