κύρια φωτογραφία συνταγής Ρεβύθια στο φούρνο με λαχανικά
KristineS
KristineS @cook_8451507
,ΕΛΛΑΔΑ

Συνταγή δικής μου έμπνευσης από συνδιασμό δύο διαφορετικών συνταγών, που άρεσε πολύ. Περιμένω τις παρατηρήσεις σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν χρησιμοποιήσετε αποφλοιωμένα ρεβύθια δεν χρειάζετε να τα μουλιάσετε και θέλουν και λιγότερο χρόνο στο βράσιμο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

180 Minutes
4 άτομα
  1. 2 1/2 φλ. ρεβίθια
  2. 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  3. 2 φλ. κρεμμύδι κομμένο σε καρέ
  4. 2 μεγάλα καρότα σε καρέ
  5. 1/2 φλ. κόκκινη πιπεριά σε καρέ
  6. 1/2 φλ. πράσινη πιπεριά σε καρέ
  7. 1-2 κ.γ μπούκοβο
  8. 1 1/2 φλ. ή περισσότερο, ζωμό κότα
  9. 1 κομμάτι, 20 περίπου εκατοστά, φλούδα πορτοκάλι φρέσκια ή ξερή
  10. 1 φλ. σέλερυ κομμένο σε φέτες
  11. 1/2 φλ. ή όσο θέλετε χυμό λεμόνι
  12. 1 ματσάκι δενδρολίβανο
  13. Αλάτι / Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 15 ώρες τουλάχιστον, αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές.

  2. 2

    Βράζουμε σε άφθονο νερό για 2 ώρες τα ρεβίθια, μαζί με ένα ματσάκι δενδρολίβανο το οποίο έχουμε τυλίξει σε αποστειρωμένη γάζα για να μην διαλυθεί κατά το βράσιμο.

  3. 3

    Αφαιρούμε την γάζα και στραγγίζουμε τα ρεβίθια.

  4. 4

    Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σέλερυ και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν.

  5. 5

    Ρίχνουμε το μπούκοβο, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ζωμό και το πορτοκάλι.

  6. 6

    Βάζουμε τα ρεβίθια στο πήλινο και περιχύνουμε με τα λαχανικά και το ζωμό.

  7. 7

    Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

  8. 8

    Ψήνουμε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Barbara
Barbara @cook_8475804
ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!! Να συμπληρωσω οτι επιπλεον εβαλα 1 κουταλια σουπας μελι, χυμο πορτοκαλιου και ανηθο. Δεν εβαλα το ζωμο. Το δεντρολιβανο του παει απιστευτα!!!! Το σελερυ επισης!!!!! Ευχαριστωω!!!! Ετσι θα τα φτιαχνω στο εξης!!!!

Από

KristineS
KristineS @cook_8451507
στις
,ΕΛΛΑΔΑ