κύρια φωτογραφία συνταγής Ρεβύθια με λουκάνικο χωριάτικο
Σίντυ30
Σίντυ30 @cindyadam45

Υπέροχη γεύση και μυρωδιά!! Τρελαινόμαστε γι'αυτά τα ρεβύθια. Κάντε το και θα με θυμηθείτε...

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την κάνω αρκετά χρόνια τώρα και αν θυμάμαι καλά την είδα σε ένα περιοδικό μαγειρικής.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

55 Minutes
  1. 500 γρ. ρεβύθια
  2. 1 κρεμμύδι
  3. 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια ή 4 ώριμες ντομάτες
  4. 1-2 λουκάνικα χωριάτικα
  5. ελαιόλαδο
  6. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό να φουσκώσουν.

  2. 2

    Την επόμενη μέρα, τα στραγγίζουμε και τα τσιγαρίζουμε με το λάδι και το κρεμμύδι.

  3. 3

    Προσθέτουμε αλεσμένες τις ντομάτες ή το κουτί τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και νερό να σκεπαστούν τα ρεβύθια και τα αφήνουμε να ψηθούν και να δέσει η σάλτσα.

  4. 4

    Εντωμεταξύ, κόβουμε σε ροδέλες το λουκάνικο και τις βάζουμε σε τεφάλ τηγάνι χωρίς λάδι και τις ροδίζουμε κι από τις δύο πλευρές.

  5. 5

    Ρίχνουμε τα λουκάνικα 10 λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

ΑΡΓΥΡΗ
ΑΡΓΥΡΗ @argyri1968
Πεντανόστιμη συνταγή, πραγματικά η καλύτερη εκδοχή ρεβυθιών. Το μόνο που έκανα διαφορετικό ήταν να το βάλω και λίγο στο φούρνο για να \'ξεροψηθεί\' λίγο..

Από

Σίντυ30
Σίντυ30 @cindyadam45
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα