ATHENS_SM
ATHENS_SM @cook_8467231

Στην οικογένειά μου έτσι μαγειρεύαμε τα ρεβύθια όλοι, αλλά όταν παντρεύτηκα έμαθα και την «έκδοση» ρεβύθια σούπα με αλευράκι για να χυλώνει το ζουμί. Η δική μου συνταγή δεν φτιάχνει σούπα, αλλά αφήνει τα ρεβύθια με το λαδάκι τους και η γεύση που παίρνουν ταιριάζει με συνοδεία πιλαφιού και -γιατί όχι?- γιαουρτιού, χωρίς το τελευταίο να αποτελεί «αναπόσπαστο κομμάτι» του πιάτου. Θεωρώ την συνταγή (ουσιαστικά δεν τη θεωρώ μόνο, είναι κιόλας) πολύ απλή αλλά μια και δεν υπάρχει στο site, θα σας την δώσω. Μπορεί σε κάποιον να αρέσουν περισσότερο τα ρεβύθια έτσι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όπως βλέπετε στα υλικά, δεν αναφέρω το ρύζι γιατί απλά δεν ανακατεύεται με τα ρεβύθια αλλά σερβίρεται ως απαραίτητη γαρνιτούρα. Κάνετε ένα απλό πιλάφι όπως σας αρέσει (π.χ. ζεσταίνετε στην κατσαρόλα 50-70 γρ. μινερβίνη, τσιγαρίζεται ελαφρώς σε αυτό 1 ποτ. νερού ρύζι, προσθέτετε και 2 ποτ.νερού νερό, επίσης εάν σας αρέσει διαλύετε μέσα 1/3 κύβο maggi γεύση κοτόπουλο και αφήνετε να σιγοβράζει μέχρι να πιει το ρύζι το νερό του. Δοκιμάζετε και προσθέτετε όσο αλάτι χρειάζεται) και συνοδεύετε τα ρεβυθάκια που θα φτιάξετε.Μην ανησυχείτε για το αν θα καταλάβετε πότε ακριβώς είναι έτοιμο το φαΐ. Αυτό που βλέπετε αρχικά στην κατσαρόλα αλλάζει τελείως μορφή. Δείτε και τις φωτογραφίες μου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

90 Minutes
3-4 μερίδες
  1. 250 γραμ. ρεβύθια
  2. 1 κ.γ. σόδα φαγητού
  3. 1 μέτριου μεγέθους κρεμμύδι
  4. 1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  5. Νερό περίπου 1-1 ½ ποτήρι του νερού (αυτό είναι σχετικό, το θέμα είναι να ψηθούν τα ρεβύθια και να μείνουν με το λάδι τους)
  6. Αλατάκι, πιπεράκι
  7.  1/2κ.γ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τα ρεβύθια τα βάζω σε ένα μπολ με νερό κι 1κ.γ. σόδα από το προηγούμενο βράδυ να φουσκώσουν.

  2. 2

    Όταν ξεκινήσω να τα φτιάχνω, τα σουρώνω πρώτα και τα ξεπλένω καλά.

  3. 3

    Γεμίζω ένα κατσαρολάκι με νερό και τα αφήνω να βράσουν κανα μισάωρο.

  4. 4

    Μετά ρίχνω αυτό το νερό και ξαναβάζω τα ρεβύθια στην κατσαρόλα μαζί μ’ένα κρεμμυδάκι τριμμένο, το λάδι που σας είπα, το νερό, τη ζάχαρη και λίγο πιπεράκι-το αλάτι το αφήνουμε για το τέλος γιατί αν το ρίξουμε από τώρα δεν θα αφήσει τα ρεβύθια να μαλακώσουν-.

  5. 5

    Τα βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιουν το νερό τους και να μείνουν με το λάδι τους και προς το τέλος συμπληρώνω το αλάτι και δοκιμάζω να δω αν επαρκεί.(φυσικά, σε περίπτωση που το ρεβύθι είναι πολύ σκληρό και δεν έχει ψηθεί, συμπληρώνω νερό και αναμένω…)

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

Σουλτάνα
Σουλτάνα @cook_8463724
Εγω το ρυζι το ανακατευω με τα ρεβυθια γιατι μας αρεσει περισοτερο

Από

ATHENS_SM
ATHENS_SM @cook_8467231
στις