Ρεβύθια σούπα με κρόκο Κοζάνης
Μια μυρωδάτη συνταγή για ρεβύθια σούπα με ρόφημα κρόκου Κοζάνης.
Υλικά
-
500 g ρεβίθια
-
3 L νερό για το μαγείρεμα
-
600 g ξεφλουδισμένα και τριμμένα κρεμμύδια
-
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
-
250 mL ελαιόλαδο
-
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι τριμμένο
-
2 φύλλα δάφνης
-
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
-
1 φακελάκι από Βιολογικό αφέψημα με κρόκο Κοζάνης και καρυκεύματα (άσπρη - μπορντό συσκευασία)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε 6- 8 ώρες σε νερό.
-
2
Σε ψηλή κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβίθια με 3 L νερό και αφήνουμε να βράσουν σε υψηλή θερμοκρασία με ακάλυπτη κατσαρόλα. Με τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε τον «άσπρο αφρό» που δημιουργείται.
-
3
Αφού πάψει να δημιουργείται αφρός, καλύπτουμε την κατσαρόλα, μειώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τα ρεβίθια να σιγοβράσουν για 1 ώρα.
-
4
Προσθέτουμε το αφέψημα (σχίζουμε το φακελάκι και παίρνουμε το περιεχόμενο) και όλα τα υπόλοιπα υλικά, καλύπτουμε την κατσαρόλα και αν διακοπεί ο βρασμός, αυξάνουμε τη θερμοκρασία. Όταν το φαγητό αρχίσει πάλι να βράζει μειώνουμε τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά ακόμη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)