πατσιλινάκου
πατσιλινάκου @cook_8450522

Μια μυρωδάτη συνταγή για ρεβύθια σούπα με ρόφημα κρόκου Κοζάνης.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 μερίδες
  1. 3 L νερό για το μαγείρεμα
  2. 600 g ξεφλουδισμένα και τριμμένα κρεμμύδια
  3. 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  4. 250 mL ελαιόλαδο
  5. 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  6. 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι τριμμένο
  7. 2 φύλλα δάφνης
  8. 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  9. 1 φακελάκι από Βιολογικό αφέψημα με κρόκο Κοζάνης και καρυκεύματα (άσπρη - μπορντό συσκευασία)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε 6- 8 ώρες σε νερό.

  2. 2

    Σε ψηλή κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβίθια με 3 L νερό και αφήνουμε να βράσουν σε υψηλή θερμοκρασία με ακάλυπτη κατσαρόλα. Με τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε τον «άσπρο αφρό» που δημιουργείται.

  3. 3

    Αφού πάψει να δημιουργείται αφρός, καλύπτουμε την κατσαρόλα, μειώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τα ρεβίθια να σιγοβράσουν για 1 ώρα.

  4. 4

    Προσθέτουμε το αφέψημα (σχίζουμε το φακελάκι και παίρνουμε το περιεχόμενο) και όλα τα υπόλοιπα υλικά, καλύπτουμε την κατσαρόλα και αν διακοπεί ο βρασμός, αυξάνουμε τη θερμοκρασία. Όταν το φαγητό αρχίσει πάλι να βράζει μειώνουμε τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά ακόμη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

lolalola
lolalola @renata_1985
Ειναι η καλύτερη συνταγη που εχω δοκιμάση για ρεβύθια.Ευχαριστούμε πολυ που την ανεβάσατε.Τα πιρουνάκια ειναι λίγα.Πρώτη φορα στο σπίτι εφαγαν τα ρεβύθια χωρίς γκρινιες.

Από

πατσιλινάκου
στις