Ρεβύθια στο πήλινο

Bαθμολογία: 4.8431
       
 
102 ψήφοι
MAGEIRISSA, 29.08.08

Περιγραφή

Έτσι τα τρώμε εμείς τα ρεβύθια. Αφιερωμένα στη μικρή πίπη.

Ρεβύθια στο πήλινο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ - 300 γρ. ρεβύθια (εγώ παίρνω τα αποφλοιωμένα)
  • 1 μεγάλο κρεμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2-3 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά σε κομματάκια
  • 1-2 καυτερές πιπεριές (προαιρετικά)
  • μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι
  • λάδι

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε τα ρεβύθια, από το προηγούμενο βράδυ, στο νερό να φουσκώσουν. Το νερό να τα σκεπάζει.
  2. Την άλλη μέρα, τα βράζουμε στη χύτρα περίπου 10 λεπτά και τα σουρώνουμε. Αν έχουμε βάλει ρεβύθια με το φλοιό τους, τα τρίβουμε να φύγει όσο γίνεται.
  3. Τσιγαρίζουμε το κρεμύδι, με την πιπεριά, για λίγο ρίχνουμε και το σκορδάκι, μαζί και το καρότο. Σβήνουμε με τη ντομάτα, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και τ'αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις. Προς το τέλος, ρίχνουμε και το μαϊντανό.
  4. Σε ένα πήλινο σκεύος που σκεπάζεται, απλώνουμε τα ρεβύθια και τα περιχύνουμε με τη σαλτσούλα που ετοιμάσαμε. Τα ρίχνουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου.
  5. Πριν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος, ξεσκεπάζουμε να πάρει λίγο χρώμα το φαγάκι μας.
  6. Καλή μας όρεξη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Δοκιμάζουμε όσο ψήνεται το φαγάκι μας αν έχει γίνει. Και φροντίζουμε να μην ξεμείνει από νεράκι. Ίσα να έχει μια σαλτσούλα. Δεν έχω δοκιμάσει τη συνταγή με ρεβύθια με το φλοιό τους.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Τα ρεβύθια θερωρούνται λειτουργικά τρόφιμα: περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες που βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, μειώνουν την LDL χοληστερόλη, βαλτιώνουν το ευερέθιστο έντερο και προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

Σχετικές συνταγές

    185 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ginger, 30-8-08  
    Πολύ ωραία μου φαίνεται η συνταγή, λέω να τη φτιάξω σύντομα. Να ρωτήσω, όμως, πιστεύεις ότι θα έχουν διαφορά τα ρεβύθια με το φλοιό; Γιατί δεν τα αποφλοιώνω ποτέ.
    #
    Σχόλιο από mama, 31-8-08  
    Ginger είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά να το κάνεις είναι υπέροχο...
    Τωρα για τα ρεβίθια ειναι καλύτερα τα αποφλοιωμένα, μόνο γιατί για να τα ξεφλουδίσεις τα άλλα βάζεις σόδα και αυτό είναι κακό..
    Τώρα στην σούπα γίνονται και έτσι αλλά στην ρεβιθάδα δεν έχω δοκιμάσει...
    Είναι θεϊκή αυτη η συνταγή....
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 9-9-08  
    Τα έφτιαξα σήμερα και έγιναν καταπληκτικά. Ginger τα έφτιαξα με το φλούδι(μου αρέσουν περισσότερο) και χωρίς να τους βάλω σόδα, απλά τα έβρασα παραπάνω στη χύτρα περίπου μισή ωρίτσα και μετά τα έβαλα στο πήλινο κανονικά για όσο λέει η συνταγή.Φοβερή να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε!!!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 12-9-08  
    στο πρώτο πιάτο ήταν θεϊκά,στο 2ο η μητέρα μου με κοιτούσε περίεργα,στο 3ο
    καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια και πηγαίνοντας για το 4ο ο όμορφος μας απομάκρυνε τον πύλινο κίνδυνο και έτσι έζησα για να σας μαρτυρήσω ότι αν ακόμη δεν τα έχετε φάει,ιδέαν δεν έχετε τί χάνετε!!!!!!!!Σ'ευχαριστώ MAGEIRISSA,ήταν απερίγραπτη γεύση.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 14-9-08  
    Πολύ πολύ ωραία τα ρεβύθια! Κράτησα το ζουμάκι τους και το πρόσθεσα κατά το ψήσιμο και έδωσε επιπλέον νοστιμιά. Επίσης χρησιμοποίησα ρεβύθια με τη φλούδα και δεν είχα κανένα πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 14-9-08  
    Χαίρομαι που σας αρέσαν τόσο, να είστε καλά!
    #
    Σχόλιο από akilina, 3-10-08  
    Συγχαρητήρια!! Υπέροχη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από ROSA, 3-10-08  
    φανταστικά υπέροχα δεν τα είχα ξαναφτιάξει με αυτόν τον τρόπο τα έψησα σήμερα και ξετρελαθήκαμε
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 17-10-08  
    απο τώρα Πέντε περόνια, και θα την φτιάξω την Κυριακή, αλλά.... πόση ώρα σε κανονικό τσικάλι, (όχι χύτρα) και σε πόσους "βαθιμούς", (σικ), ο φούρνος...
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 17-10-08  
    ..."η ΑΓΆΠΗ ΆΡΓΗΣΕ ΜΙΆ ΜΈΡΑ", χαχαχαχ, τώρα την ειδα την συνταγή ενώ ετοιμάζω Σφακιανά ρεβύθια με χοιρινό,...
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 17-10-08  
    Στα "συστατικά"...λείπει η μελιτζάνα και η πατάτα που βλέπω στο βίντεο...
    #
    Σχόλιο από ggr, 17-10-08  
    MAGEIRISSA, αναζητώντας ένα τρόπο να βάλω κάτι παραπάνω από τα 5 πιρουνάκια, σου αφιερώνω ένα slideshow με όλη τη προετοιμασία, επενδεδυμένο με τη μουσική του κοντο-Ρεβυθούλη του Bob (ναι, ναι, του Dylan, φυσθικά, όχι του σφουγγαράκι)
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 17-10-08  
    ggr πολύ καλό το slideshow!
    Ευχαριστώ! Ελπίζω να σ'αρέσαν και τα ρεβύθια στο πήλινο. Θα δοκιμάσω και τη δική σου εκδοχή.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 19-10-08  
    ακριβως με αυτο τον τροπο κανω τους γιγαντες στο φουρνο,ουτε ειχε παει ο νους μου να κανω ρεβυθια!Τα εκανα σημερα. Λοιπον εγιναν παρα πολυ νοστιμα,νομιζω ομως οτι στην χυτρα θελουν λιγοτερο χρονο,εγω τα αφησα 5'[μιλαω παντα για τα αποφλοιωμενα]και παλι μερικα μου ελιωσαν,στο φουρνο τα εψησα 50'
    #
    Σχόλιο από pass02, 19-10-08  
    ωραιο φαγητο, πολυ ωραιες μουσικες! μπραβο, ετοιμαστε και κανενα ακομη...
    #
    Σχόλιο από Λενιω, 20-10-08  
    Tα ρεβυθια ηταν το μοναδικο απο τα οσπρια που τα παιδια μου δεν τρωγανε.Ετσι οπως το παρουσιασετε μου αρεσε σαν ιδεα το δοκιμασα και ηταν πολυ ωραιο.
    Μπραβο πολυ καλη παρουσιαση .
    #
    Σχόλιο από καναδεζα, 23-10-08  
    Νοστιμοτατο!!!! Και εμεις τσιμπολογαγαμε απο το πυρεξ(εννοηται η κορη μου)!!!!
    #
    Σχόλιο από glmou, 29-10-08  
    Και να φανταστείτε ότι εγώ δεν τρώω τα ρεβύθια!!!

    Έβαλα και μελιτζάνα και πατάτα και καρότο!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 15-11-08  
    Τα ρεβύθια τα έκανα σε πήλινη γάστρα.Τα άφησα με το φλοιό τους.Επειδή ήταν βιολογικά (χρειάζονται περισσότερη ώρα στο βράσιμο συνήθως) τα άφησα 30 λεπτά στη χύτρα και στο φούρνο στη γάστρα έγιναν μέσα σε 2,5 ώρες στους 200 βαθμούς.Έβαλα και πράσινη μελιτζάνα και πατάτα, αν είχα και κολοκυθάκια θα τα έβαζα.Ήταν φοβερά.Την επόμενη φορά θα προσθέσω και βασιλικό θα το κάνει ακόμα πιο μυρωδάτο πιστεύω...
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 29-11-08  
    Τα ρεβύθια συνεχίζουν να μη με ξετρελαίνουν, αλλά ήταν η πιο νόστιμη εκδοχή που έχω δοκιμάσει. Θα μπορούσα να πώ ότι θα αρχίσω να τρώω ρεβύθια με αυτόν τον τρόπο παρόλο που ποτέ δε θα γίνουν το αγαπημένο μου φαγητό!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

    156 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 12-9-08  
    στο πρώτο πιάτο ήταν θεϊκά,στο 2ο η μητέρα μου με κοιτούσε περίεργα,στο 3ο
    καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια και πηγαίνοντας για το 4ο ο όμορφος μας απομάκρυνε τον πύλινο κίνδυνο και έτσι έζησα για να σας μαρτυρήσω ότι αν ακόμη δεν τα έχετε φάει,ιδέαν δεν έχετε τί χάνετε!!!!!!!!Σ'ευχαριστώ MAGEIRISSA,ήταν απερίγραπτη γεύση.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 14-9-08  
    Πολύ πολύ ωραία τα ρεβύθια! Κράτησα το ζουμάκι τους και το πρόσθεσα κατά το ψήσιμο και έδωσε επιπλέον νοστιμιά. Επίσης χρησιμοποίησα ρεβύθια με τη φλούδα και δεν είχα κανένα πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 14-9-08  
    Χαίρομαι που σας αρέσαν τόσο, να είστε καλά!
    #
    Σχόλιο από akilina, 3-10-08  
    Συγχαρητήρια!! Υπέροχη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από ROSA, 3-10-08  
    φανταστικά υπέροχα δεν τα είχα ξαναφτιάξει με αυτόν τον τρόπο τα έψησα σήμερα και ξετρελαθήκαμε
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 17-10-08  
    ..."η ΑΓΆΠΗ ΆΡΓΗΣΕ ΜΙΆ ΜΈΡΑ", χαχαχαχ, τώρα την ειδα την συνταγή ενώ ετοιμάζω Σφακιανά ρεβύθια με χοιρινό,...
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 17-10-08  
    Στα "συστατικά"...λείπει η μελιτζάνα και η πατάτα που βλέπω στο βίντεο...
    #
    Σχόλιο από ggr, 17-10-08  
    MAGEIRISSA, αναζητώντας ένα τρόπο να βάλω κάτι παραπάνω από τα 5 πιρουνάκια, σου αφιερώνω ένα slideshow με όλη τη προετοιμασία, επενδεδυμένο με τη μουσική του κοντο-Ρεβυθούλη του Bob (ναι, ναι, του Dylan, φυσθικά, όχι του σφουγγαράκι)
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 17-10-08  
    ggr πολύ καλό το slideshow!
    Ευχαριστώ! Ελπίζω να σ'αρέσαν και τα ρεβύθια στο πήλινο. Θα δοκιμάσω και τη δική σου εκδοχή.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 19-10-08  
    ακριβως με αυτο τον τροπο κανω τους γιγαντες στο φουρνο,ουτε ειχε παει ο νους μου να κανω ρεβυθια!Τα εκανα σημερα. Λοιπον εγιναν παρα πολυ νοστιμα,νομιζω ομως οτι στην χυτρα θελουν λιγοτερο χρονο,εγω τα αφησα 5'[μιλαω παντα για τα αποφλοιωμενα]και παλι μερικα μου ελιωσαν,στο φουρνο τα εψησα 50'
    #
    Σχόλιο από pass02, 19-10-08  
    ωραιο φαγητο, πολυ ωραιες μουσικες! μπραβο, ετοιμαστε και κανενα ακομη...
    #
    Σχόλιο από Λενιω, 20-10-08  
    Tα ρεβυθια ηταν το μοναδικο απο τα οσπρια που τα παιδια μου δεν τρωγανε.Ετσι οπως το παρουσιασετε μου αρεσε σαν ιδεα το δοκιμασα και ηταν πολυ ωραιο.
    Μπραβο πολυ καλη παρουσιαση .
    #
    Σχόλιο από καναδεζα, 23-10-08  
    Νοστιμοτατο!!!! Και εμεις τσιμπολογαγαμε απο το πυρεξ(εννοηται η κορη μου)!!!!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 15-11-08  
    Τα ρεβύθια τα έκανα σε πήλινη γάστρα.Τα άφησα με το φλοιό τους.Επειδή ήταν βιολογικά (χρειάζονται περισσότερη ώρα στο βράσιμο συνήθως) τα άφησα 30 λεπτά στη χύτρα και στο φούρνο στη γάστρα έγιναν μέσα σε 2,5 ώρες στους 200 βαθμούς.Έβαλα και πράσινη μελιτζάνα και πατάτα, αν είχα και κολοκυθάκια θα τα έβαζα.Ήταν φοβερά.Την επόμενη φορά θα προσθέσω και βασιλικό θα το κάνει ακόμα πιο μυρωδάτο πιστεύω...
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 29-11-08  
    Τα ρεβύθια συνεχίζουν να μη με ξετρελαίνουν, αλλά ήταν η πιο νόστιμη εκδοχή που έχω δοκιμάσει. Θα μπορούσα να πώ ότι θα αρχίσω να τρώω ρεβύθια με αυτόν τον τρόπο παρόλο που ποτέ δε θα γίνουν το αγαπημένο μου φαγητό!
    #
    Σχόλιο από Ρηνα, 20-1-09  
    ειναι παρα πολυ ωραιο φαγητο.εμενα το εκανε η γιαγια μου που ειναι απο καλυμνο και τορα το κανη η μαμα μου και εγω.και το εχουμε σαν παραδωσιακο φαγητο...και ειναι πεντανοστιμο
    #
    Σχόλιο από Sol81, 12-2-09  
    φουντουκίτσα, το ίδιο ρώτησα κι εγώ ακριβώς από πάνω, δες την απάντησή που πήρα.Ακόμη δεν τα έφτιαξα τελικά αλλά είναι στο άμεσο πρόγραμμα
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 12-2-09  
    Ωραία, αφού μπορούμε να το φτιάξουμε και στη γάστρα, τότε τέλεια! Έχει και καπάκι, μια χαρά! Μόλις τελειώσω θα σας πω εντυπώσεις...
    #
    Σχόλιο από IPPOLYTOU, 12-2-09  
    To ίδιο καλά ψήνονται και στην γάστρα. Και αν (λέω αν) σας περισσέψουν την επόμενη δεν τα πετάμε, με λίγο αλεύρι, λίγο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και ότι άλλο αρωματικό φυτό θέλετε, γίνονται ωραιότατοι ρεβυθοκεφτέδες.
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 12-2-09  
    Η πιο τέλεια συνταγή για ρεβίθια που έχω δοκιμάσει, ένα μεγάλο εύγε στην αγαπημένη μας mageirisa! Και επειδή κουράστηκα να ψάχνω για τα υπόλοιπα πιρουνάκια, σου βάζω 5 x 10 ακόμα!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

    15 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Ginger, 30-8-08  
    Πολύ ωραία μου φαίνεται η συνταγή, λέω να τη φτιάξω σύντομα. Να ρωτήσω, όμως, πιστεύεις ότι θα έχουν διαφορά τα ρεβύθια με το φλοιό; Γιατί δεν τα αποφλοιώνω ποτέ.
    #
    Σχόλιο από mama, 31-8-08  
    Ginger είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά να το κάνεις είναι υπέροχο...
    Τωρα για τα ρεβίθια ειναι καλύτερα τα αποφλοιωμένα, μόνο γιατί για να τα ξεφλουδίσεις τα άλλα βάζεις σόδα και αυτό είναι κακό..
    Τώρα στην σούπα γίνονται και έτσι αλλά στην ρεβιθάδα δεν έχω δοκιμάσει...
    Είναι θεϊκή αυτη η συνταγή....
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 9-9-08  
    Τα έφτιαξα σήμερα και έγιναν καταπληκτικά. Ginger τα έφτιαξα με το φλούδι(μου αρέσουν περισσότερο) και χωρίς να τους βάλω σόδα, απλά τα έβρασα παραπάνω στη χύτρα περίπου μισή ωρίτσα και μετά τα έβαλα στο πήλινο κανονικά για όσο λέει η συνταγή.Φοβερή να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε!!!
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 17-10-08  
    απο τώρα Πέντε περόνια, και θα την φτιάξω την Κυριακή, αλλά.... πόση ώρα σε κανονικό τσικάλι, (όχι χύτρα) και σε πόσους "βαθιμούς", (σικ), ο φούρνος...
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 9-2-09  
    Σελίνα, μπορείς να βράσεις τα ρεβύθια, σε απλή κατσαρόλα για 3/4 της ώρας μόνα τους.
    Και πήλινο να μην έχεις, ένα απλό ταψί να σκεπάζεται, ή γάστρα, ή και το ταψί σου, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο καλά, να μην ακουμπάει πάνω στο φαγητό, θα κάνουν δουλειά.
    Εκεί θα τ'αφήσεις να ψηθούν καλά, μέχρι να γίνουν σκεπασμένα, αλλά θα ελέγχεις όμως μην ξεμείνουν από νερό. Προς το τέλος μπορείς να το ξεσκεπάσεις να πάρει λίγο χρώμα για κανένα 10λεπτο. Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 12-2-09  
    Φαίνονται υπέροχα!
    Θέλω να τα φτιάξω σήμερα, αλλά δεν έχω πήλινο ή πυρέξ με σκέπασμα, μπορώ να το καλύψω με αλουμινόχαρτο? Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 17-2-09  
    Σήμερα θα το φτιάξω σε γάστρα, αλλά για να το φάμε αύριο . Πώς θα το ζεστάνω αύριο για να μην "ξεραθεί"?
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 17-2-09  
    Sol81, σε φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να ζεσταθεί άνετα το φαγάκι, (αν έχεις φυσικά), ή στον ηλεκτρικό φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία 50 β., σκεπασμένα να μην ξεραθούν. Καλή επιτυχία να έχεις, εύχομαι να σας αρέσουν το ίδιο, όπως σε όλους εδώ. Περιμένουμε κέρασμα, καλή σας όρεξη!
    #
    Σχόλιο από qwerty, 3-12-10  
    πολύ ωραίο φαγητό και μυρωδάτο! εγώ άχνισα τα λαχανικά σε νερό αντί να τα τσιγαρίσω γιατί ήθελα να προσθέσω το λάδι στο τέλος! ωστόσο μπερδεύτηκα με την ποσότητα γιατί έφτιαξα ρεβύθια για πρώτη φορά. είδα την ποσότητα στη φωτογραφία οπότε διαίρεσα τα υλικά της συνταγής για να μη βγει πολύ, αλλά έπεσε λίγο! τελικά πόσα πιάτα βγάζει αυτή η δοσολογία;;
    #
    Σχόλιο από Iria.Mo, 12-1-11  
    Mipos kapoios gnorizei tin antistixei ora vrasimatos se apli katsarola ?
    #
    Σχόλιο από yiamiyiami, 14-1-11  
    eimai nea stin kouzina kai di tou kalou mou kai tha ftiaw auti tin suntagi aurio.mporeite na mou dieukrinisete 1.stous posous vathmous psinoume ston fourno me gastra. 2.teliak an ta mouliasw apo to vradu, ta vrazw gia 45 lepta se kanoniki katsarola? 3. neraki i xumo ntomatas prosthetw otan ftiaxnw tin saltsa i otan ta valw stin gastra????????????
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 14-1-11  
    Να σου πω τι κάνω εγώ yiamiyiami, πιο εύκολο τρόπο.
    Βάζω αποβραδίς τα αποφλοιωμένα ρεβύθια σε αρκετό νερό και την άλλη μέρα, τα ρίχνω στη γάστρα ή στο πήλινο (αρκεί να σκεπάζει, κάνουν και τα δυο) χωρίς να τα βράσω. Ετοιμάζω τη σάλτσα με τη ντομάτα μέσα, να πάρει δυο τρεις βράσεις και περιχύνω τα ρεβύθια.
    Τα βάζω στο φούρνο σκεπασμένα με αρκετό νεράκι να τα σκεπάζει στους 180 - 200 βαθμούς. Ψήνω τα ρεβύθια μέχρι να γίνουν, (θέλει 1 1/2 ώρα περίπου) πρόσεξε μπορεί να χρειαστεί να προσθέσεις νεράκι όσο ψήνονται, όχι πολύ (ένα ποτήρι περίπου),ίσα να μείνουν με τη σαλτσούλα τους. Προς το τέλος (10 λεπτά πριν) ξεσκεπάζεις να πάρουν λίιιιιγο χρώμα.
    Καλή επιτυχία εύχομαι, θα περιμένω τις εντυπώσεις σου.
    karavour, nekti, Platanoy Maria, Iria.Mo, Βατόμουρο σας ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από dimitra agg, 11-6-13  
    Καλησπερα. στους ποσους βαθμους πρεπει να τα ψησω?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 8-12-13  
    θελω πολύ να τ φτιάξω αλλά με προβληματίζει ο πολύς χρόνος ψησίματος...πολύ ρεύμα...κάποια εναλλακτική;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 8-12-13  
    Ευχαριστώ..όταν το δοκιμάσω θα επανέλθω..και εγω κάτι τέτοιο είχα στο νου!

    14 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από glmou, 29-10-08  
    Και να φανταστείτε ότι εγώ δεν τρώω τα ρεβύθια!!!

    Έβαλα και μελιτζάνα και πατάτα και καρότο!
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 26-1-09  
    Πολύ καλή συνταγή!Παρέλειψα τη ντομάτα και στο τέλος έριξα λεμονάκι και έγιναν και έτσι καταπληκτικά!Μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από XanthiBen, 29-6-09  
    Μπραβο mageirissa!! Πολύ ωραία συνταγή!! Εγώ για οικονομία χρόνου, έβρασα μόνο τα ρεβύθια, τα έριξα στην γάστρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (άβραστα - πατάτα, μελιτζάνα, καρότο, πιπεριά), έβαλα και την ντοματούλα και το λαδάκι και έγιναν τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 5-8-09  
    Λοιπόν μούλιασα τα ρεβύθια όλη νύχτα και τα έβαλα χωρίς βράσιμο στη γάστρα και όλα τα λαχανικά κατευθείαν στη γάστρα χωρίς σωτάρισμα καθόλου (πατάτες, μελιτζάνες, κρεμμύδια, σκόρδο, πιπεριές,ντομάτες, μαιντανός).Έγιναν όλα ταυτόχρονα και λουκούμι αλλά σε τέσσερις ώρες στη μεγάλη πήλινη γάστρα.
    #
    Σχόλιο από Earthmellon, 25-1-10  
    Μια συνταγη για νόστιμο φαγητό και εύκολη παραλλαγή των ρεβιθιών...
    Εμένα μου ήπιε πολύ γρήγορα το ζουμί, οποτε και πρόσθεσα και αρκετό νεράκι κατά τη διάρκεια.... Επιπλέον, πρόσθεσα και ντοματοχυμό, γιατί οι ντομάτες δεν έβγαλαν αρκετό ζουμι για σάλτσα... Τέλος πρόσθεσα κεφαλογραβιέρα απο πάνω και του πήγαινε πολύ!!!
    Σίγουρα θα το ξανακάνω!
    #
    Σχόλιο από nekti, 28-1-11  
    Τα ξαναέφτιαξα,αυτή τη φορά ανάμικτα ρεβύθια με φασόλια και πρόσθεσα και λίγο σέλινο και πάλι έγιναν τέλεια!!!!!!!!!
    Όλη η οικογένεια σε ευχαριστεί!!!!
    #
    Σχόλιο από nekti, 11-2-11  
    Επειδή μια παραλλαγή δεν είναι ποτέ αρκετή....τα ξαναέφτιαξα κι αυτή τη φορά πρόσθεσα φακές και πλιγούρι!!!!Θαύμα!!!!
    Για του λόγου το αληθές...η φωτογραφία τα λέει όλα!!!! Να΄σαι καλά που με έμαθες να τρώω ρεβύθια!!!
    #
    Σχόλιο από angelikainlove, 21-4-11  
    Πάρα πολύ νόστιμο!!Δεν είχα μαιντανό βέβαια κ έριξα λίγο άνιθο αλλά ήταν μούρλια!!!
    #
    Σχόλιο από mziqass, 2-12-12  
    Πολύ καλό. Εγώ στο τέλος έβαλα και ξύσμα λεμόνι και του έδωσε μιαν άλλη φρεσκάδα. Δοκιμάστε το!
    #
    Σχόλιο από aurea, 22-1-13  
    Δοκίμασα για πρώτη φορά να μαγειρέψω ρεβύθια, αλλά στο slow cooker. Ακολούθησα τα βήματα 1 και 2, μετά όμως έβαλα όλα τα υλικά μαζί (εκτός από καρότο και πιπεριές), ανακάτεψα και το έβαλα στο low. Θα περιμένω να δω πόση ώρα θα χρειαστεί για να γίνει και θα επιστρέψω.
    #
    Σχόλιο από aurea, 24-1-13  
    Τα ρεβύθια ήταν πεντανόστιμα. Στις 6 ώρες είχαν γίνει, αλλά εγώ τα άφησα για άλλες 2 ώρες περίπου. Δεν βγήκαν όσο "λιωμένα" περίμενα, αλλά θα ξαναπροσπαθήσω.
    #
    Σχόλιο από katerina-1981, 6-12-13  
    Η συνταγη αψογη!! εγω δεν εβαλα καυτερη πιπεριτσα αλλα ενα φυλλο δαφνης, μια πρεζα κυμινο και στο τελος λιγη ριγανη!! αψογα ομως!
    #
    Σχόλιο από Kasios, 8-1-14  
    Οι μερακληδες, ας προσθεσουν και μια πρεζα κιμινο. Αλλη γευση.
    #
    Σχόλιο από Cleopatra, 3-2-14  
    Ως τώρα έφτιαχνα τα ρεβύθια σούπα με λεμονάκι, και ήταν από τα αγαπημένα μας φαγητά. Τη ρεβυθάδα στο πήλινο ήθελα να την δοκιμάσω αλλά δίσταζα, ώσπου είδα τη συνταγή σου, mageirissa. Τελικά είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή και εξαιρετική σε γεύση. Αφού έβρασα τα ρεβύθια στη χύτρα για 10', τα έβαλα στο πήλινο χωρίς να τα ξεφλουδίσω, και από πάνω έριξα ωμό το κρεμμύδι, μισή κονσέρβα κονκασέ (βιαστική όπως πάντα), 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες, 3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες (όποιος δεν τις θέλει μπορεί να τις αφαιρέσει, αλλά μένει το άρωμά τους), μαϊντανό, κύμινο (όπως πρότεινε ο Kasios), αλατοπίπερο και λαδάκι. Χρειάστηκε να προσθέσω και 2 κούπες περίπου από το νερό που έβρασαν τα ρεβύθια. Σε 2 ώρες ακριβώς έγινε λουκούμι. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να βάλω και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Σ΄ευχαριστούμε γι' αυτή την παραδοσιακή λιχουδιά.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Γλυκαιμικός Δείκτης και Διαβήτης
    Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης ? Ο γλυκαιμικός δεί...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Νηστίσιμες δοκιμασμένες αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της eirini358
    avec plaisir
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της μικρή πίπη
    Νηστίσιμα και υγιεινά
    Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της MAGEIRISSA
    Νηστίσιμα φαγητά ορεκτικά-λαδερά
    Ένα βιβλίο 129 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Julie and Julia
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της ioannakara