Ρεβύθια φούρνου με μακαρονάκι
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φαγητό είναι δικής μου έμπνευσης όταν μια μέρα που μαγείρευα ρεβύθια διαπίστωσα οτι ήταν λιγοστά και έπρεπε κάπως να αυξήσω την ποσότητα στις μερίδες! Μπαχαρικά κι άλλα μυρωδικά προσαρμόζονται ανάλογα με τα γούστα.
Υλικά
-
2 φλυτζάνια βρασμένα ρεβύθια
-
1 φλυτζάνι απο το νερό που έβρασαν τα ρεβύθια
-
1 φλυτζάνι μακαρονάκι κοφτό
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
1-2 σκελίδες σκόρδο
-
1 και 1/2 κουτί χυμό ντομάτας
-
1 πιπεριά κόκκινη
-
1 χούφτα λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
-
1 δαφνόφυλλο
-
1 κ.σ μείγμα για κοτόπουλο
-
1 κ.γ ρίγανη
-
1 κ.γ θυμάρι
-
Αλάτι, πιπέρι και γλυκιά πάπρικα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε, βράζουμε τα ρεβύθια τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλυτζάνι απο τον ζωμό τους
-
2
Σε ενα κατσαρολάκι ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο λιωμένο.Προσθέτουμε και την πιπεριά ψιλοκομμένη.
-
3
Αφού μαραθούν τα λαχανικά προσθέτουμε και τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι,πάπρικα, όλα τα μπαχαρικά και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει για 20 περίπου λεπτά.
-
4
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200.
-
5
Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη.
-
6
Μεταφέρουμε τα βρασμένα ρεβύθια σε μία γάστρα.
-
7
Ρίχνουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε να παει παντου.
-
8
Τώρα ήρθε η ώρα να προσθέσουμε και τα μακαρονάκια, ωμά εννοείται.
-
9
Υπολογίζουμε το νερό που χρειάζονται και προσθέτουμε απο τον ζωμό που ειχαμε κρατήσει. Πρεπει να υπάρχει ζουμάκι αρκετό να τα σκεπάζει για να βράσουν τα μακαρόνάκια.Προσθέτουμε και λίγο νερό αν δούμε οτι χρειάζεται.
-
10
Ανακατεύουμε γι άλλη μια φορά να απλωθούν ομοιόμορφα τα υλικά στη γάστρα.
-
11
Ψήνουμε με σκεπασμένο καπάκι για 30 λεπτά το πολύ. Στο τέλος ανοίγουμε το καπάκι για να πιάσει το φαγητό λίγη κρούστα. Καλη επιτυχία!
Σχόλια (7)