κύρια φωτογραφία συνταγής Ρεβύθια πανεύκολα και χυλωμένα

Ρεβύθια πανεύκολα και χυλωμένα

shiawase
shiawase @shiawase
,

Η κλασική ρεβυθόσουπα πανεύκολη, με λίγα υλικά και ένα μυστικό της γιαγιάς μου για να χυλώνει πάντα η σουπίτσα τους.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η γιαγιά μου πάντα έλεγε πως τα ρεβύθια δεν χυλώνουν άμα δεν τους βάλεις μαζί και λίγα φασόλια. Έτσι και πιο γρήγορα βράζουν και η σούπα τους δεν είναι σκέτο νερό. Και κάτι ακόμηνα μην βιάζεστε και να τα βράζετε αργά. Καλή η χύτρα αλλά μια ρεβυθόσουπα που έχει βράσει αργά-αργά δεν συγκρίνεται με τίποτα! Καλή όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

Τουλάχιστον 4 άτομα.
  1. 1/2 κιλό ρεβύθια
  2. 1 χούφτα φασόλια
  3. 2 μεγάλες ντομάτες στον τρίφτη
  4. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  6. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Από το προηγούμενο βράδυ αφού πλύνουμε τα ρεβύθια μαζί με λίγα φασόλια τα βάζουμε να φουσκώσουν σε ΧΛΙΑΡΟ νερό με αλάτι.

  2. 2

    Το επόμενο πρωί τα στραγγίζουμε και τα ξαναπλένουμε.

  3. 3

    Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με κρύο νερό να τα ξεπερνάει κατά δύο περίπου δάχτυλα.

  4. 4

    Όταν αρχίζουν να βγάζουν αφρούς τα ξαφρίζουμε.

  5. 5

    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν.

  6. 6

    Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.

  7. 7

    Όταν γίνει το σβήνουμε και το αφήνουμε πάνω στη σβησμένη εστία μέχρι να σταματήσει να βράζει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

shiawase
shiawase @shiawase
στις
,
Με λένε Χαρά, έχω σπουδάσει δασκάλα και με έχει συνεπάρει ο υπέροχος κόσμος της μαγειρικής. Οι ώρες που περνάω στην κουζίνα αυξάνονται συνεχώς προσφέροντάς μου μια απολαυστική αίσθηση δημιουργίας. Στο συγκεκριμένο site βρήκα την οργάνωση και την αξιοπιστία που έψαχνα ώστε να μάθω νέες συνταγές, να εμπλουτίσω όσες ήδη ήξερα αλλά και να δημιουργήσω δικές μου.
Δες περισσότερα