Ρεβύθια χυλωμένα
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφήνουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια να μουσκέψουν σε νερό και στη σόδα. Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.
-
2
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε καλά. Πλένουμε και την κατσαρόλα.
-
3
Τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα με νερό όσο να τα καλύπτει. Προσθέτουμε το καρότο και το κρεμμύδι τα οποία έχουμε πολτοποιήσει μαζί στο μπλέντερ.
-
4
Έπειτα βάζουμε το λάδι, τον κύβο, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου.
-
5
Μόλις είναι έτοιμα, προσθέτουμε το μέιγμα που θα ετοιμάσουμε ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού και το αλεύρι. Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και κατεβάζουμε από το μάτι.
Σχόλια (19)