Ρεβύθια με μπάμιες κοκκινιστά
Η συνταγή είναι του Γ. Γκελντή! Μια συνταγή πεντανόστιμη για να φτιάξουμε τα ρεβύθια μας! Δοκιμάστε την θα σας αρέσει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αλλάζουν γεύση τα ρεβύθια μας και τρώγονται ακόμη και από όσους δεν τους αρέσουν. Τα φτιάχνω τακτικά και σε παραλλαγή, ρεβύθια με κριθαράκι μέτριο!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουσκεύουμε από το βράδυ τα ρεβύθια. Την επόμενη μέρα τα ρίχνουμε σε βραστό νερό, βράζοντας 10 λεπτά και τα σουρώνουμε καλά.
-
2
Βάζουμε τις μπάμιες σε μπολ με νερό και ξύδι.
-
3
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια με το σκόρδο, προσθέτουμε τα ρεβύθια, τον χυμό ή τα ντοματάκια και τα 600 ml νερό. Σιγοβράζουμε 45' με 1 ώρα, συμπληρώνοντας λίγο νερό αν χρειαστεί.
-
4
Σουρώνουμε τις μπάμιες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα, όταν τα ρεβύθια έχουν μαλακώσει.
-
5
Τα αφήνουμε να βράσουν 30 λεπτά περίπου, όλα μαζί και να χυλώσει η σάλτσα τους.
Σχόλια (5)