Ρεβανί



Συνταγή από:

χρηστος αλεξα

4 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψίλο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 13 αυγά
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1 πορτοκάλι
Σιρόπι
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 2 λίτρα νέρο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτύπαμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλέυρι, τη βανίλια, το μπείκιν, το χυμο και το ξύσμα απο το πορτοκάλι.
  2. Σε ενα στρόγγυλο τάψι 28 εκ αλείφουμε με βούτηρο ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
  3. Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη μαζι με το νερό για 3 λεπτα.
  4. Μόλις βγάλουμε το ρεβανί απο το φούρνο το αφήνουμε να κρυώση και το κόβουμε, μετα το σιροπιάζουμε με καυτό σιροπι.

Σχετικές συνταγές

Ραβανί πορτοκάλι Ραβανί πορτοκάλι
4.6667
       
       
(3)
Ραβανί Σαλονικιό Ραβανί Σαλονικιό
3.6667
       
       
(3)
Ρεβανι Βέροιας το τρομερό Ρεβανι Βέροιας το τρομερό
2.4348
       
       
(23)
Ρεβανί Βεροιας Ρεβανί Βεροιας
3.8571
       
       
(7)
Ραβανί με ροδάκινο Ραβανί με ροδάκινο
4.5
       
       
(2)
Ρεβανί της γιαγιάς μου Ρεβανί της γιαγιάς μου
5
       
       
(2)

    3 Όλα

    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 28-8-09  
    Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτή η συνταγή είναι επαγγελματική,γιατί οι ποσότητες μου φαίνονται αρκετά μεγάλες ή κάνω λάθος;
    #
    Σχόλιο από χρηστος αλεξα, 2-9-09  
    #
    Σχόλιο από e-xotiko, 2-5-10  
    13 αυγα ???? δεν ειναι παρα πολλα?

    3 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 28-8-09  
    Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτή η συνταγή είναι επαγγελματική,γιατί οι ποσότητες μου φαίνονται αρκετά μεγάλες ή κάνω λάθος;
    #
    Σχόλιο από χρηστος αλεξα, 2-9-09  
    #
    Σχόλιο από e-xotiko, 2-5-10  
    13 αυγα ???? δεν ειναι παρα πολλα?

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Σιροπιαστά
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της Anthoula_S