Διόρθωση συνταγής

Υλικά

75 Minutes
  1. 1 φλ. τσαγιού ρεβύθια
  2. 1 κουτ. γλυκού σόδα
  3. 1 κρεμμύδι
  4. 1 κουτ. γλυκού αλεύρι
  5. 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  6. 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  7. αλάτι
  8. 1 κύβο λαχανικών

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφήνουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια να μουσκέψουν σε νερό και στη σόδα.  Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.

  2. 2

    Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε καλά. Πλένουμε και την κατσαρόλα.

  3. 3

    Τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα με νερό όσο να τα καλύπτει.  Προσθέτουμε το καρότο και το κρεμμύδι τα οποία έχουμε πολτοποιήσει μαζί στο μπλέντερ.

  4. 4

    Έπειτα βάζουμε το λάδι, τον κύβο, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου.

  5. 5

    Μόλις είναι έτοιμα, προσθέτουμε το μέιγμα που θα ετοιμάσουμε ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού και το αλεύρι. Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και κατεβάζουμε από το μάτι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (19)

Iris Iris
Iris Iris @irislog
Όταν κάνω ρεβύθια ετσι τα κάνω πια !τα τρώνε έτσι και τα παιδιά μου 😊

Από

marymyt
marymyt @Mary_Savelou
στις
,Ελλάδα