Ρεβύθια πανεύκολα και χυλωμένα
Η κλασική ρεβυθόσουπα πανεύκολη, με λίγα υλικά και ένα μυστικό της γιαγιάς μου για να χυλώνει πάντα η σουπίτσα τους.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η γιαγιά μου πάντα έλεγε πως τα ρεβύθια δεν χυλώνουν άμα δεν τους βάλεις μαζί και λίγα φασόλια. Έτσι και πιο γρήγορα βράζουν και η σούπα τους δεν είναι σκέτο νερό. Και κάτι ακόμηνα μην βιάζεστε και να τα βράζετε αργά. Καλή η χύτρα αλλά μια ρεβυθόσουπα που έχει βράσει αργά-αργά δεν συγκρίνεται με τίποτα! Καλή όρεξη!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Από το προηγούμενο βράδυ αφού πλύνουμε τα ρεβύθια μαζί με λίγα φασόλια τα βάζουμε να φουσκώσουν σε ΧΛΙΑΡΟ νερό με αλάτι.
-
2
Το επόμενο πρωί τα στραγγίζουμε και τα ξαναπλένουμε.
-
3
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με κρύο νερό να τα ξεπερνάει κατά δύο περίπου δάχτυλα.
-
4
Όταν αρχίζουν να βγάζουν αφρούς τα ξαφρίζουμε.
-
5
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν.
-
6
Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
-
7
Όταν γίνει το σβήνουμε και το αφήνουμε πάνω στη σβησμένη εστία μέχρι να σταματήσει να βράζει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)