κύρια φωτογραφία συνταγής Ρεβυθοκεφτέδες 3
sirokoutala!
sirokoutala! @ujean

Πεντανόστιμοι, αν και η προετοιμασία ξεκινά απ'την προηγούμενη μέρα. Αξίζει όμως, ειδικά για τους λάτρεις του κύμινου! Πρωτότυπο μεζεδάκι για μπουφέ, συνδυάζεται εύκολα με διάφορες σως, όπως π.χ. τυροκαυτερή!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή στην πολτοποίηση ρεβυθιού και πατάτας! Πρέπει να γίνει προσεκκτικά για να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ίσως το μείγμα μας βγει λίγο αραιό με την πρώτη ματιά, αλλά στο τηγάνισμα δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περίπου 5 άτομα
  1. 250 γραμ. ρεβίθια
  2. 2 πατάτες μέτριες
  3. 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  4. 2 κουτ. σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
  5. 1 φλυτζάνι του τσαγιού φέτα τριμμένη
  6. 2 κουτ. σούπας γάλα εβαπορέ
  7. 2 σκελίδες σκόρδο λυωμένο
  8. 1/2 κουτ. καφέ κύμινο
  9. Αλάτι, Πιπέρι
  10. Αλεύρι και Λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα και τα βράζουμε μέχρι να αρχίσουν να ξεφλουδίζουν,

  2. 2

    Τα στραγγίζουμε και τα κάνουμε πουρέ με το πηρούνι.

  3. 3

    Βράζουμε τις πατάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις ανακατεύουμε με τα ρεβίθια.

  4. 4

    Ανακατεύουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

  5. 5

    Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.

  6. 6

    Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Στεφάνου
Στεφάνου @cook_8454016
Καταπληκτική συνταγή, νοστιμότατο αποτέλεσμα. Την ακολούθησα ακριβώς και νομίζω οτι καλύτερη δεν γίνεται. Όντως λίγο μπελαλίδικη αλλά μπορείς να φτιάξεις μςγάλη ποσότητα και να την αποθηκεύσεις σε μικρές ποσότητες στην κατάψυξη για άλλες φορές.

Από

sirokoutala!
στις