Ρεβανί



Συνταγή από:

χρηστος αλεξα

4 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψίλο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 13 αυγά
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1 πορτοκάλι
Σιρόπι
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 2 λίτρα νέρο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ραβανί - Σάμαλι
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτύπαμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλέυρι, τη βανίλια, το μπείκιν, το χυμο και το ξύσμα απο το πορτοκάλι.
  2. Σε ενα στρόγγυλο τάψι 28 εκ αλείφουμε με βούτηρο ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
  3. Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη μαζι με το νερό για 3 λεπτα.
  4. Μόλις βγάλουμε το ρεβανί απο το φούρνο το αφήνουμε να κρυώση και το κόβουμε, μετα το σιροπιάζουμε με καυτό σιροπι.

Σχετικές συνταγές

Λαδορεβανί Λαδορεβανί
4.8
       
       
(10)
Ρεβανί της γιαγιάς μου Ρεβανί της γιαγιάς μου
5
       
       
(3)
Ραβανί απο το Γαλαξίδι Ραβανί απο το Γαλαξίδι
5
       
       
(4)
Ραβανί της dimzoozoo Ραβανί της dimzoozoo
4.8468
       
       
(124)
Ρεβανί Βεροιας Ρεβανί Βεροιας
4
       
       
(8)
Ραβανί 2 Ραβανί 2
5
       
       
(1)
Ραβανί το θεϊκό με ούζο Ραβανί το θεϊκό με ούζο
4
       
       
(1)
Ρεβανί (τύπου Βεροίας) Ρεβανί (τύπου Βεροίας)
4.8571
       
       
(7)

    3 Όλα

    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 29-8-09  
    Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτή η συνταγή είναι επαγγελματική,γιατί οι ποσότητες μου φαίνονται αρκετά μεγάλες ή κάνω λάθος;
    #
    Σχόλιο από χρηστος αλεξα, 3-9-09  
    #
    Σχόλιο από e-xotiko, 2-5-10  
    13 αυγα ???? δεν ειναι παρα πολλα?

    3 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 29-8-09  
    Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτή η συνταγή είναι επαγγελματική,γιατί οι ποσότητες μου φαίνονται αρκετά μεγάλες ή κάνω λάθος;
    #
    Σχόλιο από χρηστος αλεξα, 3-9-09  
    #
    Σχόλιο από e-xotiko, 2-5-10  
    13 αυγα ???? δεν ειναι παρα πολλα?

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Σιροπιαστά
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της Anthoula_S